Βρέθηκε (επιτέλους) στέγη για τους πιτσιρικάδες του Πανθρακικού

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Δημήτρης Μπακιρτζής

–  Πριν από δύο περίπου μήνες, κατά την κοπή της βασιλόπιτας του ερασιτέχνη Πανθρακικού (από όπου και η φωτογραφία), ο αντιδήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος  Ζηλούδης είχε δώσει την υπόσχεση ότι ο Δήμος θα παραχωρήσει γήπεδο στον Ερασιτέχνη για τα τμήματα υποδομής του ποδοσφαιρικού συλλόγου.

 

Την προηγούμενη εβδομάδα πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο η πρόταση για παραχώρηση στον Πανθρακικό για τα επόμενα δέκα χρόνια του γηπέδου της Μεσούνης. Πρόκειται για γήπεδο που κατασκευάστηκε πριν 15 χρόνια και βρίσκεται μεταξύ των χωριών Μεσούνης και Αιγείρου, το οποίο ανήκει στον Δήμο Κομοτηνής και μέχρι σήμερα χρησιμοποιούσε η Ακαδημία Γκουτσίδη – Ουζουνίδη. Το γήπεδο βρίσκεται δίπλα στο αθλητικό κέντρο της πρώην Ακαδημίας, και λέμε πρώην αφού πλέον δεν υφίσταται (λόγω και των υποχρεώσεων των δύο βασικών συντελεστών της εκτός Θράκης, του Μαρίνου Ουζουνίδη στην Κρήτη ως προπονητή του Εργοτέλη και του Πάνου Γκουτσίδη στην Αθήνα ως βοηθού του Γ. Παράσχου στον Ατρόμητο).

Το γήπεδο διαθέτει αποδυτήρια για γηπεδούχους, φιλοξενούμενους και διαιτητές, ενώ έχει και ηλιακούς θερμοσίφωνες. Χρειάζεται απλά μικρή βελτίωση η περίφραξη ενώ έχει προβολείς ώστε να διεξαχθούν αν χρειαστεί βραδινά παιχνίδια. Επίσης,  το χόρτο είναι σε αρκετά καλή κατάσταση. Σύμφωνα με όσα πληροφορείται το ThrakiSportS, το γήπεδο θα χρησιμοποιούν για προπονήσεις και αγώνες οι ομάδες Κ20, Κ17 και Κ15 του Πανθρακικού που τη νέα χρονιά δεν θα χρειάζεται να γυρνάνε στα γήπεδα του νομού Ροδόπης (Ν. Σιδηροχώρι, Κάλχα, Σώστη, Αιγείρου κλπ)  ψάχνοντας για στέγη, αφού το Αθλητικό Κέντρο της ομάδας δεν μπορεί να χωρέσει τις ανάγκες της, που είναι πλέον πολλές.

Όπως είναι φυσιολογικό, η διοίκηση της ομάδας είδε με καλό μάτι την κίνηση αυτή και την μελλοντική συνεργασία των δύο πλευρών για την βελρίωση του αθλητισμού στην πόλη και όχι μόνο. Άλλωστε, όπως επισημάνθηκε και στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Πανθρακικός εκπροσωπεί σήμερα την Κομοτηνή σε όλη την Ελλάδα στην μεγάλη κατηγορία και έχει ίσως γίνει το σημαντικότερο σήμα κατατεθέν της Κομοτηνής, ενώ μέσα από τους άνω των 100 εντός έδρας αγώνες που δίνει η ομάδα κάθε χρόνο σε όλα τα τμήματά της, τονώνεται η τοπική οικονομία από την παρουσία των εκάστοτε φιλοξενούμενων στην περιοχή.