Έγραψε ιστορία! Πέρασε με περίπατο τελικό και φλερτάρει με την κούπα

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Πρώτος στόχος επετεύχθη για τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης. Η ομάδα του Έβρου πηγαίνει στους τελικούς της Volley League για πρώτη φορά στην ιστορία της, έναν στόχο που κυνηγούσε εδώ και πολλά χρόνια. Δεκαετίες ολόκληρες, αλλά τον επιτυγχάνει πανάξια η αρμάδα του Σάκη Μουστακίδη.

 

Σε ένα κατάμεστο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» ο Εθνικός επικράτησε εύκολα και στον τρίτο ημιτελικό με 3-0 της Κηφισιάς και μετά την λήξη του αγώνα παίχτες, διοίκηση και κόσμος έγιναν ένα. Έγραψε ιστορία; Μα φυσικά και ναι! Αλλά όπως λέει και ο πρόεδρος του ΤΑΑ Γιάννη Τζίμας, “τα καλύτερα έπονται”. Τα πανηγύρια θα κρατήσουν όλο το βράδυ για αυτήν την μεγάλη νίκη – πρόκριση του Εθνικού, ίσως και μια δυο μέρες ακόμα, αλλά η επόμενη πρόκληση είναι ακόμα πιο μεγάλη. Και “η ιστορία συνεχίζεται”, που λέει το πανό.

Ο Εθνικός έγινε μόλις η δεύτερη ομάδα του Έβρου και γενικά της Θράκης, μετά την μεγάλη Ορεστιάδα του Νίκου Σαμαρά – και μόλις η τέταρτη επαρχιακή αν προσθέσει κανείς τον Φοίνικα Σύρου και τον Παμβοχαϊκό την τελευταία διετία, που προκρίθηκε σε τελικούς πλέι οφ του πρωταθλήματος. Επόμενος στόχος του Εθνικού είναι να γίνει η πρώτη ομάδα εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης που θα κατακτήσει τον τίτλο της Volley League. Στόχος που εδώ που έφτασαν τα πράγματα, είναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΦΙΚΤΟΣ. 

Μιγιαήλοβιτς, Ράιτς και Ανέστης Δαλακούρας έκαναν ρεσιτάλ επίθεσης για τους γηπεδούχους που γνώρισαν την αποθέωση, όπως και όλη η ομάδα, που εκμεταλλεύθηκε στο έπακρο την σημαντική απουσία του αρχηγού της Κηφισιάς Δημήτρη Νικολάκη και δεν άφησε περιθώρια να αμφισβητηθεί ποιός θα συμμετάσχει στον τελικό. Η ομάδα του Σάκη Μουστακίδη μπήκε αποφασισμένη να πάρει και το τρίτο παιχνίδι των ημιτελικών, πράγμα που κατάφερε άνετα, και περιμένει πλέον τον νικητή της αναμέτρησης Φοίνικας Σύρου- Ολυμπιακός. 

Στο πρώτο σετ Εθνικός και Κηφισιά μπήκαν με τον ίδιο δυναμισμό, με τους φιλοξενούμενους να αποζητούν το «μπρέικ» και το 2-1 στα μεταξύ τους παιχνίδια. Μέχρι το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ (8-6) η διαφορά ήταν μικρή, αλλά τα λάθη της Κηφισιάς στην υποδοχή και τα σέρβις τη μεγάλωσαν υπέρ των γηπεδούχων για το 16-11. Κόβαλτσουκ και Γιοβάνοβιτς ανέλαβαν να διορθώσουν την κατάσταση και να φέρουν την Κηφισιά κοντά, όμως ο Εθνικός δεν χαρίστηκε. Το πλασέ του Ράιτς και το μπλοκ άουτ που κέρδισε ο Δαλακούρας Α. ήταν αρκετά για το 25-21 και το 1-0. 

Στο δεύτερο σετ ο Εθνικός εξακολουθούσε να έχει το πάνω χέρι, όπως είχε ξεκινήσει και στο πρώτο, και η Κηφισιά έχασε τεράστια ευκαιρία να κάνει το 1-1, με τον προπονητή της, Κώστα Αρσενιάδη να είναι φανερά εκνευρισμένος με τα λάθη των παικτών τους. Η ομάδα των βορείων προαστίων είχε σημαντική ευκαιρία όταν ο Ρούσης ψαλίδισε τη διαφορά με ένα 4-0 κι έκανε το 15-14, ενώ ο Δαλακούρας Α. με καρφί έκανε το 16-14. Στο 24-20 ο Παπαγγελόπουλος έκανε ένα σερί 3-0 φέρνοντας την Κηφισιά πολύ κοντά στην ισοφάριση, αλλά ο Γιοβάνοβιτς αστόχησε χαρίζοντας ουσιαστικά τον πόντο στον Εθνικό. 

Το τρίτο σετ αποτέλεσε αποκλειστικά υπόθεση του Εθνικού, ο οποίος ξεκίνησε με ένα 5-0 και διατήρησε τη μεγάλη διαφορά σε όλη τη διάρκεια του με τους Ράιτς, Ανδρεάδη και Μιγιαήλοβιτς να  «καλπάζουν» στην επίθεση και τον Ανδρεάδη να τελειώνει το παιχνίδι για τον καλύτερο Εθνικό της ιστορίας. Οι πόντοι του Εθνικού προήλθαν από 4 άσσους, 44 επιθέσεις, 9 μπλοκ και 17 λάθη αντιπάλων και της Κηφισιάς προήλθαν από 5 άσσους, 39 επιθέσεις, 4 μπλοκ και 16 λάθη αντιπάλων. Ακολουθεί πλούσιο φωτορεπορτάζ, δηλώσεις και ακόμα πιο εκτενή ρεπορτάζ από τη μεγάλη αυτή βραδιά του Εθνικού.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Σάκης Μουστακίδης): Ράιτς 16 (12/18 επ, 1 άσσος, 3 μπλοκ), Μιγιαήλοβιτς 13 (10/14 επ, 3 άσσοι, 65% υπ – 58% άριστες), Σιδηρόπουλος, Παπάζογλου 8 (2/3 επ, 2 άσσοι, 4 μπλοκ), Αν. Δαλακούρας 13 (12/18 επ, 1 μπλοκ, 73% υπ – 73% άριστες), Ανδρεάδης 11 (8/11 επ, 2 άσσοι, 1 μπλοκ) / Δαρίδης (λ, 43% υπ – 29% άριστες).
Α.Ο.ΚΗΦΙΣΙΑΣ (Κώστας Αρσενιάδης): Σουλτανόπουλος 4 (3/7 επ, 1 μπλοκ), Ντε Σόουζα 2 (1/5 επ, 1 μπλοκ, 50% υπ – 50% άριστες), Πρωτοψάλτης 13 (13/20 επ, 80% υπ – 60% άριστες), Παπαγγελόπουλος 4 (4/4 επ), Ρούσης 3 (1/2 επ, 2 άσσοι), Γιοβάνοβιτς 16 (13/22 επ, 2 άσσοι, 1 μπλοκ) / Ταμπουρατζής (λ, 75% υπ – 55% άριστες), Κόβαλτσουκ 6 (4/7 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ, 67% υπ – 47% άριστες), Κούνας, Μουρούτης.