Κυπελλούχος σε τρίτη διαφορετική χώρα ο Δημήτρης Τζούριτς

Ανταπόκριση από την Κωνσταντινούπολη: Σωτήρης Σαρμπεζούδης

–  Η Χαλκμπανκ του Εβρίτη Δημήτρη Τζούριτς επιβλήθηκε με 3-2 σετ επί της Φενέρμπαχτσε του Ιβάν Μίλκοβιτς στο παιχνίδι που έκρινε το Κύπελλο στην Τουρκία, με αποτέλεσμα ο Ορεστιαδίτης να στεφθεί κυπελλούχος με την συμβολή του να είναι καθοριστική.

Μπορεί ακόμα να μην 100% έτοιμος, αλλά ο Έλληνας άσος παρότι ανέτοιμος αγωνίστηκε στο ματς με την Φενέρμπαχτσε και πήγε πολύ καλά. Η Φενέρ προηγήθηκε με 2-1 σετ (πήρε το πρώτο με 26-24 αλλά έχασε τα 17-25, 21-25), στο παιχνίδι που θα έκρινε το Κύπελλο στην Τουρκία, αλλά η Χαλκμπανκ κατάφερε να αντιδράσει χάρη και στον Τζούριτς.

Ο Έλληνας διαγώνιος μπήκε σε εκείνο το σημείο στο παιχνίδι και πήρε 7 πόντους με 6/10 επιθέσεις και 1 μπλοκ. Η Χαλκμπανκ τελικά πήρε τον τελικό επικρατώντας στα δύο επόμενα σετ (με 25-21 και 15-9 στο τάι μπρέικ).Έτσι, ο Δημήτρης Τζούριτς κατέκτησε το Κύπελλο σε τρίτη διαφορετική χώρα. Έχει πανηγυρίσει την κατάκτηση του θεσμού στην Ελλάδα με τη φανέλα του Ολυμπιακού, στην Ιταλία με την Τρεντίνο και τώρα στην Τουρκία με την Χάλκμπανκ.