Επιτυχίες του Θράκα Ιππέα στον ποδηλατικό γύρο Πικρολίμνης

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

–  Την Κυριακή των Βαΐων  ο ποδηλατικός σύλλογος Κομοτηνής «Θράκας Ιππέας» συμμετείχε στον ποδηλατικό αγώνα δρόμου στην περιοχή Πικρολίμνης. Ο αγώνας περιελάμβανε τρεις γύρους της λίμνης συνολικού μήκους 75χλμ.

 

Η παρουσία της Κομοτηνής ήταν έντονη αφού η συμμετοχή μας περιελάμβανε 14 αθλητές που κάλυπταν όλες τις κατηγορίες από παίδες μέχρι κατηγορία master. Οι συνολικές συμμετοχές άγγιξαν τις 220. 

Οι διακρίσεις για τον σύλλογο ήταν εξαιρετικές αφού στις κατηγορίες παίδων, εφήβων, 40+ οι αθλητές του «Θράκα Ιππέα» ήταν μέσα στην εξάδα. Η πιο σημαντική διάκριση ήταν η κατάκτηση της τρίτης θέσης στην κατηγορία γυναικών με τη Βάσω Γαραγάνη, η οποία παρόλο που ξεκίνησε να ασχολείται με την αθλητική ποδηλασία μόλις 6 μήνες πριν κατέκτησε την τρίτη θέση.

Η επιμονή και η πίστη της την έφεραν σε εξαιρετική θέση στην τελική κατάταξη ξεπερνώντας και πολλούς άντρες. Το παράδειγμα της ίσως αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα ότι η αθλητική ποδηλασία δεν είναι μόνο αντρικό άθλημα αλλά ένα άθλημα πίστης στον στόχο ανεξαρτήτως φύλου.