Έφεση της Ξάνθης κατά της… τελικής βαθμολογίας της Super League!

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

– Στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ προσέφυγε η Ξάνθη κατά της απόφασης που έλαβε το διοικητικό συμβούλιο του συνεταιρισμού την προηγούμενη εβδομάδα για επικύρωση του βαθμολογικού πίνακα.

Εκτός της Ξάνθης στην Επιτροπή προσέφυγαν και οι υποβιβασμένοι Αππόλων Σμύρνης και Άρης. Οι τρεις ομάδες ζητούν να μην ισχύσει η ολική επικύρωση αλλά η μερική για τις θέσεις 1-5 ώστε να διεξαχθούν τα play off.

Να σημειώσουμε πως η ΠΑΕ Skoda Ξάνθη (μαζι με τον Αστ. Τρίπολης)  στο πρόσφατο  Δ.Σ. της Super League είχε  ζητήσει μερική επικύρωση ενώ ο Απόλλων Σμύρνης και ο Άρης απουσίαζαν.

Όπως τονίζεται πάντως στο ρεπορτάζ του sentragoal, ο  ΚΑΠ στο άρθρο 20, παράγραφος 3, αναφέρει ότι… «η μερική ή ολική επικύρωση κύρωση του παραπάνω βαθμολογικού πίνακα γίνεται με απόφαση του Δ.Σ. της διοργανώτριας με την προϋπόθεση ότι δεν εκκρεμούν στα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα της διοργανώτριας ή της Ε.Π.Ο. (δηλ. Πειθαρχική Επιτροπή ή Επιτροπή Εφέσεων) προσφυγές ή ενστάσεις που επηρεάζουν τη βαθμολογική κατάταξη των ομάδων».

Όπως σημειώνει η ίδια πηγή, τέτοια εκκρεμοδικία δεν υπάρχει. Για την ακρίβεια, δεν υπήρχε όταν έγινε η επικύρωση, αλλά πλέον, μετά την προσφυγή, προφανώς αλλάζουν τα δεδομένα. Και είναι σημαντικό ότι οι τρεις ομάδες που προσέφυγαν προφανώς και δεν έχουν συναινέσει σε αυτήν την επικύρωση, έχουν δηλαδή φροντίσει να διαχωρίσουν την θέση τους. Επιβεβαιώνεται παράλληλα το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του ThrakiSportS την περασμένη εβδομάδα, όταν και είχαμε την άρνηση της Ξάνθης να δεχτεί στο σύνολό της την επικύρωση της βαθμολογίας.

Ενώ τέλος να αναφέρουμε πως με νεώτερες νυχτερινές πληροφορίες, έγινε γνωστό ότι η  προσφυγή θα συζητηθεί στις 7 Μαΐου από την ΕΠΟ.