Ο Σούμποτιτς ηττήθηκε από τον Κουλουριώτη

Ανταπόκριση από την Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

–   Μεγάλη νίκη με 75-66 πέτυχε ο “Θρακιώτης” προπονητής μπάσκετ Χάρης Κουλουριώτης επί του Λευτέρη Σούμποτιτς σε έναν άτυπο “ελληνικό” εμφύλιο για την πρώτη κατηγορία της Λιβανέζικης Λίγκας μπάσκετ.

Ο Κουλουριώτης θυμιζουμε είναι γνωστός στους Θρακιώτες φιλάθλους, καθότι σπούδασε στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής και έκανε τα πρώτα του προπονητικά βήματα στην περιοχή μας και ο οποίος έπειτα από 7 χρόνια σε πάγκους Α1 εργάστηκε για πρώτη φορά εκτός Ελλάδος στην Τσαμπβιλ.  Ο Σούμποτιτς μετά από τα πρωταθλήματα που κατέκτησε ως προπονητής του Παναθηναικού, και χρόνια στο ελληνικό πρωτάθλημα σε όλες τις μεγάλες ομάδες Θεσσαλονόκης και Αθήνας, και μετά την Ιταλία και τη Σλοβενία βρίσκεται από πέρυσι στο Λίβανο και μάλιστα στέφθηκε κυπελλούχος με την Αλ Ριάντι.

Η Τσαμπβιλ του Χάρη Κουλουριώτη πέτυχε την έκπληξη και στο δεύτερο αγώνα για τον 1ο γύρο των playoffs επικράτησε στην έδρα της επί της πρωτοπόρου της κανονικής περιόδου και μεγάλου φαβορί για το τίτλο Αλ Ριάντι με 75-66. Το επόμενο παιχνίδι μεταξύ των δυο ομάδων θα διεξαχθεί στη Βηρυτό με την ομάδα του Σούμποτιτς να είναι το ακλονητο και πάλι φαβορί. Ο 34χρονος προπονητής ανέλαβε πριν από ένα περίπου μήνα ως πρώτος προπονητής στην Τσαμπβιλ, αντικαθιστώντας προσωρινά μέχρι το τέλος της σεζόν, τον πετυχημένο Γιώργο Κετσελίδη που τον τελευταίο καιρό ταλαιπωρείται από ένα μικρό πρόβλημα υγείας, καθώς από το σύλλογο υπάρχουν σκέψεις ανανέωσης της συνεργασίας με τον Κετσελίδη και τη νέα σεζόν, οπότε προτιμήθηκε να υπάρχει μία προπονητική συνέχεια.

Είναι ο δεύτερος της “συνομοταξίας” των αποφοίτων του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου που μέσα σε λίγους μήνες μετακόμισε σε αραβική χώρα, αναλαμβάνοντας σημαντικό προπονητικό ρόλο μετά τον πρωην προπονητή του ΓΑΣ Τάκη Φωτεινάκη που βρίσκεται από την αρχή του έτους στο Κατάρ και τις νεανικές  Εθνικές Ομάδες της χώρας.