Πριν την προπόνηση θα δουν στον Εθνικό τον… τελικό του άλλου ημιτελικού

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Όλοι μαζί, παίκτες και τεχνική ηγεσία του Εθνικού, θα παρακολουθήσουν τον τελικό των… ημιτελικών, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Φοίνικα Σύρου, από τον οποίο θα προκύψει ο αντίπαλος των Αλεξανδροπουλιτών στον τελικό της Volley League. Η αναμέτρηση θα ξεκινήσει στις 17.30 στο «Μελίνα Μερκούρη» του Ρέντη και η νικήτρια ομάδα θα προκριθεί στους τελικούς όπου από τη Μ.Τρίτη περιμένει ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης.

Ο Ολυμπιακός διεκδικεί την 17η παρουσία του σε τελικούς πλέι οφ και ο Φοίνικας Σύρου την 2η ενώ για τον Εθνικό αυτή θα είναι η πρώτη και ελπίζουμε και… φαρμακερή. Εάν νικήσει ο Ολυμπιακός θα έχει πλεονέκτημα έδρας στους τελικούς με τον Εθνικό κι αν προκριθεί ο Φοίνικας ο Εθνικός θα έχει πλεονέκτημα στις μεταξύ τους αναμετρήσεις στους τελικούς. Ο αγώνας έχει τον χαρακτήρα του τελικού καθώς μετά από τέσσερις αναμετρήσεις στους ημιτελικούς οι δύο ομάδες αξιοποίησαν το πλεονέκτημα της έδρας και έχουν από 2 νίκες. Αν υπολογίσουμε και τους αγώνες της κανονικής περιόδου ο Ολυμπιακός και ο Φοίνικας έχουν από 3 νίκες και σε όλες νίκησε ο γηπεδούχους.

Ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλες ευκαιρίες να προκριθεί όταν προηγήθηκε με 14-12 στο 5ο σετ του 3ου ημιτελικού και 2-0 σετ στον 4ο ημιτελικό αλλά δεν τις εκμεταλεύτηκε. Την εβδομάδα που μεσολάβησε οι παίκτες που αντιμετώπιζαν προβλήματα τραυματισμού είχαν ικανοποιητικό χρόνο αποθεραπείας και ξεκούρασης αλλά εις βάρος της προετοιμασίας. Μεταξύ των προβλημάτων που απασχολούν τον Δημήτρη Καζάζη είναι οι περιπτώσεις των δύο πασαδόρων Βασίλη Κουρνέτα και Θάνου Μαρούλη οι οποίοι ακολουθούν πρόγραμμα αποθεραπείας για να είναι έτοιμοι.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Δημήτρης Καζάζης στην αναφορά του για τον 5ο ημιτελικό με τον Φοίνικα έκανε κάλεσμα στους οπαδούς της ομάδας του: “Είμαστε αποφασισμένοι να κερδίσουμε και να είμαστε εμείς που θα διεκδικήσουμε τον τίτλο. Σ’ αυτή την προσπάθεια μας θέλουμε και την βοήθεια του κόσμου. Καλούμε τους φίλους μας να έρθει στο Ρέντη και να μας στηρίξει σ’ αυτή την δύσκολη περίοδο για την ομάδα ώστε να ξεπεράσουμε όλα τα προβλήματα μας. Όλα τα παιδιά θέλουν τον κόσμο δίπλα τους. Είναι ένα παιχνίδι τελικός και δεν έχουμε περιθώρια απώλειας. Αυτός που το θέλει περισσότερο και είναι στην καλύτερη ημέρα θα το πάρει”. 

Η αποστολή της ομάδας του Φοίνικα ταξίδεψε με πλοίο την Τρίτη για τον Πειραιά και το βράδυ ολοκλήρωσε την προετοιμασία της με προπόνηση στο Ρέντη. Δεν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα και ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος έχει ετοιμοπόλεμους όλους τους παίκτες του. Ο έμπειρος ακραίος του Φοίνικα Ηλίας Λάππας δήλωσε: “Νομίζω ότι κάτι μας… χρωστάει ο Θεός από τους τελικούς με τον Ηρακλή πριν δύο χρόνια. Θέλουμε να γράψουμε ιστορία. Θέλουμε πάρα πολύ αυτή την πρόκριση και την ευκαιρία να διεκδικήσουμε τον τίτλο απέναντι στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης. Το έργο μας θα είναι πολύ δύσκολο. Ο Ολυμπιακός ήταν και παραμένει το φαβορί. Θα γίνει… μάχη για κάθε σετ, για κάθε πόντο. Εμείς πάμε αποφασισμένοι για τη νίκη και ελπίζω το βράδυ της Τετάρτης να είμαστε εμείς αυτοί που θα πανηγυρίσουμε”.

Τα ξημερώματα Τετάρτης αναμενόταν να ταξιδέψουν για τον Πειραιά και περίπου 40 φίλαθλοι από Σύρο, ενώ θα έρθουν και άλλοι από Αθήνα, οπότε υπολογίζεται να είναι στο γήπεδο περίπου 70-80 συριανοί. Ο αγώνας μεταδίδεται από τη Nova, μέσω της οποίας θα τον παρακολουθήσουν στην Αλεξανδρούπολη παίκτες και προπονητές του Εθνικού, πριν την απογευματινή προπόνηση που έχει προγραμματιστεί για τις επτά το απόγευμα, αλλά μπορεί να καθυστερήσει λίγο η έναρξή της αν δεν έχει βγει νικητής στου Ρέντη.