LIVE από τα Πηγάδια: Skoda Ξάνθη – Παναθηναϊκός 3-1 (τελικό αποτέλεσμα)

Μεταδίδει από το Skoda Xanthi Arena ο Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Παρακολουθήστε ζωντανά από το ThrakiSportS το ματς – τελικό για την Skoda Ξάνθη με τον Παναθηναϊκό για την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League, που θα κρίνει την παραμονή της ομάδας στην Super League. Ο Νεκτάριος Αμποβιανίδης είναι στα Πηγάδια και μεταδίδει, ΟΛΗ η ομάδα του ThrakiSportS με κάθε τρόπο ο καθένας ενισχύει…

Καλησπέρα. Μέσα από αυτήν την ανάρτηση θα παρακολουθήσουμε όλοι μαζί την εξέλιξη στο μεγάλο παιχνίδι αλλά και όλα τα υπόλοιπα κρίσιμα, που θα κρίνουν αν θα συνεχίσει να βρίσκεται και του χρόνου στα μεγάλα σαλόνια η Skoda Ξάνθη, η μακροβιότερη επαρχιακή ομάδα στην Super league.

Ωρα 18:10  Πενήντα λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα, το Arena έχει σχεδόν γεμίσει. Η ατμόσφαιρα μοναδική.

Ωρα 18:13  Μηνύματα πριν λίγο προς τους επόπτες από τα… μεγάφωνα. «Γεωργαράκο και Τσολάκη που είναι το πουλάκι; Η απάντηση στις 13 Απριλίου» αναφέρθηκε χαρακτηριστικά ενώ στην συνέχεια έπαιξε το γνωστό τραγούδι με “το πουλάκι τσίου”. 

Ωρα 18:15  Και αμέσως μετά, άλλη ανακοίνωση από τα μεγάφωνα.«Ιωαννίδη με την κωσμηματοπολού την Ντίνα, οπλίσατε πάλι την καραμπίνα; Η απάντηση στις 13 Απριλίου».

Ωρα 18:17  Οπαδοί της Ξάνθης κατά την άφιξη του διαιτητή της συνάντησης, Ηλία Σπάθα, τον οποίο αποδοκίμασαν έντονα πριν μπει στα αποδυτήρια του γηπέδου. Τσολάκης και Ιωαννίδης οι δύο επόπτες, για να μην ξεχνιόμαστε και να αντιλαμβάνεστε τι εννοεί ο… ποιητής των από μικροφώνου ανακοινώσεων.

Ωρα 18:19  Πολλά παιδιά από τις ακαδημίες της Skoda, άλλων ξανθιώτικων ομάδων αλλά και όσων έχουν έρθει στην Ξάνθη για το Πασχαλινό τουρνουά έχουν καταλάβει τη θύρα των φιλοξενουμένων δημιουργώντας πολύ όμορφη ατμόσφαιρα.

Ωρα 18:22  “Την πόλη και την ψυχή μας δεν θα την πάρετε”. Το γράφουν κόκκινα χαράκια που έεχουν μοιραστεί σε όλο τον κόσμο για να σηκωθούν κατά την έναρξη του αγώμα

Ωρα 18:24  Είσοδος πάλι των διαιτητών υπό τους ήχους του… “το πουλάκι τσίου”. Απίστευτο!

Ωρα 18:27  Μ’ αυτά και μ’ αυτά, ξεχάσαμε τις συνθέσεις. Πάμε να τις δούμε:

Σκόντα Ξάνθη: Κυριακίδης, Βασιλακάκης, Φλίσκας, Μάνταλος, Γούτας, Μάρτινς, Σολάρι, Ντε Γκούζμαν, Μπέρτος, Σολτάνι, Κάλβο.

Παναθηναϊκός: Καπίνο, Σπυρόπουλος, Χουχούμης, Κουτρουμπής, Μέντες, Δώνης, Λαγός, Ατζαγκούν, Πέτριτς, Κλωναρίδης, Καρέλης. 

Ωρα 18:31  Αποφασισμένοι για τη νίκη έρχονγται οι πράσινοι. Πριν λίγο ο Αμπέντ έγραψε χαρακτηριστικά στο twitter: “Τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος σήμερα, ας είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι. Στόχος οι τρεις πόντοι. Είναι σημαντικό για την αυτοπεποίθηση μας πριν τον ημιτελικό του Κυπέλλου την Τετάρτη”. Από την πλευρά του ο Νάνο σημείωσε: “Στον δρόμο για το γήπεδο της Ξάνθης. Τελευταίο ματς πρωταθλήματος. Πάμε να νικήσουμε”

Ωρα 18:50  Είχαμε και εξακολουθούμε να έχουμε σοβαρό πρόβλημα με το ίντερνετ στα Πηγάδια. Προφανώς έπεσε από την υπερπληθώρα κόσμου και δεν μπορούμε να φορτώσουμε και την κεντρική φωτο. Αλλά τέλος πάντως, κάποια στιγμή θα τα καταφέρουμε

Ωρα 18:53  Εχουν αποσυρθεί οι δύο ομάδες και αναμένουμε την επίσημη είσοδο. Πανστρατιά στα Πηγάδια, κατάμεστο το στάδιο, δεν πέφτει καρφίτσα, όλη η πόλη είναι στο πόδι.

Ωρα 18:58 Πάμε για την είσοδο των δυο ομάδων

Ωρα 19:00 Όρκος νίκης από τους παίκτες της Ξάνθης μπροστά από τον πάγκο της ομάδας. Και πάμε στην έναρξη του μεγάλου αγώνα, Μια κατηγορία σε 90 λεπτά… Καλή επιτυχία στην Ξάνθη!!!

1′  Εναρξη του αγώνα

2′  Ο Καπίνο προλαβαίνει τον Βασιλακάκη πριν γίνει απειλητικός στην πλάτη της άμυνας του Παναθηναϊκού.

5′  Τεράστια ευκαιρία για την Ξάνθη! Σέντρα του Κάλβο από δεξιά, κεφαλιά του Σολτάνι από το ύψος της μικρής περιοχής, η μπάλα όμως άουτ!

10′   Συμπληρώνουμε δεκάλεπτο στους αγώνες, πουθενά δεν έχει ανοίξει το σκορ. Αν τελειώναμε τώρα, η Ξάνθη θα πήγαινε στα μπαράζ.

15′  Πέναλτι υπέρ της Ξάνθης και κόκκινη στον Κουτρουμπή. Ο Γούτας έκανε την προβολή, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Κουτρουμπή που δεν είχε ισορροπία, με τον Σπάθα να δίνει πέναλτι και κόκκινη στον αμυντικό του Παναθηναϊκού.

16′  Γκοοολ με τον Σολάρι που ευστοχεί στο πέναλτι, πλασάροντας με ψυχραιμία. Skoda Ξάνθη – Παναθηναϊκός 1-0

22′  Γκοοοοοολ η Ξάνθη. Πάλι με τον Σολάρι. Σέντρα του Μπέρτου από δεξιά, ο Σολάρι θα κάνει καταπληκτική κίνηση και με ωραία κεφαλιά θα νικήσει για δεύτερη φορά τον Καπίνο. Skoda Ξάνθη – Παναθηναϊκός 2-0

23′  Πρώτη αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Ρισβάνης αντί Πέτριτς.

25′  Εννοείται ότι με αυτά τα αποτελέσματα που έχουμε αυτή τη στιγμή, η Ξάνθη παραμένει στην κατηγορία. Ο Απόλλωνας πάει σε μπαράζ.

31′ Γκολ για τον Παναθηναϊκό.  Εξαιρετική μπαλιά του Δώνη, ο Κλωναρίδης απέναντι από τον Κυριακίδη θα μειώσει για τον Παναθηναϊκό. Skoda Ξάνθη – Παναθηναϊκός 2-1.

35′ Δείχνει να ισορροπεί μετά το γκολ ο Παναθηναϊκός. Αν και παίζει με δέκα

40′  Στα ματς που μας ενδιαφέρουν, 0-0 παραμένει και η Βέροια με Αστέρα και ο Ολυμπιακός με Απόλλωνα και ο Πανιώνιος με Πλατανιά. Σε κάθε περίπτωση, η Ξάνθη σώζεται.

42′ Με τα δύο γκολ, ο Σολάρι πάει για πρώτος σκόρερ!!!

43′  Ενταση στον αγωνιστικό χώρο. Κίτρινες στον Δώνη για μαρκάρισμα και στον Καπίνο που πήγε να χωρίσει παίκτες Παναθηναϊκού και Ξάνθης.

45′  Τέλος του ημιχρόνου. Αποτέλεσμα πρώτου μέρους: Skoda Ξάνθη – Παναθηναϊκός 2-1

Ωρα 17:55  Εχουν λήξει τα ημίχρονα. Αν παραμείνουν τα αποτελέσματα που έχουμε τώρα, σε 45 λεπτά η Ξάνθη θα πανηγυρίζει για την παραμονή της, ο Απόλλων θα προετοιμάζεται για τα μπαράζ και η Βέροια θα γεύεται το πικρό ποτήρι του υποβιβασμού.

46′ Εναρξη του δευτέρου ημιχρόνου

50′  Ευκαιρία για την Ξάνθη. Ο Σολτάνι πάει να πιάσει στον ύπνο την άμυνα του Παναθηναϊκού αλλά θα τον προλάβει ο Μέντες. Κόρνερ.

51′  Γκοοοοοοοοοοοοοολ η Ξάνθη. Μ΄’ανταλος ο σκόρερ.Εκτελείται το κόρνερ, η μπάλα δεν φεύγει από τα καρέ του Παναθηναϊκού και ο Μάνταλος με σουτ από το ύψος του πέναλτι θα νικήσει τον Καπίνο! Ξέφρενα πανηγύρια για το Skoda Ξάνθη – Παναθηναϊκός 3-1

55′  Χωρίς να θέλουμε να γίνουμε μάντεις κακών, αν μπει γκολ στην Βέροια και μείνουν ως έχουν τα αποτελέσματα, η Ξάνθη θα πάει στο μπαράζ. Για την ώρα σωζόμαστε βέβαια, αφού δεν έχουμε γκολ στην Βέροια.

62′ Γιαννιτσάνης αντί Κλωναρίδη.

66‘ Κεφαλιά του Σολάρι θα διώξει ο Καπίνο σε κόρνερ.

67′ Σουτ του Βασιλακάκη, η μπάλα κάπου θα βρει και θα περάσει κόρνερ.

68′ Νέο σουτ του Μάνταλου από πολύ καλή θέση, η μπάλα πλάγιο!

70′ Σουτ του Κάλβο έξω από την περιοχή, η μπάλα άουτ.

75′  Αγγελόπουλος αντί Ατζαγκούν.

76′ Κομεσίδης αντί Παίτο.

77′ Γκολ η Βέροια. Αυτή τη στιγμή η Ξάνθη στα μπαράζ. Μην μπει γκολ στο Καραϊσκάκη για τον Απόλλωνα, σε αυτή την περίπτωση θα είναι δώρο άδωρο η σημερινή νίκη

82′ Ρούμπεν αντί Βασιλακάκη.

86′  Γκοοοολ ο Ολυμπιακός! Και γιατί το πανηγυρίζουμε. ξεκάθαρα η Ξάνθη δεν πέφτει, αν είχαμε το ανάποδο, θα κινδύνευε με άμεσο υποβιβασμό. Πλέον πέφτει ο Απόλλωνα, η Ξάνθη πάει σε μπαράζ αν μείνουν έτσι τα αποτελέσματα

90′ Πάμε στις καθυστερήσεις, αγωνία στο κατακόρυφο

90+3  Τέλος του αγώνα στην Ξάνθη, αλλά η Ξάνθη δεν σώζεται ακόμα. Λήγει η Βέροια, λήγει ο Πανιώνιος με τον Πλατανιά, πάμε σε μπαράζ