Προβάδισμα ΜΕΝΤ μετά από ματς θρίλερ επί ΣΠΑΚ για τα μπαράζ της Ορεστιάδας

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

–  Με… θρίλερ άνοιξε η αυλαία του τουρνουά των δευτεραθλητών της Α2 Ανδρών που φιλοξενείται στο κλειστό γυμναστήριο του Μετς (με τον νικητή να κερδίζει το εισιτήριο για τα μπαράζ ανόδου στην Α1 όπου ήδη περιμένουν οι ΑΟΝ Αργυρούπολης, ΣΑ Κολλεγίου, ΑΟ Ορεστιάδας), καθώς η ΜΕΝΤ επικράτησε με 3-2 του ΣΠΑ Καρδίτσας μετά από ένα παιχνίδι γεμάτο ανατροπές.

 

Στα δύο πρώτα σετ πρωταγωνιστές ήταν από τη γραμμή του σερβίς δύο πρώην συμπαίκτες στον Ηρακλή. Ο εβρίτης Θοδωρής Μποζίδης στο πρώτο σετ βοήθησε την ΜΕΝΤ να μετατρέψει το 7-7 σε 7-13 και να προηγηθεί, αλλά στο β’ ο Μάκης Κολτσιάκης πήγε στο σερβίς στο 13-13 κι έφυγε όταν το σκορ έγινε 19-13! Ο ΣΠΑΚ και στο γ’ σετ κατάφερε να ξεφύγει στο ίδιο σημείο (το 14-14 έγινε 17-14), αλλά το 24-21 έγινε 24-23 με τον Χήρα να λυτρώνει την ομάδα του, ωστόσο η ΜΕΝΤ κυριάρχησε πλήρως στο δ’ σετ και έστειλε το ματς στη ρουλέτα του τάι μπρέικ, το οποίο ήταν ακατάλληλο για καρδιακούς και έληξε με 17-15 για τους θεσσαλονικείς.

«Ήταν ένα παιχνίδι γκραν γκινιόλ. Στο πρώτο και στο τέταρτο σετ κάναμε το παιχνίδι μας. Κάποια λάθη στο 2ο αλλά κυρίως στο 3ο σετ μας στέρησαν την ευκαιρία να τελειώσουμε τα ματς πιο νωρίς. Το ματς οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ όπου χρειάζεται και τύχη. Κρατάμε όμως πλέον την τύχη στα χέρια μας, γιατί με νίκη την Κυριακή εξασφαλίζουμε την πρόκριση», δήλωσε ο τεχνικός της ΜΕΝΤ Σπύρος Γκολίτσης. «Ξέραμε ότι οι αγώνες σ’ αυτή τη σειρά θα ήταν κάπως έτσι. Θα υπήρχαν ανατροπές, ένταση και πάθος. Παρά την ήττα, αν εμείς δείξουμε και αύριο κόντρα στα Χανιά την ίδια ενέργεια και μειώσουμε τα λάθη μας, μπορούμε να κερδίσουμε και να ελπίζουμε», είπε αρχικά ο έμπειρος κεντρικός του ΣΠΑΚ Αντώνης Θάνος και συμπλήρωσε: «Σήμερα το ματς κρίθηκε κυριολεκτικά στις λεπτομέρειες. Λίγο η απειρία μας, λίγο τα λάθη που κάναμε σε κρίσιμα σημεία μας κόστισαν την ήττα»

Τα σετ: 16-25, 25-19, 25-23, 15-25. 15-17