Στην Σόφια για το Ευρωπαϊκό η Εθνική Εφήβων με τρεις Θρακιώτες στην αποστολή

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

–  Η Εθνική Εφήβων μετά το Βελιγράδι με την Εθνική Σερβίας ολοκλήρωσε τα φιλικά της με την ανδρική ομάδα της ΜΕΝΤ  με τον αγώνα να λήγει 2-2. Οι προπονητές της εθνικής ομάδας Άρης Αγγελόπουλος και Σωτήρης Δρίκος σίγουρα έβγαλαν χρήσιμα συμπεράσματα από τα φιλικά παιγνίδια της Εθνικής Εφήβων εν όψει του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

 

Χωρίς απρόοπτα ολοκληρώθηκε χθες (23/4) το απόγευμα η προετοιμασία της Εθνικής Εφήβων επί Ελληνικού εδάφους εν όψει της συμμετοχής της στον προκριματικό όμιλο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που θα φιλοξενηθεί το τριήμερο 25-27 Απριλίου στη Σόφια (Βουλγαρία, Ολλανδία και Αγγλία οι αντίπαλοι της Εθνικής), με την τελευταία προπόνηση να πραγματοποιείται στο Κατσάνειο, παρουσία του προέδρου της ΕΟΠΕ Αχιλλέα Μαυρομάτη, ο οποίος συνομίλησε με το προπονητικό τιμ (Αγγελόπουλος, Δρίκος) και τους νεαρούς διεθνείς.  

Η αποστολή της Εθνικής αναχώρησε σήμερα το πρωί (24/4 στις 08.00) για τη Σόφια και το απόγευμα θα προπονηθεί στο γήπεδο όπου θα φιλοξενηθούν οι αγώνες. Σ’ αυτήν βρίσκονται και 3 Θρακιώτες, ο Σταύρος Κασαμπαλής του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, ο Βασίλης Μούχλιας του Έβρου Σουφλίου και ο Ορεστιαδίτης Θανάσης Παπάζογλου του Αίαντα Ευόσμου.

Αναλυτικά η 12άδα της Εθνικής αποτελείται από τους:
Πασαδόροι: Κασαμπαλής Σταύρος (Εθνικός Αλεξανδρούπολης), Θεοδόσης Ηλίας (Ηρακλής) 
Ακραίοι: Κωστόπουλος Βασίλης (Πανερυθραϊκός), Ιωαννίδης Γιάννης (Ηρακλής), Μούχλιας Βασίλης (Έβρος Σουφλίου), Σπυριούνης Κυριάκος (Μίλωνας)
Κεντρικοί: Τουρνάκης Αλέξανδρος (Μίλωνας), Παπάζογλου Θανάσης (Αίας Ευόσμου), Βουλκίδης Θεόδωρος (Νίκη Αιγινίου)
Διαγώνιος: Τζιουμάκας Γιώργος (Bre Banca Lannuti Cuneo), 
Λίμπερο: Καρασαβίδης Βασίλης (Αίας Ευόσμου), Τσαδήμας Θεόδωρος (Παλλήνη)

Τα προκριματικά αρχίζουν την Παρασκευή 25 Απριλίου στη Σόφια της Βουλγαρίας. Για τις δύο προνομιούχες θέσεις θα αγωνισθούν η Ελλάδα η Ολλανδία, η Αγγλία και η Βουλγαρία. Η πρώτη ομάδα κάθε ομίλου προκρίνεται  απευθείας ενώ η δεύτερη θα δώσει αγώνα μπαράζ  για την τελική φάση που θα γίνει τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου στην Σλοβακία και την Τσεχία.

Στο όμιλο F η Εθνική μας θα αντιμετωπίσει στις  17:00 (ώρα Βουλγαρίας) την διοργανώτρια ομάδα της Βουλγαρίας ενώ στο δεύτερο παιγνίδι στις 19:30 η δυνατή ομάδα της Ολλανδίας θα αντιμετωπίσει την Αγγλία. Την δεύτερη ημέρα το Σάββατο (26/4) τις ίδιες ώρες, στον πρώτο αγώνα η Βουλγαρία θα αντιμετωπίσει την Αγγλία και στον δεύτερο αγώνα η Ελλάδα την Ολλανδία. Την Τρίτη (29/4) και τελευταία μέρα στις 16:00 η Βουλγαρία θα αγωνισθεί εναντίον της Ολλανδίας και στις 18:30 η Ελλάδα με την Αγγλία.