Η ομιλία Γεροντόπουλου στην παρουσίαση του λευκώματος για το Νίκο Σαμαρά

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

– Ο υφυπουργός Εξωτερικών Άκης Γεροντόπουλος ήταν ο μόνος από τους εβρίτες πολιτικούς που παραβρέθηκε στην εκδήλωση για την παρουσίαση του λευκώματος που εκδόθηκε από τον ΠΑΣΑΠ και το Χαμόγελο του Παιδιού στην μνήμη του Νίκου Σαμαρά, αν και οι διοργανωτές είχαν καλέσει όλους τους εβρίτες βουλευτές.

 

Μάλιστα, βρέθηκε στον χώρο πολύ πριν την προγραμματισμένη έναρξη, αν και είχε πιεσμένο πρόγραμμα, ειδικά από την στιγμή που η εκδήλωση καθυστέρησε περίπου μισή ώρα να ξεκινήσει εξαιτίας της καθυστερημένης άφιξης του υφυπουργού Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανού.

Αυτός ήταν και ο λόγος που αναγκάστηκε να φύγει πριν την ολοκλήρωσή της. Ωστόσο πρόλαβε να ανέβει στο βήμα και να μιλήσει και μάλιστα λόγω εντοπιότητας πρώτος, πριν τον αρμόδιο για τα αθλητικά ζητήματα υφυπουργό. 

Αναλυτικά, ο Άκης Γεροντόπουλος προσερχόμενος στο βήμα, είπε: «Όταν πέρυσι στις 7 Ιανουαρίου η Ελλάδα αποχαιρετούσε στη Λήμνο το Νίκο Σαμαρά, έναν από τους κορυφαίους αθλητές που μας έκανε υπερήφανους όχι μόνο με τις επιτυχίες αλλά και το ήθος και τον χαρακτήρα του, η σύζυγός του Έλενα στο συγκλονιστικό τελευταίο της αντίο, του είχε πει: “Ο γιος σου θα τα μάθει όλα, αν και ποτέ δεν σου άρεσαν τα λόγια αλλά οι πράξεις”. Σήμερα λοιπόν μέσα από αυτό το λεύκωμα που είναι αφιερωμένο σε αυτόν τον τεράστιο αθλητή του ελληνικού βόλεϊ και του αθλητισμού μας γενικότερα, όχι μόνο ο γιος του, ο μικρός Στράτος, αλλά και όλοι μας θα θυμηθούμε κορυφαίες του στιγμές και θα μάθουμε κάποιες που δεν γνωρίζουμε. Ο Νίκος Σαμαράς, που τόσο γρήγορα και άδικα έφυγε από κοντά μας πριν από περίπου 16 μήνες, συνεχίζει και από εκεί ψηλά που είναι να προσφέρει, αφού τα έσοδα του λευκώματος θα διατεθούν για ιερό σκοπό. Για την ενίσχυση του “Χαμόγελου του Παιδιού”. Κάνει έτσι υπερήφανους για άλλη μια φορά την οικογένειά του, εμάς τους Εβρίτες, αλλά και όλους τους Έλληνες. Συγχαρητήρια από καρδιάς σε όλους τους συντελεστές αυτής της σπουδαίας πρωτοβουλίας».

Μάλιστα, σε ερώτηση του παρουσιαστή της εκδήλωσης Ηλία Παπαϊωάννου για τα προγνωστικά του αναφορικά με τους τελικούς Ολυμπιακού – Εθνικού Αλεξανδρούπολης ως Εβρίτης, ο Άκης Γεροντόπουλος είπε: «Είμαι σίγουρος ότι ο Νίκος από εκεί που βρίσκεται θα θέλει να πάρει το πρωτάθλημα ο Εθνικός. Γιατί ο Έβρος είναι η καρδιά του βόλεϊ».