Photos: Οι 30 (όλοι κι όλοι) Εβρίτες που πήγαν στον πρώτο τελικό του Εθνικού

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

–  Κάθε άλλα παρά ανταπόκριση βρήκε το κάλεσμα στους συλλόγους Αλεξανδρουπολιτών, Εβριτών και Θρακιωτών για να παραστούν στον πρώτο τελικό του Ολυμπιακού με τον Εθνικό. Με το ζόρι κατάφερε ο φακός του ThrakiSportS να εντοπίσει 30 άτομα στην κερκίδα ενός μισογεμάτου κλειστού γυμναστηρίου του Ρέντη, ωστόσο όλοι κάθισαν σκόρπια και ελάχιστες φορές φώναξαν για την ομάδα του Εθνικού, ακόμα και όταν προηγούνταν με 2-1 και 13-8 στο τέταρτο σετ.

 

Ανάμεσα σε αυτούς τους λίγους που πήγαν (όταν πχ η Σύρος πριν μια εβδομάδα είχε φέρει εκατό άτομα που δημιούργησαν εντυπωσιακή κερκίδα) ήταν πάντως σχεδόν όλοι οι θεσμικοί. Το ThrakiSportS εντόπισε τον υφυπουργό Εξωτερικών και βουλευτή Έβρου της ΝΔ Ακη Γεροντόπουλο, τον βουλευτή Έβρου της ΝΔ Αλέκο Δερμεντζόπουλο, τον βουλευτή Έβρου του ΠΑΣΟΚ και πρώην υφυπουργό Εσωτερικών Γιώργο Ντόλιο (από βουλευτές Έβρου μόνο ο Μαρίνος Ουζουνίδης απουσίασε, αν και είχε πει ότι θα έρθει, όπως μας απάντησαν οι υπόλοιποι συνάδελφοί του).

Επίσης, από τις παρουσίες που ξεχωρίσαμε ήταν αυτή του αλεξανδρουπολίτη ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ Σταύρου Σταθάκη, που ήταν και από εκείνους που έζησαν έντονα τον αγώνα και αποδείχθηκε από τους πιο εκδηλωτικούς θεατές του. Στην πίσω κερκίδα ήταν ακόμα, μεταξύ άλλων, ο εβρίτης στην καταγωγή προπονητής του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Γυναικών Γιάννης Καλμαζίδης, ο επίσης εβρίτης στην καταγωγή πρώην παίκτης της ΑΕΚ Πέτρος Πέτρογλου που αμέσως μετά έσπευσε να μιλήσει με τα “φιλαράκια” του Ανδρέα Ανδρεάδη και  Γιώργο Παπάζογλου και ελάχιστοι άλλοι Αλεξανδρουπολίτες – γιατί για κόσμο από τους υπόλοιπους νομούς της Θράκης, την Ροδόπη και την Ξάνθη, ας μην το συζητήσουμε καλύτερα.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε στην κερκίδα την παρουσία της Στέλλας Καζακίδου, στα ας πούμε επίσημα, δίπλα στους βουλευτές, μέλους του ΤΑΑ Εθνικός, από τους ελάχιστους που συνόδευσαν σε αυτό το ταξίδι την ομάδα από την Αλεξανδρούπολη (πλην φυσικά της αποστολής των παικτών). Αυτοί (όλοι κι όλοι) ήταν που παραβρέθηκαν στο κλειστό του Ρέντη για τον πρώτο τελικό – και είναι αλήθεια ότι αν ήταν περισσότεροι, ίσως και το αποτέλεσμα να είχε πάρει διαφορετική τροπή, γιατί όπως παραδέχθηκαν και οι παίκτες Ολυμπιακού και Εθνικού, στο κρίσιμο σημείο που οι ερυθρόλευκοι βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο, έπαιξε τον ρόλο του και ο κόσμος. Δείτε το φωτορεπορτάζ…