Μετά τις βόμβες Πανόπουλου, νέα φαρμακερά βέλη από Παπαδημητρίου…

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Λίγες ώρες μετά την αποκαλυπτική τηλεοπτική συνέντευξη του Χρήστου Πανόπουλου, βόμβες εξαπέλυσε και ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ Skoda Ξάνθη Γιάννης Παπαδημητρίου μιλώντας στον αθηναϊκό αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό Sentra.

 

Ο παλαίμαχος άσος της Ξάνθης τόνισε ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται στην μεγαλύτερη παρακμή του κι ότι αυτό που συμβαίνει στην ομάδα, που καλείται να παίξει έπειτα από σχεδόν 1,5 μήνα την σωτηρία της, είναι παγκόσμιο φαινόμενο.

Πρόσθεσε ότι ο κόσμος έχει χάσει την αξιοπιστία του, γι αυτό δεν πάει στο γήπεδο, επέρριψε ευθύνες στην ομάδα για την κατάληξή της, ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Ξάνθη θα παραμείνει στην κατηγορία και δεν θα υποβιβαστεί έπειτα από 25 χρόνια.

Για το πως μπορεί να βρει δύναμη η ομάδα, να προπονηθεί 1,5 μήνα και να πάει να παίξει μια σεζόν σ’ ένα ματς, ο κ.λ Παπαδημητρίου είπε: «Δεν γίνεται πουθενά στον κόσμο. Ξεκινήσαμε 19 Ιουνίου προετοιμασία γιατί ήμασταν αναγκασμένοι να παίξουμε Ευρώπη. Και φτάνουμε να παίξουμε το μπαράζ και να ξεκινήσουμε άμεσα προετοιμασία για τη νέα χρονιά. Δεν γίνεται πουθενά στον κόσμο. Να μας πουν πως θα περάσουμε αυτή τη διαδικασία».

Για την ευθύνη των ομάδων, σημείωσε: «Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα βρίσκεται στην μεγαλύτερη παρακμή του και δεν το λέω επειδή η Ξάνθη είναι στο μπαράζ. Γι αυτό τα γήπεδα είναι άδεια. Ο κόσμος χθες την πήρε τη νίκη. Έχει φρικάρει με όσα συμβαίνουν στο ελληνικό πρωτάθλημα και η ομάδα κινδυνεύει μετά από 25 χρόνια να υποβιβαστεί και γι αυτό γέμισε το γήπεδο. Κι εμείς, ωστόσο, έχουμε ευθύνη».

Για το που εντοπίζει το πρόβλημα, σχολίασε: «Μέχρι το Δεκέμβρη δεν ξέρανε πόσοι θα πέσουν και πόσοι θα μείνουν. Το μεγαλύτερό μας πρόβλημα είναι η αξιοπιστία. Σε κανένα άλλο πρωτάθλημα δεν προβλέπονται οι βαθμολογικές γραμμές σωτηρίας. Οι περισσότεροι λένε εδώ και 2 μήνες ότι η σωτηρία πάει στους 38β. Όταν το λέμε δυο μήνες και επιβεβαιώνεται, δεν υπάρχει καμία αξιοπιστία στο πρωτάθλημα. Φέτος όλοι οι μάγοι του ελληνικού ποδοσφαίρου το ξέραμε 2 μήνες ότι θα πάει στους 38 βαθμούς. Πώς να μας πιστέψουν οι φίλαθλοι; Χθες είχε 8.000 κόσμο το γήπεδο. Πως θα τους κοροϊδέψουμε αυτούς τους ανθρώπους; Βάζω κι εμάς μέσα που συμμετέχουμε στην κατηγορία».

Για το αν επιλέγει αντίπαλο ενόψει πλέι οφ, απάντησε: «Θα πρέπει να βρούμε έναν τρόπο και θα το κάνουμε για να είμαστε έτοιμοι. Δεν το περιμέναμε ότι θα μπούμε σ’ αυτή τη διαδικασία. Δεν είναι θέμα επιλογής. Έχουμε περιθώριο να βλέπουμε τις ομάδες και όποια κι αν έρθει δεν μας νοιάζει. Εμείς κοιτάμε την δική μας ομάδα».

Στο ερώτημα γιατί η Skoda Ξάνηθη έφτασε σ’ αυτό το σημείο: «Σίγουρα έχουν γίνει λάθη. Το ποδόσφαιρο κάνει κύκλους δεν μπορείς να είσαι τοπ. Γενικότερα έχουμε κάνει λάθη, αλλά ιδιαίτερα αυτή τη χρονιά αντιμετωπίζουμε και διάφορα άλλα προβλήματα. Από εκεί και πέρα, πρέπει να σωθούμε και να πάμε την ομάδα εκεί που την αξίζει. Και το αξίζει κι ο κόσμος της, που στήριξε την ομάδα. Ένας στόχος είναι αυτός ο κόσμος να είναι μόνιμα στο γήπεδο».

Για τα βασικά λάθη που έγιναν, είπε: «Ο κ. Πανόπουλος αναλαμβάνει πάντα τις ευθύνες του σαν καλός καπετάνιος κι αυτό έκανε. Όλοι έχουμε ευθύνες. Δεν νομίζω ότι μια μέρα μετά θα είναι σωστό να τα αναλύσουμε. Έχουν γίνει και αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά. Αλλά όταν τελειώσει η σεζόν θα αναλύσουμε τα λάθη».

Για το αν μπορεί να υπάρξει λύση, απάντησε: «Νομίζω ότι θα πρέπει να κάτσουν όλοι οι ιδιοκτήτες σ’ ένα τραπέζι αν θέλουν το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου κι όχι της ομάδας τους. Και είναι εύκολο αν το θέλουν. Αλλά όλοι κοιτάζουν τη δική τους ομάδα και το καταλαβαίνω σ’ ένα σημείο. Αλλά δεν το έχουν καν στο πίσω μέρος του μυαλού τους».

Τέλος, για το πρόγραμμα της Ξάνθης ενόψει μπαράζ: «Θα φύγει για διακοπές αρκετές μέρες η ομάδα. Θα βάλουμε κάτω τον προπονητικό σχεδιασμό για το μπαράζ. Όλα θα γίνουν όπως πρέπει και η ομάδα θα είναι έτοιμη για το παιχνίδι αυτό».