Ξεσηκωθείτε! Να μαζευτούν οι Θρακιώτες της Αθήνας & να στηρίξουν τον Εθνικό!!!

Η συμμετοχή του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στους τελικούς της Volley League αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να έρθει (επιτέλους) ένας τίτλος στην Θράκη. Μπροστά σε αυτήν την ιστορική πρόκληση, είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να συνειδητοποιήσει το μέγεθός της πρωτίστως ο κόσμος. Όχι τόσο αυτός της Αλεξανδρούπολης, που το γνωρίζει και κατακλύζει σε κάθε αγώνα το “Μιχάλης Παρασκευόπουλος”. Αλλά πρωτίστως αυτός της Αθήνας.

Ακόμα και στις Βρυξέλλες, στο ατυχές παιχνίδι με την Ασέ Λένικ για το Challenge Cup τον περασμένο Γενάρη, ο Εθνικός είχε την υποστήριξη 50 περίπου οπαδών του, θρακιωτών ομογενών που συσπειρώθηκαν με τον συντονισμό των Συλλόγων του Βελγίου και προσπάθησαν να στηρίξουν την προσπάθεια της ομάδας του Σάκη Μουστακίδη. Μπορεί να μην ήταν όλοι καλοί γνώστες του βόλεϊ, αλλά πάνω από όλα ήταν Θρακιώτες και ως τέτοιοι έσπευσαν να ενισχύσουν την προσπάθεια της ομάδας. Είναι ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ να μην μπορεί να γίνει το ίδιο στην Αθήνα των εκατοντάδων Αλεξανδρουπολιτών, των χιλιάδων Εβριτών, των δεκάδων χιλιάδων Θρακιωτών.

Τις προηγούμενες δεκαετίες, η αστυφιλία και η δύσκολη ζωή στη Θράκη μας αλλά και σε όλη την Ελλάδα οδήγησαν χιλιάδες συμπατριώτες μας στην Αττική και σε άλλες περιοχές της Νοτίου Ελλάδας προς αναζήτηση καλύτερης ζωής. Μόνο στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής υπολογίζεται ζουν γύρω στις 250.000 Θρακιώτες, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θρακιώτικων συλλόγων που δραστηριοποιούνται στην Αθήνα. Θρακιώτικων Συλλόγων που δεν είναι λίγοι και που αυτήν την περίοδο ετοιμάζονται για τις ετήσιες εκδηλώσεις εορτασμού για την ενσωμάτωση της Θράκης.

Πιο σημαντική όμως από την συμμετοχή σε αυτές τις εκδηλώσεις, που συνήθως περιορίζονται σε καταθέσεις στεφάνων, εκφωνήσεις λόγων και χορευτικές βραδιές, είναι σε αυτήν την χρονική συγκυρία η παρουσία και η ενίσχυση της ομάδας του Εθνικού. Είναι αδιανόητο να μην έχει υπάρξει ένα φετινό παιχνίδι του Εθνικού στην πρωτεύουσα που να έχουν παρακολουθήσει διψήφιος αριθμός θρακιωτών, είτε αυτό ήταν με τον Ολυμπιακό είτε με τον Παναθηναϊκό είτε με την AEK είτε στα τρία συνολικά παιχνίδια που δόθηκαν στην διάρκεια της σεζόν με την ομάδα της Κηφισιάς.

Ο Εθνικός έχει μπροστά του μια ιστορική πρόκληση και οφείλουν αυτό να το συνειδητοποιήσουν και να του συμπαρασταθούν οι θρακιώτες της Αθήνας, ανεξαρτήτως του αν κατάγονται από την Αλεξανδρούπολη ή οποιοδήποτε άλλο μέρος της Θράκης. Η ευκαιρία είναι ακόμα πιο μεγάλη, αν αναλογιστεί κανείς ότι ενώ ο φίλαθλος κόσμος του Ολυμπιακού είναι σαφέστατα πολύς, το κλειστό του Ρέντη στις αναμετρήσεις της ομάδας βόλεϊ ήταν όλη τη χρονιά άδειο και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι παίκτες του Εθνικού, που πολύ πρόσφατα το επισκέφθηκαν και αγωνίστηκαν για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας.

Είναι μια χρυσή ευκαιρία οι Θρακιώτες να πάμε μαζικά σε μια σειρά ιστορικών τελικών και να κάνουμε αισθητή την παρουσία μας, γιατί όχι να κάνουμε τους παίκτες του Εθνικού να νιώσουν ότι αγωνίζονται στην Αλεξανδρούπολη. Όπως έχει επισημάνει και ο αρχιτέκτονας αυτής της επιτυχίας, ο Σάκης Μουστακίδης, για να έρθει αυτός ο πρώτος τίτλος στην Θράκη χρειάζεται να σπάσει η έδρα του Ολυμπιακού και για να συμβεί αυτό, θα ήταν εξαιρετικά σημαντική η συμβολή του καθενός που θα μπορούσε έστω με τις φωνές του να ενισχύσει την προσπάθεια αυτή στο γήπεδο.

ΤΩΡΑ είναι η ευκαιρία που οι ουκ ολίγοι Σύλλογοι Θρακιωτών που δραστηριοποιούνται στην Αθήνα, έχουν την χρυσή ευκαιρία να αποδείξουν ότι δεν υπάρχουν μόνο για τα… πανηγύρια. Είναι αυτοί που έχουν την δυνατότητα να κινητοποιήσουν κόσμο, μαζί φυσικά με τον Αλεξανδρουπολίτη υφυπουργό και τους άλλους εννιά θρακιώτες εκλεγμένους βουλευτές μας, που οφείλουν ανεξαρτήτως θρησκεύματος ή… θρησκείας να στηρίξουν έστω με την παρουσία τους από κοντά αυτήν την προσπάθεια. Όχι όμως μόνο στην Αλεξανδρούπολη, για να κάνουν πασαρέλα στο εκλογικό τους ακροατήριο, αλλά πρωτίστως εδώ, στα δύσκολα, στην Αθήνα. 

Το ThrakiSportS από σήμερα μπαίνει στον ρυθμό των τελικών της Volley League ανατρέποντας την συνήθη ροή του, όπως κάνει σε όλα τα μεγάλα ραντεβού. Όπως έκανε άλλωστε πριν δυο εβδομάδες ενόψει του νυν υπέρ πάντων αγώνα της Skoda Ξάνθη με τον Παναθηναϊκό για την παραμονή στην Super League, όπως έκανε πέρυσι στο αντίστοιχο κρίσιμο παιχνίδι του Πανθρακικού με την ΑΕΚ, όπως έκανε στις ευρωπαϊκές μάχες της Ξάνθης και του Εθνικού, όπως θα κάνει τον άλλο μήνα στα μπαράζ της Ορεστιάδας και πιο μετά σε αυτό της Skoda.

Είμαστε κοντά σε όλα τα μικρά και μεγάλα αθλητικά ραντεβού, από τις μεγάλες επαγγελματικές ομάδες μέχρι τις μικρές ερασιτεχνικές του κάθε χωριού. Αλλά υπάρχουν κάποια ραντεβού που ξεχωρίζουν. Αυτά των τελικών του Εθνικού για την κούπα στην Α1 Βόλεϊ, που δεν κατάφερε να φέρει πριν 15 χρόνια στον Έβρο η μεγάλη Ορεστιάδα του Νίκου Σαμαρά, δεν είναι απλά ένα από αυτά τα ραντεβού. Είναι το κορυφαίο ραντεβού – ικανό να γράψει πραγματικά ιστορία.

Οι Θρακιώτες όλοι μαζί, ενωμένοι, οφείλουμε να σταθούμε κοντά στην προσπάθεια της ομάδας να φέρει για πρώτη φορά στα χρονικά οποιουδήποτε ομαδικού αθλήματος τίτλο πρωταθλήματος στην Θράκη. Αν δεν το κάνουμε μπροστά σε αυτήν την σπάνια στιγμή, ειλικρινά θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας…