Πρωταθλητής ο Τζούριτς! Με τρεις κούπες, τα πήρε όλα σπίτι του..

Ανταπόκριση από την Κωνσταντινούπολη: Σωτήρης Σαρμπεζούδης

–   Τα πήρε όλα τα κύπελλα φετος στην Τουρκία ο Δημήτρης Τζουριτς. Αν είχε καταφέρει να πάρει και το Τσάμπιονς Λιγκ, θα είχε κάνει το απόλυτο. Πραγματοποιώντας μία πολύ καλή εμφάνιση, η Χαλκμπανκ  επικράτησε με 3-1 της Φενέρμπαχτσε στον τέταρτο τελικό του τούρκικου πρωταθλήματος και πήρε τον τίτλο με 3-1 νίκες με τον Εβρίτη να κάνει την καλύτερη φετινή εμφάνιση του με την φανέλα της τούρκικης ομάδας.

Ο Ορεστιαδίτης τελείωσε το παιχνίδι με 26 πόντους έχοντας 22/32 επιθέσεις (έκανε 2 λάθη, δέχθηκε ένα μπλοκ), 1 άσσο και 3 μπλοκ. Μάλιστα, ο αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ και καλύτερος επιθετικός.

Μεγάλη ένταση υπήρξε στο τέλος του δεύτερου σετ με το σκορ να είναι 27-28 υπέρ της Χάλκμπανκ, οι διαιτητές χρεώσαν παράβαση στον Φοντέλες με όλη την Φενέρ να διαμαρτύρεται και τους παράγοντες της να απειλούν με αποχώρηση. Τελικά ο αγώνας συνεχίστηκε, αλλά οι άνθρωποι της Φενέρ απαγόρεψαν στους αθλητές τους να παραστούν στην τελετή απονομής. 

Μετά την ολοκλήρωση του τελικού ανακοινώθηκαν κι οι κορυφαίοι της σειράς με τον Οσμάνι Χουαντορένα να παίρνει τον τίτλο του MVP και τον Τζούριτς πέρα από την κούπα του πρωταθλητή να εντάσσεται στην κορυφαία εξάδα και να παίρνει τους τίτλους του πρώτου σκόρερ και του καλύτερου επιθετικού.

Τα σετ: 1-3 (11-25, 27-29, 25-15, 20-25)
ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Καστελάνι): Μάρσαλ 15, Κεμάλ 5, Μίλκοβιτς 12, Φοντέλες 20, Εμίν 3, Αρσλάν 3 / Μπουράκ (λ), Ιμπραχίμ, Μετίν 
ΧΑΛΚΜΠΑΝΚ (Στόιτσεφ): Έμρε 6, Χουσεγίν, Τζουαντορένα 22, Ρεσούλ 8, Τζούριτς 26, Καζίτσκι 13 / Νούρι (λ), Καν, Μπουρουτάι