Ανδρεάδης για τον τελικό, το επεισόδιο με Μουστακίδη και το… πριμ τίτλου

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής
–  Για όλους και για όλα μίλησε ο Ανδρέας Ανδρεάδης, που φιλοξενήθηκε την Τρίτη του Πάσχα στην εκπομπή «Στο Φιλέ» της Nova και αναφέρθηκε στην εύκολη πρόκριση επί της Κηφισιάς, την αγωνιστική «κοιλιά» της ομάδας, το επεισόδιο που είχε με τον Σάκη Μουστακίδη, τον κόσμο καθώς και για το ποιος θα επικρατήσει στο άλλο ζευγάρι μεταξύ του Φοίνικα και τον Ολυμπιακό.
 
«Περίμενα ότι θα προκριθούμε. Για το 3-0 να πώ την αλήθεια δεν περίμενα ότι θα είναι αυτή η κατάληξη. Αλλά είμαστε καλύτερη ομάδα από την Κηφισιά, το δείξαμε μέσα στο γήπεδο και βρεθήκαμε επάξια στους τελικούς», είπε αρχικά ο Ανδρεάς Ανδρεάδης για να ακολουθήσει ο ακόλουθος διάλογος με τον Παντελή Λώλη.

-Βοήθησε η απώλεια του Δημήτρη Νικολάκη;
«Κάθε βασικός παίχτης ομάδας, είναι απώλεια. Αν δούμε και στην κανονική περίοδο, τους νικήσαμε δύο φορές στην Κηφισιά και στην Αλεξανδρούπολη. Κατά την άποψη μου δεν έπαιζε μεγάλο ρόλο που έλειπε ο Νικολάκης».

-Αρχίζετε πλέον να παίζετε και με την πίεση του κόσμου;
«Προσωπικά εμένα δεν με άγχωσε ο κόσμος αλλά δεν ξέρω για τους συμπαίχτες μου. Ο κόσμος δεν παίζει βόλεϊ, οι παίχτες παίζουν. Αν είναι να χάσουμε θα χάσουμε, αν είναι νa κερδίσουμε θα κερδίσουμε και σε άδειο γήπεδο. Όλα εξαρτώνται από εμάς, το πως θα είμαστε προετοιμασμένοι αγωνιστικά και ψυχολογικά».

-Θα είναι διαφορετικό αν υποδεχτείτε τον Φοίνικα και αλλιώς αν παίξετε με τον Ολυμπιακό με μειονέκτημα έδρας;
«Αν παίξουμε με τον Φοίνικα σίγουρα έχουμε περισσότερες πιθανότητες να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Με τον Ολυμπιακό θα παίξουμε ελεύθερα, αυτό που μπορούμε να κάνουμε στο γήπεδο θα το κάνουμε και αν είμαστε καλύτεροι θα κατακτήσουμε το πρωτάθλημα».

-Πάντως είμαι μοιρασμένες οι νίκες σας και με Ολυμπιακό και με Φοίνικα. Έχεις κάποια προτίμηση για τον αντίπαλο;
«Όχι δεν έχω κάποια προτίμηση σε κάποια ομάδα. Αν εμείς ακολουθούμε την τακτική του προπονητή μας, είμαστε υγιείς και παίξουμε αυτό που μπορούμε μέσα στο γήπεδο, δεν φοβόμαστε κανέναν. Πιάνουμε υψηλές αποδόσεις και μπορούμε να βγούμε πρωταθλητές.Όπως είχα ξαναπεί στόχος μας είναι το πρωτάθλημα, έχω βάλει και πρίμ κατάκτησης του πρωταθλήματος, όπως και για κύπελλο και λιγκ καπ. Δυστυχώς εκεί δεν τα καταφέραμε, αλλά πιστεύω ότι το πρωτάθλημα μπορούμε να το κατακτήσουμε».

Πως ήταν η ομάδα αυτόν τον έναν μήνα που είχε κάνει μία κοιλιά;
«Κάθε ομάδα το παθαίνει αυτό. Έχουμε 7-8 παίχτες που μπορούν να παίξουν στην εξάδα, με αποτέλεσμα να παίζουν οι ίδιοι παίχτες σχεδόν σε όλο τον πρώτο γύρο και τα ευρωπαϊκά ματς. Δεν καταφέραμε να πάρουμε δυνάμεις με αποτέλεσμα να γίνει αυτή η κοιλιά. Ευτυχώς το καταφέραμε, το ξεπεράσαμε και προκριθήκαμε στον τελικό. Εκεί οφείλεται και ο αποκλεισμός στο κύπελλο Ελλάδος αλλά και στο Λιγκ Καπ».

Ο Εθνικός είναι ομάδα του Μουστακίδη, ομάδα σύνολο ή ομάδα των δύο ξένων (Ράιτς, Μιγιαήλοβιτς);
«Ο Εθνικός είναι ομάδα σύνολο, ένας παίχτης δεν μπορεί να κάνει μόνος του την διαφορά. Είναι σημαντικές οι μονάδες, αλλά όλα είναι θέμα ομαδικής δουλειάς. Όλα εξαρτώνται από το σύνολο. Παίζει ρόλο η μέρα που θα βρεθούν ο Ιβάν και ο Νικολά, αλλά όλα κρίνονται στο γήπεδο.

-Τι θα χρειαστεί για να πάρετε το πρωτάθλημα;
«Να ακολουθήσουμε την τακτική και να είμαστε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι από το πρώτο λεπτό, σε αυτά που θα μας πει ο προπονητής μας. Και από εκεί και πέρα, στα κρίσιμα σημεία, ποιος θα έχει την μεγαλύτερη θέληση για την νίκη».

-Ποιος είναι φαβορί για τον τελικό; Ο Φοίνικας ή ο Ολυμπιακός;
«Εχω δει τα τελευταία δύο παιχνίδια. Αν δω το Μελίνα Μερκούρη γεμάτο πιστεύω θα προκριθεί ο Ολυμπιακός. Αλλιώς η Σύρος. Από την εμπειρία μου που έπαιξα τρία χρόνια στον Ολυμπιακό, όταν είχαμε τον κόσμο ήταν τα πράγματα διαφορετικά. Όπως πχ στους τελικούς με τον Παναθηναϊκό που στον τέταρτο τελικό μας έδωσε ».

-Για το επεισόδιο με τον Σάκη Μουστακίδη, ξεχάστηκε; Μετάνιωσες;

«Έχει ξεχαστεί από την επόμενη μέρα, εγώ δεν το έκανα απέναντι στον προπονητή μου, απλώς είχα το πάθος για την νίκη και η αλλαγή που είχε γίνει δεν ήταν τακτικής. Είχε πει ο Μπουφίδης για να περάσει στο ΑΣΑΕΔ και θεώρησα ότι στο 24-24 και στο τέταρτο σετ, αυτό θεώρησα ότι ήταν ανεπίτρεπτο με αποτέλεσμα να έχω αυτή την αντίδραση. Εγώ θέλω να κερδίζω και όποιος παίχτης μπορεί να αγωνιστεί, να είναι στην εξάδα. Με τον Μουστακίδη δεν έχουμε πρόβλημα, την επόμενη από το επεισόδιο του ζήτησα συγγνώμη, απλώς το όλο θέμα είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις με αποτέλεσμα να κρατήσει μιάμισι εβδομάδα, μέχρι να λάβει απόφαση η ομάδα».

-Και ο Θανάσης να ξέρεις σε ψήφισε για την κορυφαία επτάδα του πρωταθλήματος. Ενα τελευταίο μήνυμα στον κόσμο του Εθνικού;

«Θα τα δώσουμε όλα για την κατάκτηση του πωταθλήματος. Αν πραγματικά το αξίζουμε θα το πάρουμε. Εύχομαι να δούμε καλούς τελικούς με υψηλού επιπέεδου βόλεϊ».

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΝΔΡΕΑΔΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ