Το… έκτο σετ του δεύτερου τελικού! Αιχμές, μπηχτές αλλά και… ατάκες στην συνένετευξη Τύπου!!!

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

–  Δεν τα παρατάμε, ραντεβού με όλους σας εδώ την άλλη Πέμπτη! Με αυτήν την ατάκα αποχώρησε από την συνέντευξη Τύπου ο Σάκης Μουστακίδης, μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου τελικού και την φανερή πίκρα της δεύτερης ήττας με 3-2. Μάλιστα δεν δίστασε να πει ότι θα προτιμούσε η ομάδα του να είχε ηττηθεί με 3-0 παρά με αυτόν τον τρόπο, που θα κάνει ίσως και χρόνια για να ξεχάσει.

 

Αναλυτικά ο προπονητής του Εθνικού Αλεξανδρούπολης δήλωσε μετά τον 2ο τελικό: «Υπάρχουν δύο εκδοχές. Η μία είναι ότι τόσο μπορούμε. Δεν το δέχομαι αυτό. Εκ φύσεως είμαι άνθρωπος εγωιστής και αισιόδοξος. Έχουμε την ευκαιρία μας στην Αλεξανδρούπολη να φέρουμε την σειρά στο 2-2. Θα τα παλέψουμε για να κάνουμε το κάτι παραπάνω που δεν κάναμε σε αυτά τα δύο παιχνίδια και να ξανάρθουμε εδώ (Ρέντη) στις 8 Μαΐου. Το ότι χάσαμε αυτά τα δύο παιχνίδια με 3-2 σημαίνει κάτι, η ομάδα αρχίζει να αποκτάει θέληση, εγωισμό αλλά αυτό δεν φτάνει. Αυτό που χρειάζεται από όλους τους παίχτες, είναι να δίνουν το 100% όσο και να παίζουν και να μην κλειδώνουν το μυαλό τους σε άλλα πράγματα που κάνουν κακό στην ομάδα. Νομίζω αυτή είναι ακόμα η νοοτροπία μας δεν παίζουμε στο 100%, έχουμε βελτιωθεί πάρα πολύ αλλά δεν φτάνει. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό, αλλά θέλω να πιστεύω ότι θα ανταποκριθούμε, να δώσουμε ένα ερέθισμα».

Όταν ρωτήθηκε για το πρόβλημα του Εθνικού να μην τελειώνει το παιχνίδι, απάντησε: «Το θέμα είναι ψυχολογικό και αγωνιστικό, λίγο απ’όλα. Από ένα σημείο και μετά έπαιξε πολύ καλά ο Γιορντάνοφ, αλλά στο τρίτο σετ από μία τυχερή φάση το παιχνίδι μπορούσε να είχε λήξει 3-0 υπέρ του Εθνικού. Που χτύπησε η μπάλα στο φιλέ, νομίζω ο Ράιτς ήταν στο σερβίς και βρήκε η μπάλα τα χέρια του Ανδρεάδη, μπορεί να πήγαινε το σκορ 24-24 και 3-0 αλλά μπορεί και να χάναμε. Μερικές φορές για να κερδίσεις μία ομάδα και να πάρεις το πρωτάθλημα θα πρέπει να είσαι 100% έτοιμος και από θέμα τακτικής και από θέμα τεχνικής. Να κάνεις αυτό που πρέπει να κάνεις επί 2 ώρες. Όχι να το κάνεις όποτε θές και να το ξανακάνεις μετά από 10 λεπτά, είναι αρκετά για να χάσεις. Προτιμούσα να χάσω 2 φορές με 3-0, θα ήμουν πιο ήσυχος αλλά όχι με αυτό τον τρόπο. Αυτό σε ενοχλεί πιο πολύ και σου μένει η πίκρα για χρόνια. Δεν είναι η ήττα αλλά ο τρόπος που χάνεις. Θα με προβλημάτιζε αν δεν μπορούσαν οι παίχτες να παίξουν αλλά στην ομάδα έχουμε 2 άτομα 40 και 41 ετών και βγάλανε 2 μέρες 10 σετ».

Σε ερώτηση του ThrakiSportS για την μέτρια απόδοση του Μιγιαήλοβιτς στα δύο παιχνίδια, συγκριτικά με την συμβολή του σε όλο το υπόλοιπο πρωτάθλημα, σχολίασε: «Είναι άδικο να μιλάει ένας προπονητής για κάποιον παίχτη. Κρατάμε ότι αυτή η ομάδα πραγματικά έπαιξε καλά, καλύτερα από χθες. Έδειξε ότι είναι κοντά στην νίκη αλλά στο τέλος ένας κερδίζει και ένας χάνει. Φεύγουμε τώρα με την πίκρα ότι χάσαμε 2 παιχνίδια και ότι μπορούσαμε να είχαμε κάνει κάτι παραπάνω. Αυτό για το οποίο παρακαλάω είναι οι αθλητές μου να είναι να παίξουν το ίδιο καλά, να μην τα παρατήσουν».

Αναφορικά με την διαιτησία, είπε: «Είχαμε πολλά άσχημα σφυρίγματα, μας χρέωσαν περίπου 10 φορές φιλέ, ενώ μόνο 1 υπέρ μας. Θέλω να δω το παιχνίδι και αν πραγματικά κάνω λάθος θα ζητήσω δημόσια συγγνώμη. Το παιχνίδι πάντως δεν κρίθηκε από την διαιτησία».

Από την πλευρά του, ο προπονητής του Ολυμπιακού Δημήτρης Καζάζης είπε: «Χθες είχα πει ότι το παιχνίδι ήταν περίεργο. Σήμερα ήταν ακόμη περισσότερο. Είχα πει πριν το παιχνίδι στα παιδιά ότι σήμερα έπρεπε να παίξουμε με μυαλό, με ελάχιστα λάθη, και να πιέσουμε. Μέχρι ένα σημείο, ακόμη και στο πρώτο σετ το κάναμε, αλλά το χάσαμε και αυτό μας στοίχισε αρκετά. Απ’ εκεί και πέρα φάνηκε η φθορά του χθεσινού παιχνιδιού στην ομάδα. Υπήρξαν κάποια σημάδια κόπωσης σε κάποιους αθλητές μας, σε παίκτες κλειδιά. Ξαφνικά είχαμε το ξέσπασμα του Μπόμπι, ο οποίος νομίζω ότι ξεπέρασε τον εαυτό του σήμερα, και μιλάω όσον αφορά το πρόβλημά του. Αναφέρουμε συνέχεια το πρόβλημα του και το αφήνουμε να αιωρείται, αλλά στο τέλος του πρωταθλήματος θα καταλάβετε τι ακριβώς είναι. Η είσοδος του Κοκκινάκη, η οποία έδωσε ενέργεια στην ομάδα είχε σαν αποτέλεσμα να ανέβουν και οι υπόλοιποι αθλητές της ομάδας. Σε συνδυασμό με τον κόσμο που βοήθησε πραγματικά στα κρίσιμα σημεία,  κάναμε μία ανατροπή και πήραμε μία σπουδαία νίκη η οποία μας φέρνει το 2-0 και ένα βήμα πριν τον τίτλο. Ξέρουμε ότι έχουμε να πάμε στην Αλεξανδρούπολη. Η ομάδα της Αλεξανδρούπολης ήταν καλύτερη από χθες, αλλά κι εμείς δεν έχουμε πιάσει την απόδοση που θέλουμε. Σίγουρα υπάρχει πίεση αυτή τη στιγμή στον Εθνικό. Είναι μία πάρα πολύ καλή ομάδα και παίζει μέσα στην έδρα της με ένα κοινό πάρα πολύ ζεστό, καυτό θα έλεγα. Πλέον όμως δεν παίζουμε με το περίστροφο στο κεφάλι, είμαστε πιο ελεύθεροι. Έχουμε λίγες μέρες να μαζέψουμε ό,τι προβλήματα έχουμε, να ξεκουραστούν τα παιδιά και να πάμε στην Αλεξανδρούπολη».

Οι δύο προπονητές κατέκριναν στην συνέχεια τον τρόπο διεξαγωγής ων πλέι οφ και τα συνεχόμενα παιχνίδια, τονίζοντας ότι επιβαρύνουν την υγεία των παικτών αλλά ελαχιστοποιούν νκαι το θέαμα και τελικά το προϊόν του πρωταθλήματος. Μάλθστα, ο Σάκης Μουστακίδης χαρακτήρισε απαράδεκτο να υπάρχει αυτό το σύστημα για να γλιτώνει η κάθε  ομάδα  μια διανυκτέρευση, δηλαδή περίπου 500 ευρώ, σε αυτό το επίπεδο, ενώ μαζί με τον Καζάζη τόνισε ότι στην αρχή του πρωταθλήματος όλοι οι προπονητές είχαν συμφωνήσει να αλλάξει αυτό το σύστημα, αλλά τελικά δεν έγινε τίποτα. Πάντως, η συνέντευξη Τύπου των δύο προπονητών ξεκίνησε με… πλάκες, αναφορικά με την προσωπική σχέση Καζάζη – Μουστακίδη και τον δεύτερο να λέει: “Με τον Δημήτρη γνωριζόμαστε τόσο καλά, που ίσως έχω περάσει μαζί του περισσότερο χρόνο από ό,τι με την… γυναίκα μου”.

Πριν τους δύο προπονητές μίλησαν οι παίκτες. Για τον Εθνικό παραβρέθηκε ο Ανέστης Δαλαούρας, που είπε: «Σήμερα πιστέψαμε στην αρχή ότι θα μπορέσουμε να πάρουμε το παιχνίδι, γιατί χθες δεν ήμασταν τόσο καλοί και πήγαμε μέχρι εκεί που πήγαμε. Ξεκινήσαμε πολύ καλά με 2-0, αλλά στη συνέχεια, από μία φάση και μετά έπεσε η ψυχολογία μας και χάσαμε εύκολα τα επόμενα σετ και μετά στο τάι μπρέικ. Εμείς δεν θα τα παρατήσουμε, παίζουμε στην έδρα μας που παίζουμε πολύ καλά, μας βοηθά και ο κόσμος. Μπορούμε να φέρουμε ξανά το ματς εδώ.  Φτάνουμε σε κάποιο σημείο αλλά δυστυχώς δεν καταφέρνουμε να τελειώσουμε το παιχνίδι. Όταν παίζεις με μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός που είναι συνηθισμένη σε τέτοια παιχνίδια πρέπει να το τελειώνεις γιατί μετά έχει τις ψυχικές δυνάμεις και καταφέρνει και τα γυρνάει. Έχουμε την ικανότητα να το τελειώσουμε και πρέπει να το κάνουμε». Από την πλευρά του ο Μενέλαος Κοκκινάκης υποστήριξε ότι η ομάδα του Ολυμπιακού θα έρθει στην Αλεξανδρούπολη για να κάνει το 3-0 και να στεφθεί πρωταθλήτρια στον ‘Εβρο.