Οι προβλέψεις Μουστακίδη για τον ημιτελικό Ολυμπιακού – Φοίνικα

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Μέσα σε όλες τις προβλέψεις του έχει πέσει μέχρι στιγμής ο Σάκης Μουστακίδης, αναφορικά με την πορεία του έτερου ημιτελικού ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Φοίνικα Σύρου, από τον οποίο θα προκύψει ο αντίπαλος του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στον μεγάλο τελικό του πρωταθλήματος της Volley League.

Μετά το τέλος του ημιτελικού με την Κηφισιά το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης, ο προπονητής του Εθνικού απέφευγε να αναφέρει απέναντι σε ποιον θα είναι ο τελικός και σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις έλεγε ότι κανείς δεν πρέπει να ξεγράφει τον Φοίνικα, παρόλο που τότε ήταν πίσω με 2-0 νίκες και όλα έδειχναν ότι ο Ολυμπιακός είχε το πάνω χέρι.

Λίγο αργότερα ο Σάκης Μουστακίδης παρακολούθησε τον αγώνα μαζί με παίκτες του Εθνικού και τον πρόεδρο του ΤΑΑ Εθνικός Γιάννη Τζίμα, στον οποίο και προέβλεψε ότι ο Ολυμπιακός δεν θα κερδίσει αλλά αντίθετα ο Φοίνικας θα πάρει τη νίκη και μάλιστα στα πέντε σετ, δίνοντας παράταση στην σειρά. Όπερ και εγένετο.

Με τον τρόπο αυτό ο Φοίνικας μείωσε την σειρά σε 2-1. Ωστόσο ο Μουστακίδης δεν περιορίστηκε εκεί αλλά έκανε το ίδιο βράδυ νέα πρόβλεψη ότι και ο τέταρτος αγώνας, την επόμενη μέρα, θα λήξει με 3-2 υπέρ της ομάδας της Σύρου. Μάλιστα, τη νέα αυτήν πρόβλεψη Μουστακίδη την αποκάλυψε ο Τζίμας στο ραδιόφωνοαπό το πρωί  και όπως όλοι ξέρουμε, επιβεβαιώθηκε και σε αυτήν την περίπτωση. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε μεε 2-0 αλλά ο Φοίνικας (ξανα)ανέτρεψε την κατάσταση και νίκησε με 3-2, στέλνοντας όχι μόνο τον συγκεκριμένο αγώνα αλλά και την σειρά των ημιτελικών σε τάι μπρέικ.

Ο Σάκης Μουστακίδης έχει προβλέψει ότι 3-2 θα λήξει και το πέμπτο παιχνίδι, από το οποίο οριστικά και αμετάκλητα θα προκύψει ο αντίπαλος του Εθνικού στον τελικό του πρωταθλήματος. Όπως τονίζουν όμως οι άνθρωποι του Εθνικού, ανεξάρτητα από την διαίσθηση που έχει ο προπονητής, ο Εθνικός δεν διαλέγει αντίπαλο, ούτε έχει κάποια προτίμηση (αν και σε περίπτωση επικράτησης του Ολυμπιακού θα έχει μειονέκτημα έδρας ενώ σε περίπτωση επικράτησης του Φοίνικα πλεονέκτημα).

“Καλώς να ορίσει όποιος και αν είναι, εμείς θα παίξουμε το πρωτάθλημα επί ίσοις όροις”, τονίζει ο Γιάννης Τζίμας και προσθέτει: “Σημασία έχει ότι εμείς για πρώτη φορά ανεβαίνουμε στο βάθρο, δοξάζουμε το όνομα της Αλεξανδρούπολης, περιμένουμε το χρώμα του μεταλλίου και πιστεύω ότι θα έρθουν και καλύτερες ημέρες”.