Video: Στα πέναλτι κρίθηκε ο τελικός του σχολικού πρωταθλήματος Θράκης

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

–  Το 2ο ΕΠΑΛ Ξάνθης αναδείχθηκε πρωταθλητής Θράκης στο φετινό σχολικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου και θα εκπροσωπήσει μετά τις γιορτές το γεωγραφικό μας διαμέρισμα στην τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.

 

Έχοντας αποκλείσει πιο πριν την Δράμα και φυσικά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο στο νομό Ξάνθης, αντιμετώπισε στον τελικό που διεξήχθη πριν λίγες ημέρες στο Πανθρακικό Στάδιο Κομοτηνής το ΓΕΛ Ιάσμου, πρωταθλήτρια ομάδα στην Ροδόπη η οποία απέκλεισε στην συνέχεια και το ΕΠΑΛ Ορεστιάδας, πρωταθλητές στον Έβρο που πέρυσι είχαν φτάσει μέχρι και τον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.

Στον τελικό της Θράκης ο 2ο ΕΠΑΛ Ξάνθης επιβλήθηκε του ΓΕΛ Ιάσμου στα πέναλτι με 5-3, καθώς το παιχνίδι έληξε στην κανονική του διάρκεια 1-1. Το συνολικό σκορ δηλαδή ήταν 6-4. Στον αγώνα προηγήθηκε το ΓΕΛ Ιάσμου με φοβερό γκολ του Εκρέμ, αλλά λίγο πριν το τέλος του αγώνα ήρθε η ισοφάριση με πέναλτι που αμφισβητήθηκε έντονα από τους πρωταθλητές Ροδόπης.

Ο Β. Λαζαρίδης ήταν εκείνος χτύπησε εύστοχα το νικηφόρο τελευταίο πέναλτι, χαρίζοντας ουσιαστικά την νίκη στο 2ο ΕΠΑΛ Ξάνθης, ενώ σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε και ο τερματοφύλακας Μ. Δεμένικος, πιάνοντας καθοριστικά το δεύτερο πέναλτι του Ιάσμου. Για τους νικητές κορυφαίοι ήταν οι Οφανίδης, Πέτροβ και Ντάρδας έπιασαν καλή απόδοση.

Στην αναμέτρηση βρέθηκαν οι διευθυντές των δύο σχολείων, με την διευθύντρια του 2ου ΕΠΑΛ Ξάνθης Σοφία Ζήση να είναι αυτή που πανηγύρισε στο τέλος με τους αρκετούς μαθητές- οπαδούς που πήγαν στην Κομοτηνή για τον αγώνα.

Πλέον, οι παίκτες – μαθητές της γυμνάστριας – προπονήτριας του 2ου ΕΠΑΛ Ξάνθης Π. Γκαγκασίδου αναμένουν τον νικητή του αγώνα μεταξύ των πρωταθλητριών ομάδων των νομών Χαλκιδικής (Πολύγυρος) και Καβάλας, ενώ ενδεχόμενο υπάρχει για να χρειαστεί εφόσον προκριθούν να παίξουν και με την πρωταθλήτρια ομάδα της Θεσσαλονίκης, πριν την τελική φάση του πρωταθλήματος, στην οποία θα συμμετάσχει και η πρωταθλήτρια της Κύπρου.

Ο θεσμός του σχολικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου ολοκληρώνεται όπως κάθε χρόνο με το final four στην Αθήνα, ενώ για τον πανελληνιονίκη θα υπάρχει και συνέχεια στο αντίστοιχο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου στο εξωτερικό. Ευχή όλων τα παιδιά του 2ου ΓΕΛ Ξάνθης, εφόσον αναδείχθηκαν πρωταθλητές Θράκης, να καταφέρουν να εκπροσωπήσουν επάξια όλο το γεωγραφικό μας διαμέρισμα, να φτάσουν όπως πέρυσι το ΕΠΑΛ Ορεστιάδας στον τελικό και γιατί όχι, να προχωρήσουν ένα βήμα παραπέρα…

[iframe width=”640″ height=”390″ src=”//www.youtube.com/embed/YQvKKm8hzF8″ frameborder=”0″ allowfullscreen]