Κίνηση στρατηγικής: Δεν επικύρωσε την βαθμολογία της Super League η Skoda!!!

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

–  Σε μια κίνηση στρατηγικής προχώρησε η Skoda Ξάνθη το απόγευμα της Πέμπτης. Όπως αναφέρεται και στην επίσημη ανακοίνωση, ήταν από τις ομάδες που μειοψήφισαν στο θέμα της επικύρωσης της βαθμολογίας του πρωταθλήματος της Super League. 

 

Για την ακρίβεια, η Skoda Ξάνθη ψήφισε μεν υπέρ της επικύρωσης, αλλά μόνο μερικώς, μέχρι και την πέμπτη θέση που οδηγεί στα πλέι οφ. Πρόκειται για κίνηση που σχολιάζεται αρκετά, καθώς για πολλούς δείχνει πρόθεση της διοίκησης να κυνηγήσει ακόμα και δικαστικά την παραμονή της ομάδας στην Super League αν στραβώσει κάτι στο μπαράζ, κάνοντας σε μια τέτοια προσφυγή άνω κάτω το επόμενο πρωτάθλημα.

Πιο συγκεκριμένα, η κίνηση αυτή, λένε κάποιοι, έχει να κάνει με το ενδεχόμενο να κυνηγήσει η Skoda και ο Χρήστος Πανόπουλος τον υποβιβασμό ομάδων που δεν διαθέτουν αδειοδότηση, μια πάγια θέση της ΠΑΕ. Βέβαια, ακόμα και αν αποφασιστεί κάτι τέτοιο, τότε θα πρέπει οι κενές θέσεις να καλυφθούν από τις κατώτερες κατηγορίες. Μόνη περίπτωση να μην συμβεί κάτι τέτοιο είναι θεωρηθεί ότι δεν έχει λήξει ακόμα η αγωνιστική περίοδος και άρα οποιοσδήποτε υποβιβασμός ομάδος για οποιονδήποτε τέτοιο ή παρεμφερή λόγο (πχ λόγω έλλειψης ενημερότητας ή ακόμα και αποχώρησης) να θεωρηθεί ότι αφορά την περίοδο που μόλις έληξε. 

Κάτι αντίστοιχο συνέβη άλλωστε πέρυσι στο βόλεϊ, όταν αρκετές εβδομάδες μετά την λήξη του πρωταθλήματος αποφασίστηκε να υποβιβαστεί λόγω χρεών ο Ηρακλής. Ωστόσο οι ομάδες δεν είχαν επικυρώσει την βαθμολογία, ο υποβιβασμός θεωρήθηκε ότι επήλθε στην διάρκεια της περσινής σεζόν, σώθηκε με αυτόν τον τρόπο ο Παναθηναϊκός και παίχτηκε άσχημο παιχνίδι σε βάρος της Ορεστιάδας, που ως πρώτη αναπληρωματική από την Α2 περίμενε να καλύψει το κενό αλλά έμεινε στα κρύα του λουτρού.

Βέβαια, στην προκειμένη περίπτωση η βαθμολογία της Super League επικυρώθηκε. Ωστόσο με την κίνησή της να μειοψηφίσει η Skoda Ξάνθη, όπως έκανε και σε άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις στην διάρκεια της σεζόν, προσθέτει όπλα στην φαρέτρα της, εάν και εφόσον προχωρήσει σε κάποια νομική κίνηση. Αν είχε συμφωνήσει στην επικύρωση, θα τεκμαίρονταν ότι έχει συναινέσει στην ολοκλήρωση της σεζόν και άρα το όποιο δικαστικό αίτημά της αυτόματα θα απορρίπτονηταν από το όποιο δικαστήριο. Βέβαια, δεν είναι το πιθανότερο σενάριο η νομική προσφυγή, αλλά επειδή ποτέ δεν ξέρεις, η Skoda Ξάνθη και ο εκπρόσωπός της Βασίλης Κοντοβαζαινίτης που είναι και γνωστός δικηγόρος, φρόντισαν να διαφοροποιήσουν την θέση τους και έχουν βάλει τώρα τους πάντες από τις υπόλοιπες ομάδες να… ψάχνονται για το νόημα αυτής της κίνησης και τις επόμενες ενέργειες του Χρήστου Πανόπουλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μαζί με την Ξάνθη μειοψήφισε υπέρ της μερικής επικύρωσης της βαθμολογίας και ο Αστέρας Τρίπολης, ενώ ο Πανθρακικός ψήφισε υπέρ της ολικής επικύρωσης της βαθμολογίας, όπως και η πλειοψηφία των ΠΑΕ. Η ΕΠΟ κράτησε ουδέτερη στάση και ψήφισε λευκό. Αναλυτικά η ανακοίνωση της Super League:

Κατά τη συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1/ Επικυρώθηκε ο βαθμολογικός πίνακας αγωνιστικής περιόδου 2013-2014 του Πρωταθλήματος Super League ΟΠΑΠ. Υπέρ της ολικής επικύρωσης ψήφισαν 12 ΠΑΕ (Ατρόμητος, Βέροια, Εργοτέλης, Καλλονή, Ολυμπιακός, ΟΦΗ, Παναθηναϊκός, Παναιτωλικός, Πανθρακικός, Πανιώνιος, ΠΑΟΚ, Πλατανιάς).

Υπέρ της μερικής επικύρωσης (θέσεις 1-5) ψήφισαν δύο ΠΑΕ (Αστέρας Τρίπολης, SKODA Ξάνθη). Η ΕΠΟ ψήφισε λευκό.

Απουσίαζαν οι ΠΑΕ Άρης, Απόλλων Σμύρνης, Λεβαδειακός και ΠΑΣ Γιάννινα.

2/ Εγκρίθηκε ομόφωνα το τηλεοπτικό πρόγραμμα αγώνων Play Off Super League ΟΠΑΠ αγωνιστικής περιόδου 2013-2014.

3/ Εγκρίθηκαν οι εισηγήσεις της Super League προς την ΕΠΟ περί τροποποιήσεων στο καταστατικό ΕΠΟ, Πειθαρχικό Κώδικα και ΚΑΠ. Επί των εν λόγω προτάσεων η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ψήφισε λευκό.

4/ Με εισήγηση του προεδρείου και ενόψει του Τελικού Κυπέλλου Ελλάδας, αποφασίστηκε ομόφωνα από το ΔΣ (μειοψήφισε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός), όπως τα θέματα διαιτησίας που σχετίζονται με την εν γένει αναβάθμιση του Πρωταθλήματος συζητηθούν στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ.