Θρίλερ με την συμμετοχή του Ντε Γκουζμαν στο μπαράζ της Ξάνθης

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

– Εν όψει του παιχνιδιού των μπαράζ για την παραμονή της Skoda Ξάνθης στην Super League με την τρίτη ομάδα από την Football League, υπάρχει μεγάλο ερωτηματικό για το αν θα είναι παρών στην αναμέτρηση ο διεθνής Καναδός Τζουλιάν Ντε Γκούζμαν. “Κάτι που θα εξαρτηθεί από το αν κληθεί στην Εθνική ομάδα της χώρας του για το Μουντιάλ της Βραζιλίας”, αναφέρουν ρεπορτάζ αθηναϊκών μέσων ενημέρωσης, που όπως είναι φυσιολογικό, αναπαράγονται και από τοπικά.

 

Ωστόσο, ο Καναδάς δεν έχει προκριθεί στο Μουντιάλ της Βραζιλίας και κατά συνέπεια ΔΕΝ γεννάται θέμα συμμετοχής του σε αυτό. Ωστόσο υπάρχει πράγματι κίνδυνος υπαρκτός. Πριν το Μουντιάλ συνηθίζεται οι Εθνικές Ομάδες να δίνουν φιλικούς αγώνες. Αυτό θα κάνει και η δική μας και φυσιολογικά θα κάνει και η Εθνική Καναδά. Οπότε δεν αποκλείεται να κληθεί σε κάποιον από αυτούς τους αγώνες.

Το καλό για την Ξάνθη είναι ότι τα φιλικά του Καναδά που προγραμματίζονται για τα τέλη Μαΐου, θα γίνουν στην Ευρώπη και όχι στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Ήδη έχει ανακοινωθεί ένα φιλικό στις 23 Μαΐου με την Βουλγαρία στην Αυστρία. Επίσης, μόλις πρόσφατα ανακοινώθηκε αγώνας και με την Μολδαβία, χωρίς όμως να γίνει γνωστός ο τόπος. Εάν λοιπόν ο Ντε Γκουσμάν κληθεί στην Εθνική Καναδά, πιθανότατα να λείψει από την προετοιμασία και ίσως κινδυνεύσει η συμμετοχή του στο μπαράζ, αν και εφόσον προστεθεί και άλλο φιλικό παιχνίδι στις αρχές Ιουνίου, οπότε και αναμένεται να διεξαχθεί το μπαράζ.

Αλλά ξεκάθαρα, αν απουσιάσει, δεν θα συμβεί επειδή θα πάει στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Και για να απουσιάσει πρέπει αφενός να τοποθετηθεί αγώνας εκείνη την περίοδο, κάτι που δεν έχει γίνει ακόμα σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της καναδικής ομοσπονδίας, αφετέρου να κληθεί ο Ντε Γκουζμάν στην Εθνική Ομάδα.