Σκέψεις για αποκλεισμό Κατσουράνη και Μανιάτη από το Μουντιάλ!!!

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Φαίνεται ότι στην ΕΠΟ διαβάζουν το ThrakiSportS – και αυτό είναι φυσιολογικό, καθώς τρία από τα μέλη του διοικητικού της συμβουλίου κατάγονται από το γεωγραφικό μας διαμέρισμα. Έτσι λοιπόν, το Μασάλι που δημοσιεύθηκε το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης έγινε σοβαρή σκέψη το πρωί της Πέμπτης.

Όπως πληροφορείται το ThrakiSportS, ανάμεσα στα μέλη του ΔΣ της ΕΠΟ έπεσε η σκέψη να αποκλειστούν από την Εθνική Ομάδα και το Μουντιάλ της Βραζιλίας οι πρωταγωνιστές των επεισοδίων στον ημιτελικό ΠΑΟΚ – Ολυμπιακού και κατά βάση οι δύο αρχηγοί Κώστας Κατσουράνης και Γιάννης Μανιάτης, που αποτέλεσαν τους αρνητικούς πρωταγωνιστές ενός επεισοδίου από τα πολλά θλιβερά που συνέβησαν στο γήπεδο της Τούμπας.

“Τι παράδειγμα είναι αυτό που δίνουν; Θα μπορέσουν δυο παίκτες που επέδειξαν τέτοιο ήθος, να συμπράξουν και να συνεργαστούν σε ένα μήνα στην Εθνική Ομάδα;”, ήταν τα πρώτα λόγια στο μυαλό των περισσοτέρων – και ανάμεσα σε αυτούς δεν εξαιρέθηκαν και οι ιθύνοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Για την ώρα δεν έχει υπάρξει κάποια απόφαση και σίγουρα θα ζητηθεί η γνώμη του Φερνάντο Σάντος, που σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελε σε αγωνιστικό επίπεδο να δει δύο από τα βασικά στελέχη του να αποκλείονται από την Εθνική για εξωαγωνιστικούς λόγους.

Ωστόσο η Εθνική Ομάδα οφείλει να αποτελεί την βιτρίνα του ελληνικού ποδοσφαίρου και οφείλει να διδάσκει πάνω από όλα ήθος, αφού οι παίκτες που την απαρτίζουν αποτελούν πρότυπο για τη νέα γενιά. Εξάλλου κανείς δεν ξεχνάει ότι ο Κατίδης μετά τον περίφημο ναζιστικό χαιρετισμό με την φανέλα της ΑΕΚ, τέθηκε με συνοπτικές διαδικασίες δια βίου εκτός Εθνικών Ομάδων, λίγους μήνες πριν η αντίστοιχη Εθνική Κ20 ταξιδέψει πέρυσι στην Τουρκία για το αντίστοιχο Μουντιάλ Νέων, αν και αποτελούσε από τα βασικά της στελέχη. Επομένως το προηγούμενο υπάρχει, αλλά χρειάζεται ισχυρή βούληση για να παρθεί μια τέτοια απόφαση σε επίπεδο ανδρών.

“Αν θέλει η ΕΠΟ και ο Σάντος να διατηρήσουν μια στοιχειώδη αξιοπρέπεια στο ελληνικό ποδόσφαιρο, Κατσουράνης και Μανιάτης θα πρέπει άμεσα να αποκλειστούν από την αποστολή της Εθνικής Ομάδας στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Όσο πικρό και αν θα είναι αυτό για όλους μας…”, έγραψε το βράδυ της Μ. Τετάρτης το ThrakiSportS στο Μασάλι και φαίνεται ότι η τοποθέτηση-προτροπή απασχολεί πλέον σε ανώτατο επίπεδο την Ομοσπονδία, έτερον εκάτερον αν το σενάριο αυτό ΔΕΝ συγκεντρώνει αυτή τη στιγμή τους περισσότερους υποστηρικτές. 

Σε κάθε περίπτωση, έχουν ανάψει φωτιές στην ΕΠΟ και το ΔΣ της από όσα συνέβησαν στον ημιτελικό του Κυπέλλου. Και αυτές δεν έχουν να κάνουν μόνο με την Εθνική Ομάδα αλλά και με τον τελικό, που έχει προγραμματιστεί για το άλλο Σάββατο 26 Απριλίου στο ΟΑΚΑ. Κάποιες σκέψεις που ακούστηκαν για αναβολή δεν προχωράνε, παρά την πίεση της Πολιτείας, αφού δεν βγαίνουν οι ημερομηνίες (ο τελικός οφείλει να διεξαχθεί πριν τα πλέι οφ), ενώ κάποιες άλλες για αλλαγή έδρας επίσης είναι δύσκολο να υλοποιηθούν μόλις μια εβδομάδα πριν τον αγώνα και με δεδομένη την υπολειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών τις επόμενες πέντε μέρες…