Χαμός στην Football League και… πονοκέφαλος Κεχαγιά μετά την 4η αγωνιστική

Ανταπόκριση από την Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

–  Αλλαγή δεδομένων στο πρωταθλημα Football League μετά τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής των πλέι οφ. Τα αουτσάιντερ Νίκη Βόλου και Ηρακλής Ψαχνών δείχνουν να πατούν καλύτερα από τους υπόλοιπους, ενώ τα φαβορί Ολυμπιακός Βόλου και Κέρκυρα χάνουν συνεχώς βαθμούς. Δύσκολα τα πράγματα και για τον προπονητή Νίκο Κεχαγιά της Ξανθης που πρέπει να παρακολουθεί όλες τις ομάδες γιατί στις εναπομέινουσες 8 αγωνιστικές τίποτα δεν δείχνει σίγουρο για την απευθείας άνοδο και τα μπαράζ.  

 

Νίκη πρωτιάς για τη… Νίκη!

Χιτσκοκικό φινάλε επεφύλασσε στους θεατές που βρέθηκαν στις εξέδρες του Πανθεσσαλικού Σταδίου η αναμέτρηση της Νίκης Βόλου με τα Χανιά. Οι γηπεδούχοι κρατούσαν σφιχτά στα χέρια τους τη νίκη μέχρι το 89′, ισοφαρίστηκαν, όμως στις καθυστερήσεις με πέναλτι του Αντιέτε πήραν το «τρίποντο» με 2-1, που τους έφερε μόνους πρώτους στην κορυφή της βαθμολογίας των πλέι οφ με 11 βαθμούς.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στις καθυστερήσεις του α’ μέρους, όταν από μπαλιά του Πινιέιρο ο Τζιώρας κοντρόλαρε τη μπάλα, έκανε την προβολή κι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Θεοδωρόπουλου. Στο 62′ ο Αποστολίδης έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ γυριστή κεφαλιά του Μαραγκουδάκη.

Στο 89′ ο Βαλλιάνος εκτέλεσε φάουλ, ο Λουκίνας βρέθηκε στην «καρδιά» της άμυνας των Βολιωτών και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, ισοφαρίζοντας. Στο 93′, όμως, ο Χατζηισαϊας έκανε χέρι μέσα στην περιοχή, ο Παναγιωτόπουλος έδειξε αμέσως το σημείο του πέναλτι και με εύστοχη εκτέλεση ο Ανιέτε διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Αυτοκτόνησε ο Ολυμπιακός Βόλου!

Την ευκαιρία ακόμα και να πάρει τη νίκη είχε ο Ολυμπιακός Βόλου στα Ψαχνά, όμως έφυγε ηττημένος 1-0 και υποχώρησε στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας. Στο 50′ ο Κρητικός εκμεταλλεύτηκε ιδανικά τη σέντρα του Μπακομήτρου και με κοντινό πλασέ έπειτα από σέντρα του Μπακομήτρου έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Γκίτσκου για το 1-0.

Στο 79′ Ο Κατσίκης εκτέλεσε φάουλ, ο Μελίσσης με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Αθανασόπουλου, όμως ο διαιτητής δεν κατελόγισε το γκολ, προφανώς υποδεικνύοντας επιθετικό φάουλ, μιας και ο βοηθός δεν σήκωσε το σημαιάκι του για υπόδειξη οφ σάιντ.

Στο 95′ οι Βολιώτες κέρδισαν πέναλτι όταν ο Κρητικός βρήκε τη μπάλα με το χέρι στην περιοχή της ομάδας του. Όμως ο Μάριο Γκούρμα έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, αυτή γκέλαρε εκτός γραμμής κι απομακρύνθηκε, με το 1-0 να παραμένει.

Σκόνταψε ο Αιγινιακός…

Την ευκαιρία να βρεθεί στην κορυφή της βαθμολογίας έχασε ο Αιγινιακός με το 0-0 κόντρα στον Ηρακλή. Η ομάδα του Αιγινίου ευτύχησε να έχει σε σπουδαία ημέρα τον Τόλιο, ο οποίος με τις επεμβάσεις του κράτησε όρθιους τους φιλοξενούμενους.

Στο 15′ ο Τόλιος έδιωξε με δυσκολία σουτ του Ματσούκα, ενώ στο 36′ σε μια φάση με πρωταγωνιστές τους ίδιους παίκτες και πάλι ο τερματοφύλακας του Αιγινιακού ενήργησε εντυπωσιακά αποκρούοντας τη μπάλα σε σουτ από το σημείο του πέναλτι. Στο 63′ ο Ματσούκας απείλησε και πάλι έπειτα από πάσα του Ονουάτσι, όμως δίχως αποτέλεσμα.

Οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν το ματς με δέκα παίκτες, μιας και ο Φαμπίνιο, ο οποίος είχε «κιτρινιστεί» στο 75′ για φάουλ στον Σιατραβάνη, αντίκρισε δεύτερη κίτρινη για φάουλ αυτή τη φορά στον Τσιλιανίδη στο 77′. Και δύο λεπτά αργότερα, στο 79′ ο Ζάχορα έφτασε κοντά στο γκολ, καθώς στο φάουλ που εκτέλεσε η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Τόλιου κι απομακρύνθηκε.

Ο τερματοφύλακας του Αιγινιακού στο φινάλε του αγώνα είχε πρόβλημα με τη μέση του και ζήτησε αλλαγή, όμως η ομάδα του δεν είχε δικαίωμα να τον αντικαταστήσει μιας και είχαν γίνει και οι τρεις διορθωτικές κινήσεις από τον πάγκο.

Νέα «γκέλα» για την Κέρκυρα

Μέτριων εμφανίσεων συνέχεια για την Κέρκυρα, η οποία δεν μπόρ3εσε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Φωστήρα και έμεινε στο 0-0 στο παιχνίδι που έγινε στο «νησί των Φαιάκων». Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και στο 9′ έφτασε κοντά στο γκολ με τον Σουάνη να πλασάρει από τη μικρή περιοχή, όμως ο Γιαννιώτης έδιωξε εντυπωσιακά.

Στο 25′ ο τερματοφύλακας του Φωστήρα έκανε νέα εντυπωσιακή επέμβαση στο σουτ του Κόντου, ενώ στο 30′ ο Σουάνης αστόχησε σε κοντινή κεφαλιά. Στο 37′ ήταν η σειρά του Κουτζαβασίλη να διώξει τη μπάλα με τα πόδια στο κοντινό σουτ του Σμυρλή έπειτα από λανθασμένη απόκρουση του Ναγιάρ. Και στο 54′, όμως, ο τερματοφύλακας της Κέρκυρας είπε «όχι» στο μακρινό σουτ του Γαρουφαλιά.

Οι γηπεδούχοι άγγιξαν το γκολ στο 54′, όταν ο Κόντος σούταρε, όμως η μπάλα χτύπησε στο αριστερό δοκάρι του Γιαννιώτη, ενώ στο 62′ ο Λύρας πλάσαρε αδύναμα από πλεονεκτική θέση και ο Κουτζαβασίλης μπλόκαρε τη μπάλα.

 

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ – ΧΑΝΙΑ 2-1

ΣΚΟΡΕΡ: 45′ Τζιώρας, 94′ πεν. Ανιέτε – 89′ Λουκίνας

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παναγιωτόπουλος (Αιτωλοακαρνανίας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 38′ Σουλίδης, 45′ Σοϊλέδης, 95′ Ανιέτε – 53′ Γκούμας, 82′ Βαλλιάνος, 92′ Βασιλόγιαννης, 92′ Θεοδωρόπουλος

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Βοσνιάδης): Αποστολίδης, Ζουλιώτης, Ρεπετσάς, Γιώτας, Σοϊλέδης, Πινιέιρο, Σουλίδης (78′ Ρονκάτο), Μανουσάκης (84′ Γκοτοβός), Ισαάκ (69′ Μπιτσάκος), Ανιέτε, Τζιώρας

ΧΑΝΙΑ (Σεροπιάν): Θεοδωρόπουλος, Μανωλάς (71′ Καμπλιώνας), Ζντράβκοβιτς, Χατζηισαϊας, Πιθαρούλης, Πότσι, Γκούμας (80′ Λουκίνας), Πάγκαλος, Βασιλόγιαννης, Μαραγκουδάκης, Κοσταντίνοφ (56′ Βαλλιάνος)

 

ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1-0

ΣΚΟΡΕΡ: 50′ Κρητικός

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κομίνης (Θεσπρωτίας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 69′ Γιαλούσης, 86′ Οχάντζα, 88′ Πανηγεώργος, 96′ Κρητικός – 25′ Γκούρμα, 27′ Μελίσσης, 45′ Μόνχε, 92′ Κατσίκης

ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ (Γράφας): Αθανασόπουλος, Παληγεώργος, Τζανής, Παλαιολόγος, Χ. Πατσατζόγλου, Τσιμότζι, Ντελέκος (46′ Τσούτσης), Μπουμάλ (81′ Νικολόπουλος), Μπακομήτρος, Γκαμπαγκουιντί (76′ Οχάντζα), Κρητικός.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Παντελής): Γκίτκος, Μελίσσης, Αρβανίτης, Γιαλούσης, Καρράς, Κριστόμπαλ, Πινδώνης (60′ Μπρέσκα), Ρόκας, Μόνχε (66′ Κατσίκης), Ιωάννου (75′ Νικολιάς), Γκούρμα

 

ΗΡΑΚΛΗΣ – ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ 0-0

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ζούγρας (Κοζάνης)

ΔΟΚΑΡΙΑ: 79′ Ζάχορα

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 17′ Παπαστεριανός, 30′ Πουρτουλίδης, 54′ Μανουάλ Σάντος, 68′ Σαββίδης, 72′ Ζαχάρα – 24′ Μανζάνο, 75′ Φαμπίνιο

ΑΠΟΒΟΛΕΣ: 77′ Φαμπίνιο

ΗΡΑΚΛΗΣ (Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Κοντοδήμος, Παπαστεριανός, Σαββίδης, Μπουκουβάλας, Πουρτουλίδης, Ματσούκας (67′ Ζάχορα), Τάι (46′ Σιατραβάνης), Μανουέλ Σάντος, Ονουάτσι, Τσιλιανίδης (78′ Χιονίδης)

ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ (Νικολαϊδης): Τόλιος, Γιαζιτζόγλου (56′ Γεωργίου), Λιόλιος, Σαμαράς, Λαζαρίδης, Φαμπίνιο, Μπελόν, Πέντα (80′ Δήμου), Χατζής, Μανζάνο (69′ Ζούρκος), Κουτσοσπύρος

 

ΚΕΡΚΥΡΑ – ΦΩΣΤΗΡΑΣ 0-0

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

ΔΟΚΑΡΙΑ: 54′ Κόντος

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 58′ Ναγιάρ, 65′ Παρασκευαϊδης, 91′ Μπαλντοβαλίεφ – 23′ Γαρουφαλιάς, 92′ Τασουλής

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Παρασκευαϊδης, Ραπτάκης, Βλάχος, Κουτσόπουλος (67′ Γκόμεζ), Ανδρεόπουλος, Ναγιάρ (72′ Καραδέμητρος), Κόντος (59′ Μπέριαν), Ζορμπάς, Σουάνης, Μπαλντοβαλίεφ

ΦΩΣΤΗΡΑΣ (Φαντερμπρόεκ): Γιαννιώτης, Αχείμαστος, Ρουγκάλας, Ζιαμπαρής, Τασουλής, Γαρουφαλιάς, Κακαράς, Μουστόγιαννης (76′ Εμέκα), Τεγούσης, Σμυρλής, Σεχολάρι (46′ Λύρας).

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 4 αγώνες)

1. Νίκη Βόλου       11

2. Ηρακλής Ψαχνών   10

3. Κέρκυρα          10

4. Ολυμπιακός Βόλου  9

5. Αιγινιακός        8

6. Χανιά             4               

7. Φωστήρας          4

8. Ηρακλής           4