Στο Λιτόχωρο η ΕΠΣ Θράκης για τον τελικό του Regions Cup της UEFA

Ανταπόκριση από την Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

– Στο Λιτόχωρο βρίσκεται από το απόγευμα η ομάδα της ΕΠΣ Θράκης, η οποία στις 17:00 το απόγευμα της Τετάρτης (30/4) αντιμετωπίζει στον ελληνικό τελικό του Regions Cup την ΕΠΣ Ευβοίας, με τον νικητή να παίρνει το εισιτήριο για την προκριματική φάση που θα γίνει στη Σλοβενία από 15-19 Ιουνίου. Ζωντανή μετάδοση του αγώνα απο το ThrakiSportS.

Στο Λιτόχωρο βρίσκεται η ομάδα της ΕΠΣ Θράκης όπου θα αντιμετωπίσει την αντίστοιχη της ΕΠΣ Ευβοίας στον ελληνικό τελικό του Regions Cup. Για όσους δεν γνωρίζουν το Regions Cup είναι μία διοργάνωση της UEFA στην οποία παίρνουν μέρος ποδοσφαιριστές ηλικίας από 19 έως 39 ετών και που είναι μη επαγγελματίες (ερασιτέχνες), δηλαδή σε όλη τους την καριέρα δεν έχουν υπογράψει επαγγελματικό δελτίο.

Ο νικητής του τελικού αυτού θα αγωνιστεί στον δεύτερο προκριματικό όμιλο που θα γίνει από 15-19 Ιουνίου στη Σλοβενία και στον οποίο εκτός από τον νικητή της χώρας μας και την διοργανώτρια χώρα θα πάρουν μέρος και οι νικητές από το Σαν Μαρίνο και τη Σκωτία. Στην ενδιάμεση φάση που θα γίνει ή Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο θα περάσει ο πρώτος του ομίλου αυτού και θα αντιμετωπίσει τους νικητές από τη Γερμανία, τη Σλοβακία και την Αγγλία. Άρα, όπως καταλαβαίνετε, το κίνητρο για τους ερασιτέχνες παίκτες της ΕΠΣ Θράκης είναι μεγάλο, καθώς αν νικήσουν αύριο θα αποτελέσουν την εθνική ομάδα της χώρας μας σε ερασιτεχνικό επίπεδο και θα έχουν την ευκαιρία να αντιμετωπίσουν ερασιτέχνες παίκτες από χώρες που έχουν παράδοση στο άθλημα.

Το ταξίδι της ΕΠΣ Θράκης προς τον τελικό ξεκίνησε στις 2 Απριλίου στο Ενωσιακό Γήπεδο του Κοσμίου, όπου και κέρδισε την ΕΠΣ Κοζάνη με 2-0. Στον τελικό του βορείου ομίλου που έγινε στο ίδιο γήπεδο κέρδισε την ΕΠΣ Δράμας στα πέναλτι με 3-1 (1-1 κ.α.) και πήρε την πρόκριση για τον τελικό της Τετάρτης. Η ΕΠΣ Ευβοίας κέρδισε αντίστοιχα στον πρώτο αγώνα με 3-0 την ΕΠΣ Κεφαλληνίας-Ιθάκης, ενώ στον τελικό του νοτίου ομίλου επικράτησε με 2-0 της ΕΠΣ Χανίων.

Την αποστολή της ΕΠΣ Θράκης απαρτίζουν οι: Κωνσταντίνος Συριτούδης, Δημήτριος Πουλακίδας, Παναγιώτης Μαραγκός, Διονύσης Βαλσαμής, Γιώργος Σιδηρόπουλος, Βασίλης Αντωνιάδης, Κώστας Προδρομίτης, Γιώργος Ζούλης, Αλέξανδρος Κουφιώτης, Αλέξανδρος Αρχοντής, Στέφανος Τσώνης, Άρης Μουστάκας, Φώτης Φωτιάδης, Στέλιος Ξενάκης, Χρήστος Βάσκος, Παναγιώτης Πασσάς, Μιχάλης Νικολαΐδης, Βασίλης Λυκούδης, Στέλιος Βασιλακάκης, Ερκάν Αμέτ και Άκης Αμαξόπουλος. Προπονητής της ομάδας είναι ο Νίκος Ιωσηφίδης. Μαζί ακολούθησαν την αποστολή και οι Άκης Εξακοΐδης, Νίκος Σταμάτης, Χρήστος Κουκουλάκης και Τάσος Αλεξίου.

Το ThrakiSportS βρίσκεται κοντά στη μεγάλη αυτή προσπάθεια της ομάδας της ΕΠΣ Θράκης και θα μεταδώσει ζωντανά τον αγώνα από το γήπεδο του Λιτοχώρου, που ξεκινά στις 5.00 το απόγευμα της Τετάρτης. Η φωτογραφία είναι από την άφιξη της αποστολής της ομάδας στο Λιτόχωρο.