Μπράβο! Πρωταθλήτρια Ελλάδας με τη Νέα Ιωνία η Μάγδα Κεπεσίδου!

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Λεωνίδας Κάλφας

–  Τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ελλάδας με τη φανέλα της Νέας Ιωνίας πανηγυρίζει από το βράδυ της Τετάρτης (30/4) η Αλεξανδρουπολίτισσα διεθνής τερματοφύλακας Μάγδα Κεπεσίδου, αφού η αθηναϊκή ομάδα κέρδισε εντός έδρας με 26-24 την Αναγέννηση Άρτας στο δεύτερο τελικό της Α1 Γυναικών!

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι ο πρώτος τίτλος στην ιστορία της Νέας Ιωνίας, η οποία κατάφερε να σπάσει δύο πλεονεκτήματα έδρας, αρχικά του ΠΑΟΚ της Ξανθιώτισσας Προκοπίδου στα ημιτελικά και στη συνέχεια της Αναγέννησης Άρτας!

Η ομάδα της Σοφίας Ναϊσίδου και του Βέλιμιρ Πένιοβιτς πραγματοποίησε μεγάλη ανατροπή στο τελευταίο δεκαπεντάλεπτο της αναμέτρησης, αφού η Αναγέννηση Άρτας προηγήθηκε αρχικά 17-23 στο 47′ και 19-24 στο 51:00! Με 7-0 σερί η ομάδα της Νέας Ιωνίας ανέτρεψε την διαφορά και πήρε την νίκη με δύο γκολ της Μπράουερ από θέση δεξιάς εξτρέμ και ένα της Παπά, δευτερόλεπτα πριν το φινάλε του αγώνα.

Η «αυτοκράτειρα» του ελληνικού χάντμπολ και πολυνίκης του θεσμού με 12 κατακτήσεις, ομάδα της Άρτας έλεγχε το ματς καθ’ όλη την διάρκεια του, έχοντας κορυφαίες τις Σκάρα (10 γκολ) και Στανκούτε (5 γκολ και 4 κερδισμένα δίλεπτα). Ωστόσο στα τελευταία λεπτά οι κακές επιλογές στην επίθεση και η κούραση της στέρησαν την ευκαιρία να διεκδικήσει τον τίτλο σε 3ο τελικό στην έδρα της.

Η Αλεξανδρουπολίτισσα Μάγδα Κεπεσίδου, στην πρώτη της χρονιά στη Νέα Ιωνία και παρά το νεαρό της ηλικίας της, στέφεται πρωταθλήτρια Ελλάδος στις γυναίκες και αποδεικνύει ότι έχει μπροστά της λαμπρό μέλλον στο άθλημα.

Τα δεκάλεπτα: 3-3, 7-8, 11-14 (ημίχρονο), 15-19, 19-23, 26-24 (τελικό αποτέλεσμα)

ΟΦΝΙ (Σοφία Ναϊσίδου): Κεπεσίδου, Διακογιάννη, Μαυρογεώργη Ν., Μπράουερ 3, Χρονοπούλου 3, Παπά 7, Μασμανίδου 4, Κοτσαμπουικίδου, Καλασνίκοβα, Κωστοπούλου, Αργυροπούλου, Χοτοκουρίδου, Τσακάλου 5, Χρυσή 4, Κοντοστεργίου, Μανδά.

ΑΡΤΑ (Παναγιώτης Ντάρας): Μπαλάφα, Σκουτέλλα 2, Βέμη, Ιωάννου 1, Σκάρα 10, Στανκούτε 5, Δήμου, Βράτσεβα 3, Δημητρίου 1, Ματαρώνα, Κολιού, Ποιμενίδου 2, Κατσώλη, Μαυρομάτη.