Αλλάζουν τα πάντα στις Ακαδημίες όπως ενημέρωσε από την Ξάνθη ο Μπατάκης

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

– Ενημέρωση σχετικά με το πρόγραμμα ανάπτυξης φυτωρίων και της αλλαγές που έρχονται από την νέα χρονιά είχαν την δυνατότητα να έχουν οι προπονητές των Ακαδημιών της ΕΠΣ Ξάνθης από τον Τέλη Μπατάκη, με τις αλλαγές να είναι άμεσες και ραγδαίες όσον αφορά της Ακαδημίες σε όλη την χώρα.

Ο κ. Μπατάκης (υπεύθυνος σχολών ΟΥΕΦΑ για την Ελλάδα) βρίσκεται στην Ξάνθη λόγω της Σχολής Προπονητών UEFA-C που γίνεται στην πόλη. Κάλεσε λοιπόν με αυτήν την ευκαιρία όλους τους προπονητές των Ακαδημιών που βρίσκονται στην δύναμη της ΕΠΣ Ξάνθης να παραστούν σε μια ενημέρωση και κουβέντα πάνω στον οδηγό  ανάπτυξης ακαδημιών  που αναμένεται από την νέα περίοδο να είναι κοινός σε όλη την χώρα, όπως αποφασίστηκε στην συνεδρίαση της ΕΠΟ.

Άλλωστε, κακά τα ψέματα, το ζήτημα των ηλικιακών κατηγοριών είναι ένα ιδιαίτερα φλέγον ζήτημα που ταλαιπωρεί διαχρονικά όλες της Ακαδημίες της χώρας και φέρνει αρκετά μπερδέματα σε τουρνουά σε όλη την χώρα αλλά και στο εξωτερικό. Έτσι πλέον η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία βάζει ένα τέλος σε αυτό το μπάχαλο και θέτει κοινές ηλικιακές κατηγορίες για όλες της Ακαδημίες της χώρας και όλα τα πρωταθλήματα Ακαδημιών των Ενώσεων 

Ιδιαίτερη μνεία έγινε και στον Φερνάντο Σάντος από τον εκπαιδευτή τον σχολών κ. Άγγελο Κυρανούδη και τις αλλαγές που έχει φέρει ο Πορτογάλος ομοσπονδιακός στην αντιμετώπιση των μικρότερων ηλικιακά Εθνικών Ομάδων σε αντίθεση με τον προκάτοχο του Ότο Ρεχάγκελ, ενώ υπήρξε και κουβέντα για την διαφορά σε θέματα Ακαδημιών της ΕΠΟ  με τη Super League,  αλλά και την διαφορά της αντιμετώπισης από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία σε σχέση με άλλες Ομοσπονδίες της Ευρώπης, κάτι που βρίσκουν μπροστά τους όλες οι Ακαδημίες που συμμετέχουν σε διεθνή τουρνουά. 

Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα ανάπτυξης φυτωρίων μέσα από την σελίδα της ΕΠΟ στο παρακάτω λινκ: http://www.epo.gr/media/files/KATASTATIKO_KANONISMOI/grassroots_development.pdf.