Προς ΜΗ αδειοδότηση και των δύο ομάδων που ισοβάθμησαν με την Ξάνθη

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

–  Αρνητική εισήγηση για πέντε ομάδες που του χρόνου θ’ αγωνίζονται στη Σούπερ Λιγκ φέρεται να έκανε προς το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης ο επικεφαλής αρμόδιου τμήματος της ΕΠΟ, Γ. Δημητρίου, κατά την πρώτη ημέρα της εξέτασης των φακέλων.

Οι πέντε ομάδες που κινδυνεύουν να απορριφθούν οι φάκελοι τους σε πρώτο βαθμό είναι σχεδόν όλες οι ομάδες με τις οποίες έδωσε η Skoda Ξάνθη μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Οι πληροφορίες που μεταδίδει το SoccerPlus αναφέρουν ότι δεν υπάρχει θετική εισήγηση για να δοθεί άδεια στον Πλατανιάς και την Βέροια, τις δύο ομάδες με τις οποίες ισοβάθμησε η Ξάνθη στην τρίτη θέση από το τέλος και εξαιτίας κακής συγκομιδής στα μεταξύ τους παιχνίδια, οδηγήθηκε στα μπαράζ.

Επίσης, αρνητική είναι η εισήγηση σύμφωνα με την ίδια πηγή, για τον Πανιώνιο, που βρέθηκε τελικά έναν βαθμό πιο πάνω από την Ξάνθη. Ο Πανιώνιος ο οποίος επί της ουσίας δεν κατέθεσε φάκελο και για μια ακόμα χρονιά θα αγωνιστεί στη Super League με περιορισμό στις μεταγραφές.

Τέλος, αρνητική φέρεται να είναι η εισήγηση και για τον Εργοτέλη και τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο τελευταίος υπενθυμίζεται ότι ούτε πέρυσι πήρε άδεια, αλλά η απόφαση ανετράπη σε δεύτερο βαθμό με αποτέλεσμα να του επιτραπούν οι μεταγραφές, αν και τελικά ήρθε η ΟΥΕΦΑ και απαγόρευσε την έξοδό του στην Ευρώπη (με αποτέλεσμα να τον αντικαταστήσει η Ξάνθη).

Σύμφωνα με πληροφορίες τα προβλήματα της Βέροιας, του Πλατανιά, του Εργοτέλη και του ΠΑΣ Γιάννινα των τεσσάρων πρώτων ομάδων εντάσσονται στο οικονομικό κομμάτι (π.χ. πλάνο βιωσιμότητας) με τον Πλατανιά να φέρεται να είναι σε καλύτερη θέση.

Στον φάκελο του ΠΑΣ επισημάνθηκαν κάποιες μικρές ατέλειες στο γήπεδο (αποδυτήρια, καθίσματα) γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του προέδρου της ΠΑΕ κ. Γ. Χριστοβασίλη ο οποίος σε κάποιο σημείο αποχώρησε από τη διαδικασία. Ο υποβιβασμένος Άρης κατέθεσε τυπικά φάκελο αλλά όπως και ο Απόλλωνας έχουν υποβιβαστεί.

Η μοναδική από τις ομάδες που πέρασε την Μεγάλη Δευτέρα από τον έλεγχο του οργάνου της ΕΠΟ με θετική εισήγηση από τον κ. Δημητρίου ήταν η Καλλονή, κάτι που επιβεβαίωσε και η ίδια νωρίς το μεσημέρι της Μ. τρίτης. Δεν εξετάστηκε την Δευτέρα η υπόθεση του ΟΦΗ, που πήρε παράταση για σήμερα.

Από το πρωί στην ΕΠΟ εξετάζονται οι φάκελοι των υπολοίπων ομάδων, ανάμεσά τους της Ξάνθης και του Πανθρακικού. Ήδη η ΠΑΕ Παναθηναϊκός διέρρευσε ότι πήρε θετική εισήγηση, όπως και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ και η ΠΑΕ Λεβαδειακός.

Σε περίπτωση που οι αρνητικές εισηγήσεις γίνουν και αποφάσεις, τότε στις ομάδες που δεν θα αδειοδοτηθούνθα έχουν περιορισμό στις μεταγραφές για παίκτες άνω των 24 ετών και αλλοδαπούς. Επίσης, η αδειοδότηση αποτελεί προϋπόθεση συμμετοχής στα πλέι οφ και εξόδου στην Ευρώπη, αλλά μέχρι στιγμής οι πέντε ομάδες που φέρονται να έχουν πρόβλημα με την αδειοδότησή τους δεν είχαν εξασφαλίσει θέση στην πρώτη πεντάδα.

Ωστόσο, αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, αναμένεται να πάρει το… όπλο του ο Χρήστος Πανόπουλος, που έχει κατακρίνει την… παγκόσμια ρπωτοτυπία ομάδες που ΔΕΝ έχουν άδεια, να μετέχουν κανονικά στα πρωταθλήματα και να μην υποβιβάζονται. Ειδικά μάλιστα, θα πρέπει να αναμένουμε αντίδραση αν αυτές οι ομάδες τύχει να είναι εκείνες που ισοβαθμούν με την Skoda, αλλά εκείνες σώζονται ενώ η Ξάνθη οφείλει να διεκδικήσει την παραμονή της σε μπαράζ…