Με τρία χρυσά επέστρεψε στην Θράκη από την Γλασκώβη ο Μιχαλεντζάκης

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Με τρία χρυσά μετάλλια στις αποσκευές του επέστρεψε στην Αλεξανδρούπολη από την Γλασκώβη ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης. Ο Εβρίτης πρωταθλητής έφυγε από την διοργάνωση “British Para Swimming International Meet 2014” ως ο κορυφαίος κολυμβητής των αγώνων, αφού ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου σε όλα τα αγωνίσματα στα οποία έπεσε στην πισίνα.

Τελευταία του κατάκτηση η πρώτη θέση στα 100 μέτρα πεταλούδα. Ο Δημοσθένης βελτίωσε το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ με επίδοση 1’07″16 και βρέθηκε ο πρώτος αθλητής των αγώνων στην κατηγορία κάτω των 16 ετών που κατάφερε να προκριθεί στον τελικό των Ανδρών!

Είχε προηγηθεί το Πάσχα η κατάκτηση της πρώτης θέσης στον τελικό των 50 μέτρων ελευθέρου νέων / ανδρών με επίδοση 28”16. Τέλος, υπενθυμίζεται ότι την Μεγάλη Παρασκευή ο Μιχαλεντζάκης συνέτριψε το δικό του Πανελλήνιο ρεκόρ και με επίδοση 1’01″29 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον τελικό των 100 μέτρων ελευθέρου νέων και ανδρών του “British para swimming International meet 2014”.

Πρόκειται για μια διοργάνωση στην οποία είχαν δικαίωμα συμμετοχής αθλητές με αναπηρία από όλον τον κόσμο, φιλοξενήθηκε στην πισίνα “Tollcross” της Γλασκώβης και έλαβαν μέρος 19 χώρες (Αυστρία, Βέλγιο, Εσθονία, Γερμανία, Αγγλία, Ελλάδα, Χονγκ – Κονγκ, Ουγγαρία, Ισλανδία, Ιρλανδία, Ισραήλ, Ιαπωνία, Μαλαισία, Ολλανδία, Ρωσία, Σιγκαπούρη, Ν. Αφρική, Ισπανία και ΗΠΑ)!