Ο Ολυμπιακός αντίπαλος του Εθνικού στους τελικούς της Volley League

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

–  Ο Ολυμπιακός θα είναι ο αντίπαλος του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στους τελικούς της Volley League. Οι περσινοί πρωταθλητές κέρδισαν με 3-1 τον Φοίνικα Σύρου στην πέμπτη και τελευταία μεταξύ τους αναμέτρηση στα πλέι οφ και πήραν την μεγάλη πρόκριση για τον τελικό, όπου ήδη από την Μεγάλη Τρίτη έχει εξασφαλίσει την συμμετοχή του ο Εθνικός.

Ο Φοίνικας προηγήθηκε με 1-0 σετ, κατακτώντας το πρώτο με 22-25.Για πρώτη φορά σε 8 εφετινές αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό ο Φοίνικας πήρε το 1ο σετ αλλά από εκεί και πέρα κυριολεκτικά κατέρρευσε. Με ανεμικό σερβίς και κακή υποδοχή ο Φοίνικας δε μπόρεσε να πιέσει τον αντίπαλο του και έχασε με μεγάλη διαφορά όλα τα σετ.

Ο Ολυμπιακός με μόλις 21 συνολικά λάθη, υποδοχή που άγγιξε το 47% και έναν εκπληκτικό Χριστοφιδέλη έφτασε εύκολα στη νίκη.  Ετσι, στην συνέχεια πήρε μπρος η ερυθρόλευκη μηχανή και με 25-15, 25-15 και 25-18 ο Ολυμπιακός ανέτρεψε την εις βάρος του κατάσταση και με 3-1 σετ πήρε την πρόκριση και θα περιμένει την προσεχή Κυριακή και Δευτέρα στο κλειστό του Ρέντη τον Εθνικό για τα δύο πρώτα ραντεβού των τελικών.

Ο Φοίνικας Σύρου ολοκλήρωσε απόψε τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα καταλαμβάνοντας την 4η θέση της γενικής κατάταξης, ενώ ο Α.Ο.Κηφισιάς τερμάτισε στην 3η θέση. Πλέον απομένουν οι τελικού Ολυμπιακού – Εθνικού για να μάθουμε ποιος θα στεφθεί πρωταθλητής και αν ο Εθνικός θα μπορέσει να κάνει το όνειρο πραγματικότητα και να στεφθεί πρωταθλητής, κάτι που δεν κατάφερε ούτε η μεγάλη Ορεστιάδα του Νίκου Σαμαρά αλλά ούτε και πιο πρόσφατα ο Φοίνικας και ο Παμβοχαϊκός, οι μόνες άλλες ομάδες από την επαρχία που έχουν προκριθεί σε τελικούς.