Με δική του κερκίδα μέσα στου Ρέντη κατεβαίνει στην Αθήνα ο Εθνικός!!!

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Έχοντας την συμπαράσταση αρκετών οπαδών του, φαίνεται ότι θα αντιμετωπίσει ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης τον Ολυμπιακό στους δύο πρώτους τελικούς της Volley League το βράδυ της Δευτέρας και της Τρίτης. Η ομάδα θα ταξιδέψει την Κυριακή αεροπορικώς για την πρωτεύουσα, αλλά το πρωί της Δευτέρας θα έρθουν και… οπαδοί, την ώρα που στην Αθήνα υπάρχει ξεσηκωμός στις Ενώσεις Θρακιωτών.

 

“Δυστυχώς, αν και εξετάστηκε το ενδεχόμενο, δεν θα μπει κάποιο πούλμαν για να οργανωθεί οδική εκδρομή στην Αθήνα, ωστόσο υπάρχουν πολλά άτομα που έρχονται μεμονωμένα στο γραφείο μας και ζητάνε να βγάλουν εισιτήρια”, αποκαλύπτει στο ThrakiSportS ο ταξιδιωτικός πράκτορας της Αλεξανδρούπολης Βασίλης Κασαπίδης, εκ των χορηγών του Εθνικού. Ο ίδιος αποκάλυψε ότι εκτιμά πως “μέχρι στιγμής πρέπει να έχουν ξεπεράσει τους 60 οι πελάτες που έχουν έρθει μεμονωμένα στο γραφείο μας και έχουν κινηθεί με αυτόν τον τρόπο, ώστε να βρεθούν στα δύο πρώτα ραντεβού του Εθνικού με τον Ολυμπιακό”. Φυσικά, δεν απέκλεισε άλλοι να έχουν κινηθεί ατομικά σε άλλα πρακτορεία ή να έκλεισαν εισιτήρια μέσω του διαδικτύου, εκτιμώντας ότι τελικά θα υπάρχει μια δυνατή εξέδρα για τους φίλους του Εθνικού στου Ρέντη. Όσο για το κόστος; “Ένα αεροπορικό εισιτήριο από την Αλεξανδρούπολη για Αθήνα το πρωί της Δευτέρας με επιστροφή το απόγευμα της Τετάρτης, ώστε να βρεθεί κάποιος και στα δύο παιχνίδια, κοστίζει περίπου στα 170 ευρώ”, μας αποκαλύπτει, προσθέτοντας ότι όσοι πελάτες του έχουν κλείσει εισιτήρια δεν έχουν ενδιαφερθεί για διαμονή, καθώς θα φιλοξενηθούν προφανώς σε συγγενείς τους στην Αθήνα.

“Από ό,τι μαθαίνω, υπάρχει ξεσηκωμός και από τους Συλλόγους Αλεξανδρουπολιτών, Εβριτών και γενικά Θρακιωτών στην Αθήνα, οπότε φαντάζομαι ότι θα υπάρχει αρκετός  κόσμος” εκτίμησε για το τέλος ο κ. Κασαπίδης. Πράγματι, οι πληροφορίες από την Αθήνα αναφέρουν ότι η πρωτοβουλία του ThrakiSportS να καλέσει σε… γενική συστράτευση τους Θρακιώτικους Συλλόγους της Αθήνας δείχνει να βρίσκει ανταπόκριση, αν κρίνει κανείς από την αναδημοσίευση της συγκεκριμένης ανάρτησης σε σελίδες και φόρουμς θρακιώτικων σωματείων.“Όσοι είστε στην Αθήνα σας περιμένουμε στο γήπεδο. Πάμε για το Εβρίτικο θαύμα της Βέρνης.. Αγκαλιά με τους αντιπάλους και σε κλίμα φιλίας πάμε να γιορτάσουμε την παρουσία του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στους τελικούς του Βόλλευ, πάμε να ελπίσουμε πως ο “Δαυίδ” ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ μας θα βγει πρωταθλητής στα 5 ματς και θα μας κάνει να γκρεμίσουμε τα τείχη της πόλης όταν θα φέρνει το ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ στους δρόμους της πόλης μας!!”, έγραψε χαρακτηριστικά ο Ηλίας Τζιώρας, γνωστός Αλεξανδρουπολίτης που ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Βέβαια, το κακό είναι ότι το κλειστό του Ρέντη δεν έχει εύκολη πρόσβαση αν κανείς δεν διαθέτει αυτοκίνητο, ενώ επίσης είναι αρνητικό το γεγονός ότι δύο πρώτοι αγώνες διεξάγονται καθημερινές και άρα εργάσιμες μέρες, ωστόσο εκτιμάται ότι μετά και αυτήν την κινητοποίηση και με δεδομένο ότι ταξιδεύει κόσμος και από τον Έβρο, θα είναι ικανοποιητικός ο αριθμός των Θρακιωτών που θα καταφέρουν να δώσουν το παρόν σε αυτήν την πρωτοφανή πρόκληση.

Ήδη ο πρόεδρος του ΤΑΑ Εθνικός Γιάννης Τζίμας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Maximun, αναφέρθηκε στους τελικούς πρωταθλήματος απέναντι στον Ολυμπιακό, δίνοντας Πανθρακικό χαρακτήρα στις αναμετρήσεις, επισημαίνοντας πως η παρουσία των Θρακιωτών και στους εκτός έδρας αγώνες είναι απαραίτητη για την ομάδα, ώστε ο Εθνικός να καταφέρει να σημειώσει μια τεράστια επιτυχία για όλη τη Θράκη, φέρνοντας στο γεωγραφικό μας διαμέρισμα για πρώτη φορά στην ιστορία έναν τίτλο σε οποιοδήποτε άθλημα. Αναλυτικά ο πρόεδρος του ΤΑΑ Εθνικός είπε στον Δημήτρη Κολιό: “Δίνω Πανθρακικό χαρακτήρα σε αυτούς τους τελικούς. Θεωρώ πως δεν είναι μόνο υπόθεση του Εθνικού και της Αλεξανδρούπολης, αλλά όλης της Θράκης, γιατί κακά τα ψέματα καλούμαστε να σπάσουμε το κατεστημένο του κέντρου και να μπορέσουμε να καταφέρουμε αυτό που ευχόμαστε όλοι, να φέρουμε την κούπα στη Θράκη. Πρέπει όλοι να βοηθήσουν τον Εθνικό. Στην Αθήνα υπάρχουν πολλοί σύλλογοι Θρακιωτών. Θα καλέσουμε εμείς και μέσω ίντερνετ όλους τους Θρακιώτες, όλους τους Αλεξανδρουπολίτες, όλους τους Εβρίτες, που μπορούν να είναι στην Αθήνα, να είναι δίπλα μας. Το κυριότερο θέλουμε δίπλα μας τους θεσμικούς άρχοντες, τους θέλουμε και στα εκτός έδρας παιχνίδια. Θέλουμε όσο περισσότερο κόσμο γίνεται ώστε η ομάδα να νιώθει ακόμα πιο άνετα, ώστε να καταφέρει να κάνει αυτό που ξέρει καλά. Παίρνω το έναυσμα από την παρουσία του συλλόγου των Θρακιωτών στο Βέλγιο, όπου ενίσχυσαν την ομάδα μας, κάτι αντίστοιχο πρέπει να συμβεί από τους συλλόγους, οι οποίοι πρέπει να δραστηριοποιηθούν φέρνοντας όσο περισσότερο κόσμο μπορούν στον Πειραιά. Να μην έχουν τίποτα δεδομένο κάτω στην Αθήνα, γιατί εμείς θα υπερβάλλουμε εαυτούς για ότι καλύτερο. Ήδη ζούμε ιστορικές στιγμές, ποτέ η ομάδα δεν έχει βρεθεί τόσο ψηλά, ποτέ δεν έχει βρεθεί σ’ αυτή τη θέση. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα καταφέρουμε αυτό που δεν κατάφερε η μεγάλη ομάδα της Ορεστιάδας, τότε με τον ίδιο αντίπαλο συμπτωματικά. Πρέπει όλοι να αποδείξουμε ότι είμαστε κοντά στην ομάδα, ότι όλοι θέλουμε αυτό που κάνει ο Εθνικός. Τα παιδιά έχουν ξαναπαίξει στου Ρέντη, δε φοβούνται τον Ολυμπιακό, όλοι αδημονούν για τους τελικούς. Στόχος μας είναι να κερδίσουμε το στοίχημα της κερκίδας, αυτό είναι το πρώτο στοίχημα. Ο Σάκης και ο Ανέστης προετοιμάζουν κατάλληλα την ομάδα και θεωρώ πως η ομάδα είναι έτοιμη και αγωνιστικά και ψυχολογικά”

Λίγο αργότερα, τα λόγια του Γιάννη Τζίμα πήραν και μορφή επίσημης ανακοίνωσης από το ΤΑΑ Εθνικός: “Έφτασε η στιγμή που όλοι στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης ονειρευόμαστε και μαζί με μας όλη η πόλη της Αλεξανδρούπολης, όλος ο Έβρος και όλη η Θράκη ζουν για τις μεγάλες στιγμές που ετοιμάζεται να προσφέρει η ομάδα μας στον τελικό του Πρωταθλήματος Βόλλεϋ. Είναι πρώτη φορά, μετά τη μεγάλη ομάδα της Ορεστιάδας που ακόμη μια ομάδα της Θράκης διεκδικεί το Πρωτάθλημα Ελλάδας σε ομαδικό άθλημα. Καλούμε λοιπόν, όχι μόνο τους Αλεξανδρουπολίτες αλλά γενικότερα όλους τους Εβρίτες και Θρακιώτες να στηρίξουν με σθένος τον Εθνικό μας, ιδιαίτερα στους εκτός έδρας αγώνες στο γήπεδο του Ρέντη τη Δευτέρα 28 Απριλίου και την Τρίτη 29 Απριλίου στις 20:00. Επίσης, καλούμε ιδιαιτέρως όλους τους θεσμικούς παράγοντες της Θράκης (Βουλευτές, Υπουργούς, Περιφερειάρχες, Αντιπεριφερειάρχες, Δημάρχους, Προέδρους Επιμελητηρίων κλπ) να ακολουθήσουν την ομάδα και να παρευρεθούν στο γήπεδο κυρίως στους εκτός έδρας αγώνες μας, αλλά και στους εντός έδρας που θα ακολουθήσουν. Θεωρούμε δεδομένη την προσέλευση του κόσμου το Σάββατο 3 Μαΐου και την Κυριακή 4 Μαΐου (αν χρειαστεί) για τους εντός έδρας αγώνες με τον Ολυμπιακό και ζητάμε το βροντερό παρόν ΟΛΩΝ των φιλάθλων για να βοηθήσουμε ΟΛΟΙ την ομάδα μας να κατακτήσει το Πρωτάθλημα”. 

Ακούστε τις δηλώσεις και το Πανθρακικό κάλεσμα του προέδρου του ΤΑΑ Εθνικός Γιάννη Τζίμα…