Άφησε το ποδήλατο και εντυπωσίασε στο τρέξιμο ο Δεληγιώργης

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–   Με περισσότερες από χίλιες συνολικά συμμετοχές αθλητών και αθλητριών κάθε ηλικίας, επτά διαφορετικών χωρών εκτός της Ελλάδας, σπάζοντας ρεκόρ συμμετεχόντων, ολοκληρώθηκε επιτυχώς γι’ άλλη μια χρονιά ο Διεθνής Ημιμαραθώνιος Αγώνας Τρεξίματος στο Δίον. Πιο συγκεκριμένα οι συμμετέχοντες ήταν από Ιταλία, από Γαλλία, από Ουγγαρία, από Τσεχία, από Πολωνία, από Βουλγαρία καθώς επίσης και από την Κύπρο, ενώ, από την Ελλάδα οι συμμετέχοντες προσήλθαν από 30 συνολικά διαφορετικές πόλεις.

 

Έτσι, ανάμεσα σε όλους αυτούς και μεταξύ των 7 οργανωμένων συλλόγων η μοναδική συμμετοχή από τον Έβρο και η πρώτη της Θράκης ήταν αυτή του υπεραθλητή ποδηλάτη Κωνσταντίνου Δεληγεώργη , ο οποίος θέλησε να δοκιμάσει τις ικανότητές του σ’αυτόν τον επίπονο αγώνα, εκπροσωπώντας την Αλεξανδρούπολη με την ομάδα “Ποδηλάτες της Αλεξανδρούπολης”

“Μόλις δύο ημέρες πριν την έναρξη της διοργάνωσης έμαθα ότι αν ήθελα μπορούσα συμμετάσχω στον συγκεκριμένο αγώνα και χωρίς να το σκεφτώ αποφάσισα να τον τρέξω, μιας και το Σαββατοκύριακό μου, που ακολουθούσε, ήταν ‘ελεύθερο’ από ποδηλατικούς αγώνες και έψαχνα αφορμή για να ξεφύγω…”, δήλωσε ο Κωνσταντίνος

Έτσι, εντελώς ξαφνικά, άφησε για λίγο τα ποδήλατά του στην άκρη και πέρασε στην γραμμή εκκίνησης για τον απαιτητικό αγώνα τρεξίματος των 21,1χλμ! Λόγω πολλών συμμετοχών, ξεκίνησε από τους τελευταίους ενώ, όταν άρχισε να μετράει ο χρόνος, μία πτώση στους προπορευόμενους αθλητές ήταν άλλη μία σημαντική καθυστέρηση στον χρόνο του Κωνσταντίνου, αλλά πολύ σύντομα ‘κέρδισε’ το χαμένο έδαφος και βρέθηκε μεταξύ των ταχύτερων αθλητών, από τους οποίους και ξεχώρισαν οι 20 καλύτεροι δρομείς. Έτσι, μετά από 1.24.37 τερμάτισε με δυνατό σπριντ στην 14η θέση γενικής και αντίστοιχα στην 5η θέση κατηγορίας, με ελάχιστα δευτερόλεπτα διαφοράς από την 3η θέση του βάθρου, εκπλήσσοντας αρκετούς αθλητές!

Συμπλήρωσε λέγοντας, “Δυστυχώς για ‘μένα, ξεκίνησε άσχημα ο αγώνας και παρά την θέση κατάταξης μου, δεν έμεινα ευχαριστημένος από τον χρόνο μου παρόλο που αγωνίστηκα για πρώτη φορά σε τόσα χιλιόμετρα και δίχως καθόλου προετοιμασία! Είχα δυνάμεις να πάω και πιο γρήγορα αλλά λόγω άσθματος ελάττωσα τον ρυθμό μου… ‘Συγχαρητήρια’ σε όλους και ένα μεγάλο ‘Ευχαριστώ’ στον φίλο μου Νίκο, που με βοήθησε να παραμείνω στον αγωνιστικό ρυθμό”.

Συγκεκριμένα, ο αθλητής από την Αλεξανδρούπολη έχει ένα ‘παλμαρέ επιτυχιών’ σε αγώνες διάθλου αλλά και τρεξίματος μικρότερης απόστασης, με επίσης πολύ καλά αποτελέσματα όπως στην Κύπρο, στην Βουλγαρία, στην Ιταλία και φυσικά στην Ελλάδα! Επίσης, πιο πρόσφατα, έχει δοκιμάσει τις δυνάμεις του και σε πολλούς νέους ‘x-treme’ αγώνες που σιγά-σιγά τώρα γνωστοποιούνται στην χώρα μας.

Με ιδιαίτερη έμφαση τόνισε, “…όταν ‘ανεβαίνεις’ επίπεδο και ανταγωνίζεσαι τους νέους αθλητές για να βγεις μπροστά, για ‘μένα δεν έχει νόημα…. Προσωπικά, μου αρέσει η εξέλιξη και να συναγωνίζομαι τους ‘δυνατούς’ αθλητές, συμμετέχοντας σε μεγάλες διοργανώσεις. Αυτός είναι ο λόγος που είμαι αυστηρός με τον εαυτό μου και τις επιδόσεις μου”.

Για άλλη μια φορά ο ‘δικός μας’ αθλητής, απέδειξε ότι πάντα αγωνίζεται με ‘δύναμη ψυχής’ ασχέτως με το άθλημα στο οποίο συμμετέχει. Ενώ, αξιοσημείωτη ήταν και η πρόταση συλλόγου, που θα τον στηρίζει σε αγώνες τρεξίματος. Τέλος, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει για άλλη μια φορά την οικογένειά του και το Τεχνικό Γραφείο Ι. Γ. Δεληγεώργης για την χορηγία των αθλητικών ειδών και να αφιερώσει άλλο ένα μετάλλιο στους ‘Ποδηλάτες της Αλεξανδρούπολης’ αλλά και στην ομάδα του στην Θεσσαλονίκη και γενικά σε όλους αυτούς που τον στηρίζουν και σέβονται την προσπάθειά του σε αυτό που κάνει.