Μάνος Γαβριηλίδης: «Θα διακόψουμε τον τελικό αν υπάρχουν έκτροπα…»

Ανταπόκριση από την Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

–  O πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης και πρόεδρος της Επιτροπής Κυπέλλου της ΕΠΟ Μάνος Γαβριηλίδης μίλησε για τον τελικό Κυπέλλου μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού και ξεκαθάρισε ότι ο αγώνας δεν θα τελειώσει, ενδεχομένως δεν θα ξεκινήσει καν, αν παρατηρηθούν έκτροπα είτε κατά την διάρκειά του είτε πριν. Συγκεκριμένα, είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης “Αθλητικό Μετρόπολις”:

 

“Όλοι μας επιθυμούμε να έχουμε έναν ασφαλή τελικό. Αλλά για να συμβεί αυτό πρώτα απ’ όλα αυτό πρέπει να είναι προτεραιότητα και επιθυμία των ίδιων των συλλόγων. Όταν οι διοικήσεις των ομάδων δεν φροντίζουν να διασφαλίσουν ένα ήρεμο κλίμα και δεν κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση υπάρχει πρόβλημα”.

Για την ευθύνη της ΕΠΟ: “Εμείς δεν έχουμε κανέναν λόγο σε ότι αφορά το σχέδιο που θα εκπονήσει η ΕΛ.ΑΣ για το πως θα έρθουν οι φίλαθλοι και ειδικά αυτοί του ΠΑΟΚ που έχουν να διασχίσουν μια μεγάλη απόσταση. Εμείς φροντίσαμε να γίνει η σύσκεψη στο ΟΑΚΑ παρουσία όλων των εμπλεκομένων φορέων, ανάμεσα τους ήταν και τέσσερις άνθρωποι της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Αυτό που καταστήσαμε σαφές σε όλους είναι πως θέλουμε το Σάββατο να έχουμε μια γιορτή του ποδοσφαίρου κάτι που λείπει από το ποδόσφαιρο μας. Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε την γιορτή. Αλλά αν κάποιοι δεν μας βοηθήσουν και υπάρξουν έκτροπα πριν αλλά και κατά τη διάρκεια του αγώνα, να είστε σίγουροι ότι αυτή τη γιορτή θα τη διακόψουμε”.

Συνεχίζοντας, τόνισε: “Εντολή στον διαιτητή δεν μπορούμε να δώσουμε αλλά γνωρίζουμε καλά πως όποιος και να είναι ξέρει τι πρέπει να πράξει. Ξέρει πότε θα πρέπει να τον ξεκινήσει και πότε πρέπει να τον διακόψει αν το κρίνει σκόπιμο. Αν έχουμε έκτροπα όπως συνέβη σε παλαιότερα χρόνια, καλύτερα να μην γίνει ο τελικός…”

Για το ότι “ακούστηκε” πως η ΕΠΟ εξέτασε τη λύση διεξαγωγής του τελικού σε άλλο γήπεδο και με παρουσία γυναικόπαιδων στις κερκίδες: “Εμείς ζητήσαμε από την ΕΛ.ΑΣ να εγγυηθεί την διεξαγωγή του τελικού. Αν μας έλεγε η ΕΛ.ΑΣ ότι ο τελικός έπρεπε να γίνει σε γήπεδο της επαρχίας και με την παρουσία γυναικών και παιδιών στις κερκίδες ήμασταν έτοιμοι να το δεχθούμε…”

Για το ότι οι δυο ΠΑΕ (του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού) ζήτησαν επιπλέον εισιτήρια, ο Γαβριηλίδης ξεκαθάρισε πως η Αστυνομία ήταν αντίθετη: “Ούτε εμάς μας αρέσει η εικόνα ενός άδειου γηπέδου. Όμως από τη στιγμή που η αστυνομία δεν το δέχθηκε δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι και έτσι οι δυο ομάδες θα πάρουν από 21.300 εισιτήρια περίπου”.

Για την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΠΟ με αφορμή τον ημιτελικό της Τούμπας: “Ήταν απόλυτα σωστή η απόφαση αυτή για την ανακοίνωση. Έγιναν πράγματα που δεν τιμούν το ποδόσφαιρο, έπρεπε και εμείς να πούμε κάτι ενόψει του τελικού. Στην σύσκεψη που έγινε για τα μέτρα τάξης η ίδια η ΕΛ.ΑΣ στάθηκε πολύ σε αυτό μέχρι του σημείου που οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ εκνευρίστηκαν και αναρωτήθηκαν “πολύ ασχολείστε με αυτό”.

Στην φωτογραφία του ThrakiSportS από τον περσινό τελικό, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης και αντιπρόεδρος της ΕΠΟ Μάνος γαβριηλίδης σε χειραψία με τον MVP του τελικού Νταβίντ Φουστέρ…