Η πρωταθλήτρια Ελλάδας που παίζει μπάσκετ φορώντας… μαντίλα

Ανταπόκριση από Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

–  Θα μπορούσατε να φανταστείτε μια αθλήτρια του μπάσκετ, που λαμβάνει μέρος στους αγώνες φορώντας… μαντίλα, να αναδεικνύεται πρωταθλήτρια Ελλάδος; Γιατί όχι; Στην Θράκη ζούμε οι περισσότεροι, δεν μας είναι ένα ασυνήθιστο φαινόμενο – αν και αλήθεια είναι ότι παίκτριες από τον χώρο της μειονότητας λίγες έχουμε δει τόσο με τον ΓΑΣ Κομοτηνή όσο και με την Ασπίδα Ξάνθης που διατηρούν γυναικεία τμήματα, πολύ δε περισσότερο παίκτριες που να φοράνε και την μαντίλα!

Κι όμως, πολύ πρόσφατα είχαμε ένα τέτοιο περιστατικό στα ελληνικά γήπεδα και μάλιστα με παίκτρια η οποία αναδείχθηκε με την ομάδα της πρωταθλήτρια Ελλάδος. Ο  λόγος για την Αμπντέλ Φαττάχ Σερίνα. Πριν από 11 χρόνια ήρθε μαζί με οικογένεια της στην Ελλάδα από την Ιορδανία. Ένα χρόνο μετά και ύστερα από την παρότρυνση της μητέρας της ξεκίνησε τα πρώτα της βήματα στο χώρο του μπάσκετ. Και φέτος κατέκτησε με τον Πρωτέα Βούλας την 1η θέση στην τελική Φάση του 28ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Νεανίδων.

Η νεαρή μουσουλμάνα έδωσε στους αγώνες στην Πτολεμαΐδα ένα διαφορετικό χρώμα. Η αμφίεση της, η μαντίλα να σκεπάζει τα μαλλιά της και το υπόλοιπο σώμα της, πλην του προσώπου, καλυμμένο, κέντρισε αναπόφευκτα τα βλέμματα όσων παρακολούθησαν τους αγώνες του Τουρνουά. Η νεαρή Σερίνα είχε σημαντικό ρόλο στην ανάδειξη του Πρωτέα Βούλας ως πρωταθλήτριας ομάδας. Ως μπακ-απ της βασικής σέντερ (Μαριέλλα Φασούλα) τα κατάφερε καλά δίνοντας πολλές λύσεις στον προπονητή της, Γρηγόρη Τασιόπουλο.

Πλέον, η φωτογραφία και η ιστορία της φιγουράρει στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και μέσω αυτής, κάνει τον γύρο του ελληνικού διαδικτύου τις τελευταίες ώρες…

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here