Παράπονα για την διαιτησία και… μυστικά στις δηλώσεις μετά τον 1ο τελικό

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

–  «Είναι πολύ μεγάλη νίκη γιατί μέσα στο ματς, ο Εθνικός είχε το μομέντουμ και είναι πολύ σημαντικό ότι καταφέραμε και αντιδράσαμε σωστά. Εμείς ήμασταν καλοί στο σέρβις, πιέσαμε όπως έπρεπε, όμως δεν πήγαμε καλά στην επίθεση. Εκεί θεωρώ οφείλονται κι οι διακυμάνσεις που είχε η αναμέτρηση στο σκορ, αλλά τελικά η εμπειρία κι η αποφασιστικότητα μας έδωσε τη νίκη. Ήταν το πρώτο βήμα, ήταν πολύ σημαντικό, αλλά ως αύριο πρέπει να ηρεμήσουμε και να ξεκουραστούμε. Ήταν σπουδαίο αποτέλεσμα, γιατί θεωρώ πως το έχασε ο Εθνικός μέσα από τα χέρια του. Αύριο πάμε και θεωρώ πως όποιος κάνει το πιο έξυπνο παιχνίδι, θα επικρατήσει».

 

Με τα λόγια αυτά ο προπονητής του Ολυμπιακού Δημήτρης Καζάζης σχολίασε τη νίκη της ομάδας του επί του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στον πρώτο τελικό. Και ίσως τα λόγια αυτά συνοψίζουν και την κριτική του αγώνα. Ο Εθνικός είχε την ευκαιρία και την έχασε μέσα από τα χέρια του, κάτι που τόνισε ιδιαίτερα και ο τεχνικός του Εθνικού Σάκης Μουστακίδης.

«Ήταν ένα φοβερά δύσκολο ματς. Θεωρώ ότι η αχίλλειος πτέρνα μας ήταν η υποδοχή. Ενώ ήμασταν καλοί στην επίθεση, χρειαζόταν να καταβάλουμε μεγάλη προσπάθεια για να τελειώσουμε τις μπάλες. Δε βγήκαμε πολλές φορές με μονό μπλοκ, δεν είχαμε τον εύκολο πόντο. Χάσαμε μερικές ευκαιρίες που μας παρουσιάστηκαν, κάτι που με τον Ολυμπιακό δεν επιτρέπεται να κάνεις, γιατί είναι ομάδα πολύ έμπειρη και με βαριά φανέλα. Αύριο είναι μια άλλη μέρα, πρέπει να ξεκουραστούμε όσο μπορούμε, να αδειάσουμε το μυαλό μας, να δούμε τα λάθη μας στο βίντεο και να μη τα επαναλάβουμε», ενώ ερωτηθείς για τα προβλήματα του Ολυμπιακού και κατά πόσον αυτά γύρισαν μπούμεραγκ στην ομάδα του, υπήρξε κατηγορηματικός και δεν άφησε περιθώρια: «Θεωρώ ότι στον τελικό δεν υπάρχουν προβλήματα. Τα αφήνεις όλα πίσω και προχωράς, δεν παίζουν ρόλο αυτά στους τελικούς».

Ανάλογη ήταν η απάντηση και του Δημήτρη Καζάζη για τα προβλήματα του Ολυμπιακού, ενόψει του δεύτερου ματς. «Το δεύτερο ματς είναι πολύ σημαντικό. Δεν υπάρχουν προβλήματα στο δεύτερο ματς, στους τελικούς ξεχνάς τα πάντα και παίζεις. Οι παίκτες τα δίνουν όλα, είμαστε υποχρεωμένοι να βρίσκουμε συνέχεια λύσεις. Σήμερα ο Κοκκινάκης βοήθησε, μας “βγήκε” και απελευθέρωσε και τους ακραίους. Αύριο είναι διαφορετική υπόθεση»,  ενώ σε ερώτηση για το στα πόσα ματς θεωρεί πως θα κριθεί η σείρα, τόνισε: «Επιθυμία μου είναι να κριθεί στα τρία ματς, και λόγω των προβλημάτων που υπάρχουν. Γι’ αυτό είναι καθοριστική η νίκη αύριο, ώστε να περάσει το άγχος στον Εθνικό».

«Όποιος δεν έχει ζήσει την ατμόσφαιρα και την ψυχολογία μιας σειράς τελικών, δεν είναι σε θέση να καταλάβει τι συμβαίνει. Θεωρώ πάντως πως δείξαμε ότι μπορούμε να πάρουμε ένα ματς μέσα στην έδρα του Ολυμπιακού», ενώ η καλύτερη στιγμή της συνέντευξης τύπου ήταν όταν ρωτήθηκε για το τι θα άλλαζε στο σημερινό ματς: «Θα άλλαζα δύο πράγματα, αλλά δε μπορώ να σας τα πω, είναι… μυστικό».

 

 

 

Και Σάκης Μουστακίδης ρωτήθηκε βέβαια και για την διαιτησία, εκφράζοντας παράπονα για συγκεκριμένες φάσεις: «Έγιναν λάθη, πολλά και κρίσιμα από τους διαιτητές, όπως του Γιούρισιτς στο πρώτο σετ που κάνει παράβαση σηκώνοντας τη μπάλα στο φιλέ, αλλά και ένα μπλοκ άουτ του Ράιτς στο 3ο, το οποίο ήταν καθαρό». Λάθη των διαιτητών παραδέχθηκε και ο Καζάζης:  «Σίγουρα έγιναν λάθη, αλλά δε θεωρώ ότι έκριναν το αποτέλεσμα. Οι διαιτητές οφείλουν πάντως, και σε αυτό το επίπεδο, να είναι πιο προσεκτικοί».

Από πλευράς παικτών, μίλησε από τον Εθνικό ο Ανδρέας Ανδρεάδης: «Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Το θέλαμε και το συζητήσαμε όλοι οι παίκτες στο ξενοδοχείο. Δεν αντέξαμε το βάρος του τελικού. Κάναμε πολλά λάθη. Θα προσπαθήσουμε πάλι αύριο. Θα μιλήσουμε με τον κόουτς για τα λάθη που κάνουμε και θα δούμε. Δεν θα έλεγα ότι έχουμε σύνδρομο… Ρέντη. Χάσαμε την συγκέντρωση μας στο 4ο σετ. Μας πίεσε ο Ολυμπιακός κι εμείς δεν είχαμε σωστή αντίδραση. Εμείς στο 13-8 του 4ου σετ κι ενώ ήμασταν μπροστά με 2-1 σετ πιστέψαμε ότι τέλειωσε ο αγώνας. Αν δεν πέσει η μπάλα κάτω στον τελευταίο πόντο δεν τελειώνει κανένας αγώνας. και έτσι, μοιραία, χάσαμε».

 
 

Από την πλευρά του, ο καβαλιώτης αρχηγός του Ολυμπιακού Κώστας Χριστοφιδέλης είπε: «Κρατάμε το αποτέλεσμα. Σίγουρα περιμέναμε να παρουσιαστούμε καλύτεροι , δεν κάναμε το παιχνίδι μας. Πολλά λάθη, σε συνδυασμό με με την καλή απόδοση του Εθνικού δυσκολευτήκαμε πάρα πολύ να ανταπεξέλθουμε, παρόλα αυτά τα καταφέραμε. Δεν έχουμε χρόνο να σκεφτούμε τι έφταιξε, έχουμε λίγες ώρες μπροστά μας για να ξεκουραστεί το μυαλό γιατί για το σώμα δεν υπάρχει, ούτως ώστε να παρουσιαστούμε καλύτεροι και να κρατήσουμε το πλεονέκτημα έδρας που κυνηγούσαμε όλη την χρονιά». Όταν σκεφτόμαστε τα προβλήματα που έχουμε χάνεται το μυαλό μας από τον μεγάλο μας στόχο που είναι το πρωτάθλημα. Αυτό είναι το μοναδικό πράγμα που έχουμε στο μυαλό μας και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μέχρι το τέλος. Είναι πολύ δύσκολη η συνέχεια, ο Εθνικός είναι μία πάρα πολύ ανταγωνιστική ομάδα. Πιστεύω αύριο θα αγωνιστούμε περισσότερο σαν ομάδα για να έχουμε ένα πιο βατό παιχνίδι.  Ο κόσμος μας έδωσε  ώθηση στα δύσκολα, έπαιξε σημαντικό ρόλο ειδικά στο 4ο σετ όταν βρισκόμασταν πίσω με 13-8 και έδωσε τα μέγιστα για την σημερινή νίκη. Εύχομαι να δώσει το παρών αύριο και να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί άλλη μία νίκη».