LIVE από το γήπεδο Λιτοχώρου: ΕΠΣ Θράκης – ΕΠΣ Ευβοίας 1-1 (3-4 πεν.)

Μεταδίδει από το Δημοτικό Γήπεδο Λιτοχώρου ο Κώστας Καραγιάννης

– Παρακολουθήστε ζωντανά τον ελληνικό τελικό του Regions Cup ανάμεσα στην ΕΠΣ Θράκης και την ΕΠΣ Ευβοίας. Ο νικητής του τελικού θα πάρει το εισιτήριο για τον δεύτερο προκριματικό όμιλο που θα γίνει από 15-19 Ιουνίου στη Σλοβενία. Ο Κώστας Καραγιάννης βρίσκεται στο Λιτόχωρο και μεταδίδει…

Καλησπέρα φίλοι του ποδοσφαίρου από το Λιτόχωρο. Μεγάλος τελικός για την ελληνική φάση του Regions Cup για την ΕΠΣ Θράκης, που θα προσπαθήσει να κερδίσει και να πάρει το εισιτήριο για την προκριματική φάση της Σλοβενίας.

Ώρα 16:35 Μόλις πήραμε τις συνθέσεις στα χέρια μας

ΕΠΣ Θράκης (Ιωσηφίδης): Πουλακίδας, Σιδηρόπουλος, Βαλσαμής, Προδρομίτης, Κουφιώτης, Τσώνης, Αρχοντής, Ξενάκης, Αμέτ Ερκάν, Μουστάκας, Λυκούδης.

ΕΠΣ Ευβοίας (Γουρνάς): Μόνος, Κόκκος, Κοκκαλάς, Θωμόπουλος, Μπισμπικόπουλος, Δαρζέντας, Αγραφιώτης, Καλοχωρίδης, Παριανός, Βεζυρτζόγλου, Σταματάκος.

Ώρα 16:45 Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Κοεμτζίδης, με βοηθούς τους Κύφο και Θεοδώρου και τέταρτο διαιτητή τον Συμεωνίδη, όλοι τους από τον Σύνδεσμο Πιερίας.

Ώρα 16:50 Πάμε να δούμε και τους πάγκους των δύο ομάδων. Για την ΕΠΣ Θράκης στον πάγκο κάθονται οι Αντωνιάδης, Ζούλης, Νικολαΐδης Σιριτούδης, Βάσκος, Βασιλακάκης και Φωτιάδης. Για την ΕΠΣ Ευβοίας στον πάγκο είναι οι Σιανός, Κωτρώτσιος, Μαντάς, Δαμάσκος, Μαστροκώστας, Τσιβίκας, Ευγενίου.

Ώρα 16:55 Μόλις μπήκαν στο γήπεδο οι δύο ομάδες. Ποδοσφαιρικός ο καιρός με αραιή συννεφιά και 18 βαθμοί εδώ στο Λιτόχωρο.

1′ Έναρξη του αγώνα.

5′ Αναγνωριστικό παιχνίδι στο χώρο του κέντρου στα πρώτα λεπτά.

8′ Πρώτη καλή στιγμή για την ΕΠΣ Θράκης, το σουτ του Αρχοντή θα φύγει άουτ.

15′ Ευκαιρία για την ΕΠΣ Ευβοίας, καθώς ο Βεζυρτζόγλου βρέθηκε σε θέση βολής, το σουτ όμως που επιχείρησε πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Πουλακίδα.

17′ Μεγάλη ευκαιρία για την ΕΠΣ Θράκης, το σουτ όμως του Αμέτ Ερκάν βρήκε στο κάθετο δοκάρι της εστίας του Μόνου.

28′ Γκοοοοοοοολ 1-0 η ΕΠΣ Θράκης. Εκτέλεση φάουλ από τα δεξιά, θα επικρατήσει σύγχυση και κόντρες στη μεγάλη περιοχή, η μπάλα θα φτάσει στον Μουστάκα που με σουτ θα στείλει την μπάλα στον ουρανό των διχτύων και θα κάνει το 1-0.

38′ Ωραίος συνδιασμός των παικτών της ΕΠΣ Θράκης, η μπάλα θα φτάσει στον Αρχοντή αριστερά μέσα στην μεγάλη περιοχη, το σουτ ομως θα καταλήξει άουτ. Ελέγχει το παιχνίδι η ΕΠΣ Θράκης.

45′ Ένα λεπτό οι καθυστερήσεις.

45+1′  Τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Αποτέλεσμα πρώτου μέρους: ΕΠΣ Θράκης – ΕΠΣ Ευβοίας 1-0.

46′ Έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου.

51′ Γκολ για την ΕΠΣ Ευβοίας. Σέντρα από τα δεξιά, ο Βεζυρτζόγλου βρέθηκε μόνος και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πουλακίδα. ΕΠΣ Θράκης – ΕΠΣ Ευβοίας 1-1.

53′ Μεγάλη ευκαιρία για την ΕΠΣ Ευβοίας, που πιέζει στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Αγραφιώτης θα βρεθεί απέναντι από τον Πουλακίδα, ο οποίος θα αποκρούσει εξαιρετικά το σουτ και στην συνέχεια θα απομακρίνουν οι αμυντικοί.

55′ Νέα μεγάλη ευκαιρία για τους Ευβοιώτες. Ο Βεζυρτζόγλου θα βρεθεί απέναντι από τον Πουλακίδα, ο οποίος θα πει ξανά όχι και θα σταματήσει τον σκόρερ της ομάδας της ΕΠΣ Ευβοίας.

63′ Αλλαγή για την ΕΠΣ Θράκης. Στη θέση του Αρχοντή περνάει ο Βασιλακάκης.

67′ Πρώτη αλλαγή και για την ΕΠΣ Ευβοίας. Ο Μαντάς στη θέση του Αγραφιώτη.

70′ Δεύτερη αλλαγή για την ΕΠΣ Θράκης. Περνάει ο Βάσκος στη θέση του Βασιλακάκη.

83′ Ευκαιρία για την ΕΠΣ Ευβοίας με τον Σταματάκο.

88′ Μεγάλη ευκαιρία με τον Λυκούδη, το σουτ του οποίου περνάει άουτ.

90′ Τρία θα είναι τα λεπτά των καθυστεήσεων.

90’+3′ Τέλος του αγώνα. Το παιχνίδι λήγει ισόπαλο και έτσι ακολουθεί ημίωρη παράταση. Αποτέλεσμα κανονικής διάρκειας:
ΕΠΣ Θράκης – ΕΠΣ Ευβοίας 1-1.

91′ Έναρξη της ημίωρης παράτασης. Αλλαγή για την ΕΠΣ Ευβοίας. Στη θέση του Παριανού περνάει ο Τσιβίκας.

94′ Χαμένο πέναλτι για την ΕΠΣ Θράκης. Αντεπίθεση με τον Βάσκο ο οποίος ανατράπηκε καθαρά στη μεγάλη περιοχή. Το πέναλτι ανέλαβε να εκτελέσει ο Ξενάκης, όμως απέκρουσε ο Μόνος και έστειλε την μπάλα κόρνερ. O αδίκησε κατάφορα την ομάδα της Θράκης σε αυτή τη φάση γιατί δεν απέβαλε απευθείας τον αμυντικό της Ευβοιας που ηταν ο τελευταίος παίχτης.

96′ Σουτ από τον Βάσκο, η μπάλα άουτ.

101′ Τελευταία αλλαγή για την ΕΠΣ Ευβοίας. Μπαίνει ο Μαστροκώστας στη θέση του Καλοχωρίδη.

105′ Σουτ του Σταματάκου από πλάγια θέση, μπλοκάρει ο Πουλακίδας.

105’+1′ Τέλος πρώτου ημιχρόνου στην ημίωρη παράταση. Αποτέλεσμα πρώτου ημιχρόνου παράτασης: ΕΠΣ Θράκης – ΕΠΣ Ευβοίας 1-1.

106′ Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου της παράτασης. Τελευταία αλλαγή και για την ΕΠΣ Θράκης. Ο Αντωνιάδης περνάει στη θέση του Λυκούδη

110′ Σουτ του Βάσκου από καλή θέση, η μπάλα ψηλά πάνω από την εστία του Μόνου.

115′ Μεγάλη ευκαιρία με τον Βεζυρτζόπουλο να βρίσκεται τετ α τετ με τον Πουλακίδα, ο τερματοφύλακας της ΕΠΣ Θράκης απέκρουσε και κράτησε το 1-1.

120′ Τελευταίο σφύριγμα του αγώνα. Το παιχνίδι οδηγείται στα πέναλτι. Τελικό αποτέλεσμα: ΕΠΣ Θράκης – ΕΠΣ Ευβοίας 1-1.

Ξεκινάει η διαδικασία των πέναλτι. Πρώτη εκτελεί η ΕΠΣ Θράκης.

Αντωνιάδης 1-0

Δαρζέντας 1-1

Βάσκος 2-1

Μπισμπικόπουλος 2-2

Μουστάκας 3-2

Τσιβίκας 3-3

Τσώνης αποκρούει ο Μόνος

Θωμόπουλος αποκρούει ο Πουλακίδας

Βασιλακάκης αποκρούει ο Μόνος

Βεζυρτζόγλου 3-4

 

Δυστυχώς η μεικτή ομάδα της ΕΠΣ Θράκης δεν τα κατάφερε στο πρωτάθλημα των Regions Cup που διεξάγεται υπό την αιγίδα της UEFA και έτσι την χώρα μας θα εκπροσωπήσει στην Σλοβενία η ΕΠΣ Ευβοίας.. Στον τελικό που έγινε στο Λιτόχωρο έχασε από την αντίστοιχη ομάδα της ΕΠΣ Εύβοιας στα πέναλτι με 4-3. Ο κανονικός αγώνας είχε λήξει ισόπαλος με 1-1. Η ομάδα της Θράκης «αυτοκτόνησε» κυριολεκτικά αφού σπατάλησε σημαντικές ευκαιρίες μπροστά στην εστία των αντιπάλων αν εξαιρέσουμε ένα νεκρό διάστημα στο πρώτο δεκάλεπτο που και το πλήρωσε. Η μεγάλη ευκαιρία χάθηκε στην παράταση όταν στο πέναλτι που κέρδισε η ομάδα μας και την εκτέλεση του οποίου ανέλαβε ο Ξενάκης τελικά δεν ευστόχησε και έτσι το αποτέλεσμα να παραμένει ισόπαλο. Τα τραγικά διαιτητικά λάθη σε όλο το παιχνίδι εναντίον της ομάδας μας και κυρίως στο μη καταλογισμό απευθείας κόκκινης στη μοιραια φάση του πέναλτι στο 94′ έβγαλαν το προπονητή Ιωσηφίδη, τους πάιχτες και το πάγκο της Θράκης από τα “ρούχα” τους μεταδίδοντάς τους μεγάλο εκνευρισμό. Ασφαλώς και δε φταίνε οι αποφάσεις της διαιτησίας μόνο που τελικά το συγκρότημα του κ. Ιωσηφίδη δε σήκωσε την κούπα, αλλά και η αστοχία των παικτών του.
Σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού η ανωτερότητα των παικτών της ΕΠΣ Θράκης ήταν αισθητή αν εξαιρέσουμε το μοιραίο πρώτο δεκάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου. Η ομάδα μας προηγήθηκε με τον Μουστάκα στο πρώτο ημίχρονο και ισοφαρίστηκε στο δεύτερο με τον Βεζυρτζόγλου. Στα πέναλτι ο Αντωνιάδης, ο Βάσκος και ο Μουστάκας ευστόχησαν, ενώ ο Τσώνης με τον Βασιλακάκη δεν μπόρεσαν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα. Παρόλα αυτά όλα τα συγχαρητήρια ανήκουν σε όλους τους παίκτες, στον τεχνικό της μεικτής ΕΠΣ Θράκης, που παρά τις δυσκολίες του παιχνιδιού είχαν μια εξαιρετική παρουσία, μια παρουσία που σχολιάστηκε θετικά από όλους, αλλά και στους ηρωικούς Ροδοπίτες φιλαθλους που ακολούθησαν την ομάδα στο Λιτόχωρο.

Στο παιχνίδι εμφανίστηκαν ο διαιτητής Γιάννης Τοπούζης που μόλις είχε σφυρίξει στο Αιγίνιο καθώς και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης Μάνος Γαβριηλίδης που έκανε και την απονομή του κυπέλλου και των μεταλλίων στους ποδοσφαιριστές.