Αιχμές Βασιλακάκη: «Στην πορεία της Ξάνθης έπαιξαν ρόλο (και) οι αλλαγές προπονητών»

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Σημαντικό ρόλο στην πορεία της Ξάνθης έπαιξαν και οι αλλαγές προπονητών σύμφωνα με τον 25χρονο άσο της Ξάνθης Θόδωρο Βασιλακάκη, που παραχώρησε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό “Σπορ FM” και εστίασε στις αποφάσεις των ρέφερι που κόστισαν βαθμούς στην ομάδα. Παράλληλα, αίσθηση προκαλεί η αναφορά πως περίμενε χειρότερο το τρέχον πρωτάθλημα.

 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το φινάλε: «Δεν μπορώ να εξηγήσω πώς είχαμε ένα τέτοιο φινάλε. Η αλήθεια είναι ότι από το τέλος του πρώτου γύρου ήταν να βγούμε στην εξάδα και φτάσαμε εκεί που φτάσαμε. Ξεκινήσαμε πολύ νωρίς την προετοιμασία για την Ευρώπη, είχαμε τραυματισμούς και προβλήματα».

Για τις ομάδες κάτω από αυτούς και τι έφερε την ομάδα εκεί: «Η αλήθεια είναι ότι τα αποτελέσματα των τελευταίων αγωνιστικών ήταν πολύ περίεργα. Καλύτερα να κοιτάμε όμως τον εαυτό μας και όχι τους άλλους. Παίζαμε πολύ ωραίο ποδόσφαιρο, αλλά οι αλλαγές των προπονητών έπαιξαν πολύ μεγάλο ρόλο. Διότι αλλάζουν τα πράγματα οι 11αδες και δεν είχαμε βαθύ ρόστερ και εκεί “χάσαμε” το παιχνίδι. Νομίζω ότι αδικηθήκαμε πάρα πολύ από τους διαιτητές. Μας έκοψαν πολλούς βαθμούς σε διάφορα παιχνίδια».

Για τα μπαράζ: «Η αλήθεια είναι ότι για την ομάδα είναι πολύ δύσκολο να πιστέψει ότι φτάσαμε σε αυτό του σημείο. Πρέπει να το κερδίσουμε και να τελειώνουμε το πράγμα. Μας δίνεται η ευκαιρία να διορθώσουμε τα λάθη μας, αν το κάνουμε».

Για το φετινό πρωτάθλημα: «Περίμενα το πρωτάθλημα πολύ χειρότερο. Πιο χαμηλού επιπέδου. Ο δεύτερος γύρος ήταν πολύ χειρότερος από τον πρώτο, δεν εντυπωσίασε τον κόσμο και πολλά άλλα».

Για τη στάση του Παναθηναϊκού στο μεταξύ τους ματς: «Την περίμενα. Γνωρίζαμε ότι δεν θα ρισκάρουν πολύ γιατί είχαν το παιχνίδι της Τετάρτης με τον ΟΦΗ και φοβήθηκαν για κάρτες».

Για τα πλέι οφ: «Νομίζω ότι θα κριθεί μεταξύ Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ, αλλά θα αργήσει να κριθεί η δεύτερη θέση. Ο Ατρόμητος παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο, ωστόσο δεν μπορεί ακόμα για Champions League. Δεν έχει τη φανέλα».

Για τον υποβιβασμό: «Ο Απόλλων Σμύρνης τα πάλεψε όλα τα παιχνίδια. Αντίθετα ο Άρης έπεσε δίκαια».