Οι πιθανοί αντίπαλοι της Ξάνθης στο μπαράζ για την παραμονή

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

–  Οκτώ ομάδες είναι οι υποψήφιες για να αντιμετωπίσει σε… σχεδόν δύο μήνες η Skoda Ξάνθη στον αγώνα μπαράζ για μια θέση στην Super League. Τόσες συμμετέχουν στα πλέι οφ του πρωταθλήματος, στα οποία λαμβάνουν μέρος οι τέσσερις πρώτοι από τον βόρειο όμιλο και οι τέσσερις πρώτοι από τον νότιο, που έχουν σχηματίσει ένα ξεχωριστό πρωτάθλημα συνολικά 14 αγωνιστικών.

Ήδη έχουν συμπληρωθεί δύο αγωνιστικές σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα, από το οποίο οι πρώτοι δύο θα ανέβουν απευθείας στην Super League και ο τρίτος θα παίξει το μπαράζ με την Ξάνθη. Με σοβαρό πλεονέκτημα έξι βαθμών ξεκίνησαν σε αυτόν τον μαραθώνιο οι πρωταθλητές του νότου και του βορρά Ολυμπιακός Βόλου και Κέρκυρα, που μετά τις δύο αγωνιστικές παραμένουν στην πρώτη θέση με 9 βαθμούς.

Έξι βαθμούς έχουν ο Αιγινιακός και ο Ηρακλής Ψαχνών, 5 πόντους η Νίκη Βόλου, 3 ο Ηρακλής, 1 τα Χανιά και 0 ο Φωστήρας. Από την σημερινή αγωνιστική κατάσταση των ομάδων διαφαίνεται ότι οι δυο πρώτοι είναι το πιθανότερο να ανέβουν απευθείας στη Super League, ενώ πιθανοί αντίπαλοι της Ξάνθης είναι πρωτίστως το Αιγίνιο, τα Ψαχνά και η Νίκη και δευτερευώντως ο Ηρακλής, με τον οποίο υπενθυμίζεται ότι η Ξάνθη αγωνίστηκε την φετινή σεζόν στο κύπελλο και αποκλείστηκε.

Εκτός μάχης φαίνεται να μένουν τα Χανιά και ο Φωστήρας, αλλά μένοντας 12 ακόμα αγώνες για την ολοκλήρωση αυτού του μίνι πρωταθλήματος, που ακόμα είναι στην αρχή του, πολλά μπορεί να αλλάξουν. Το σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να παρακολουθούμε και εμείς και πολύ περισσότερο το τεχνικό τιμ της Ξάνθης όλους τους αγώνες και ότι όταν γίνει το μπαράζ, κάπου στα μέσα Ιουνίου, η αντίπαλος της θρακιώτικης ομάδας θα είναι μεν καταπονημένη, αλλά σε πλήρη αγωνιστική δραστηριότητα , σε αντίθεση με την Ξάνθη που θα είναι μεν ξεκούραστη, αλλά σε απόλυτη αγωνιστική απραξία.

Η επόμενη (τρίτη αγωνιστική) διεξάγεται την Μεγάλη Πέμπτη και το πρόγραμμα έχει ως εξής:

15:30  Δημοτικό Στάδιο Περιβολίων: ΑΟ Χανίων – Ηρακλής Θεσσαλονίκης

15:30  Πανθεσσαλικό Στάδιο: Νίκη Βόλου – ΑΟ Κασσιόπη

17:30 Δημοτικό Γήπεδο Αιγινίου: Αιγινιακός – Ηρακλής Ψαχνών

18:00 Δημοτικό Γήπεδο Ταύρου: Φωστήρας – Ολυμπιακός Βόλου