Η Εθνική Κορασίδων αποχαιρέτισε τις Φέρρες

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–   Η Εθνική Κορασίδων αποχαιρέτισε νωρίς το πρωί τις Φέρρες μετά από μια εβδομάδα η οποία άφησε ενθουσιασμένα όλα τα κορίτσια, αλλά και το προπονητικό τιμ.

Τα κορίτσια έκαναν μια μεγάλη προσπάθεια. Σε πρώτη φάση θέλαμε να περάσουμε τον τρόπο σκέψης μας για την εθνική ομάδα, τη φιλοσοφία μας , και κάποια κομμάτια αγωνιστικά αλλά και να αξιολογήσουμε ακόμα καλύτερα το υλικό όχι μόνο αγωνιστικά αλλά και σαν συμπεριφορές και ανθρώπινα χαρακτηριστικά», δήλωσε λίγο πριν την αναχώρηση της αποστολής ο κ. Καμπερίδης εξηγώντας στη συνέχεια το πλάνο που εφαρμόζεται.

«Αυτά τα κορίτσια μαζεύτηκαν όλα μαζί πρώτη φορά σαν εθνική ομάδα, αλλά ήταν πέρσι στο διακλιμακιακό που φιλοξενήθηκε στην Πτολεμαιδα κι εκεί έγινε μια αρχική επιλογή. Φέτος είδαμε μεμονωμένα κάποιες προπονήσεις ανά περιοχή κι έγινε αυτή η πρώτη συγκεντρωτική. Η επόμενη θα είναι κανονική κλήση εθνικής ομάδας η οποία που θα προετοιμαστεί για τις επίσημες υποχρεώσεις της νέας εθνικής κορασίδων», είπε αρχικά και συμπλήρωσε: 

«Σε μια βάση 80-90% έχω κατασταλάξει σε έναν κορμό από αυτά τα παιδιά αλλά τα παιδιά αλλάζουν διαρκώς και τουλάχιστον μέχρι να τελειώσουν τις υποχρεώσεις τους κορασίδες θα τις παρακολουθούμε. Είναι εν δυνάμει παίκτριες της εθνικής ομάδας. Αν δεν είναι τώρα σε μια κλήση μπορεί να είναι σε επόμενη. Έχουμε παιδιά που έχουν καταρχήν σωματότυπους που πλησιάζουν τα ευρωπαϊκά στάνταρ, που έχουν καλά τεχνικά χαρακτηριστικά, αυτό που μας λείπει είναι πολύς χρόνος δουλειάς για να αφομοιώσουν έναν συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού».

Όσον αφορά τους στόχους της νέας Εθνικής Κορασίδων ο Ομοσπονδιακός τεχνικός σημείωσε: «Ουσιαστικός στόχος η πρόκριση στο Πανευρωπαϊκό από τους προκριματικούς που θα γίνουν τα Χριστούγεννα . Αρχικά έχουμε το Βαλκανικό το καλοκαίρι που για εμάς θα είναι πρόβα τζενεράλε για να δούμε τα κορίτσια σε συνθήκες αγώνων. Σημαντικός ο στόχος η πρόκριση στο Ευρωπαικό, αφενός γιατί θέλουμε να είμαστε σε υψηλό επίπεδο αγώνων και από την άλλη θέλουμε να συνεχίσουμε στο ίδιο μονοπάτι με την προηγούμενη φουρνιά που ήταν άκρως πετυχημένη».

Τέλος για μία ακόμη φορά εξέφρασε την ικανοποίηση του και τις ευχαριστίες του στην κοινωνία των Φερρών για την φιλοξενία που επεφύλασσαν στην ομάδα. «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από τη δουλειά που έγινε αυτές τις ημέρες εδώ. Οι άνθρωποι των Φερρών μας προσέφεραν πολύ καλές συνθήκες δουλειάς. Το γήπεδο ήταν όπως έπρεπε να είναι, η διαμονή πολύ καλή, γενικά υπήρχε υποστήριξη και ζεστασιά από τους ανθρώπους, σε κάθε ζήτημα υπήρξε άμεση ανταπόκριση. Εγώ μεγάλωσα στον Έβρο, έχω φίλους, νοιώθω όμορφα παντού, ξέρω τους ανθρώπους τις συνθήκες και πόσο αγάπανε το βόλεϊ. Με μεγάλη ευχαρίστηση θα ξαναερχόμασταν».

Το πιο σημαντικό πάντως είναι η ικανοποίηση και η χαρά των ίδιων των κοριτσιών από την ξεχωριστή εμπειρία που έζησαν στον Έβρο. «Ήταν πολύ ωραίες αυτές οι ημέρες. Γνωριστήκαμε μεταξύ μας οι αθλήτριες, και μάθαμε σημαντικά πράγματα για το βόλεϊ που θα μας φανούν χρήσιμα για τη συνέχεια. Μας βοήθησε πολύ ο κ. Καμπερίδης. Ήταν μια ιδιαίτερη και σημαντική εμπειρία που θα μας μείνει», τόνισε η Σοφία Βασιλαντωνάκη από την Ένωση Βύρωνα ενώ η Πολυξένη Μπαλογιάννη από τους Νέους Βύρωνος συμπλήρωσε: «Οι εντυπώσεις από την παραμονή μας στις Φέρες ήταν εξαιρετικές. Μάθαμε πολλά πράγματα. Οι προπονήσεις ήταν απαιτητικές, αλλά πιστεύω ότι καταφέραμε να τα βγάλουμε πέρα και ανταποκριθήκαμε σε όσα ζητούσε ο προπονητής μας. Ακόμη και αν τελειώσει εδώ το όνειρο θα μας μείνει αξέχαστη αυτή η εμπειρία».

Η Ασημίνα Νικολογιάννη του Ηρακλή Κηφισιάς τόνισε: «Περάσαμε υπέροχα αυτές τις ημέρες. Και με τα κορίτσια που ήμασταν μαζί, αλλά και στο γήπεδο με ανθρώπους που ξέρουν πολλά πράγματα για το άθλημα του βόλεϊ. Είναι όνειρο η Εθνική ομάδα, όταν παίζεις σε ένα άθλημα που το αγαπάς και είναι τρόπος ζωής για εμάς αν θέλεις να φτάσεις όσο πιο ψηλά μπορείς. Κι η εθνική είναι ότι ψηλότερο που μπορείς να πας στην ηλικία μας», ενώ η Χρυσάνθη Σταματίου από τον ΓΣ Αλμυρού πρόσθεσε: «Περάσαμε καταπληκτικά μια εβδομάδα εδώ. Γνώρισα κοπέλες, μάθαμε πολλά πράγματα κάναμε καινούριες φιλίες. Και να μην προχωρήσουμε παρακάτω ήταν εμπειρία ζωής αυτό που ζήσαμε εδώ».