Ντροπή! Βάλαν τα παιδιά της Εθνικής να πληρώσουν για να έρθουν στον Έβρο!!!

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

–  Μοιάζει απίστευτο και όμως… ελληνικό. Στο Σουφλί συγκεντρώθηκε η Εθνική Παίδων και στις Φέρες η Εθνική Κορασίδων για προετοιμασία την Μεγάλη Εβδομάδα, όμως από τα παιδιά που κλήθηκαν για προετοιμασία στον Έβρο με τις Εθνικές Ομάδες, ζητήθηκαν 90 ευρώ από το καθένα για την μεταφορά τους από την Αθήνα στον Έβρο!!!

 

Αυτή την απίστευτη καταγγελία διαβάζουμε στο ρεπορτάζ του Παναγιώτη Αγγελόπουλου στην εφημερίδα “Πελοπόννησος”, ένα ρεπορτάζ που εδώ και λίγες ώρες κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Όπως επισημαίνεται, από παιδιά που ανήκουν σε ομάδες της Πάτρας ζητήθηκαν από την Ομοσπονδία χρήματα για να καλυφθούν τα έξοδα μετάβασης στον Έβρο, όπου αξίζει να σημειωθεί ότι οι προετοιμασίες των Εθνικών Ομάδων θα γίνουν με τα έξοδα διαμονής κλπ να καλύπτονται σε μεγάλο βαθμό από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. 

Αναλυτικά το ρεπορτάζ της εφημερίδας “Πελοπόννησος”, που έχει προκαλέσει τόσες πολλές αντιδράσεις: 

“Η ΕΑΠ θα στείλει τέσσερα παιδιά στην Εθνική Παίδων, ο Θησέας ένα παιδί στη Εθνική Παίδων και η ΕΑΠ μια κοπέλα στην Εθνική Κορασίδων για προετοιμασία, η οποία αρχίζει σήμερα στο Σουφλί και στις Φέρες. Ομως η ΕΟΠΕ ζήτησε για κάθε παιδί οικονομική συνδρομή 90 ευρώ για να καλυφθούν τα έξοδα μεταφοράς των αποστολών από Αθήνα σε Φέρες και Αθήνα σε Σουφλί αντίστοιχα! 

Και όχι μόνο αυτό, αλλά θα πρέπει τα παιδιά να καλύψουν οικονομικά και το ταξίδι τους από την Πάτρα στην Αθήνα. Ουσιαστικά δηλαδή η οικονομική επιβάρυνση για κάθε παιδί είναι 150 ευρώ. Μιλάμε για «χαράτσι».

Ομως έστω και εάν η εποχή είναι δύσκολη οικονομικά εγείρονται πολλά ερωτήματα για τη στάση της ΕΟΠΕ:

Πρώτον, για να κληθεί και να μπορέσει τελικά ένα παιδί να συμμετάσχει στα Εθνικά συγκροτήματα θα πρέπει να πληρώνουν οι γονείς του ή η ομάδα στην οποία ανήκει;

Δεύτερον, εάν δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα από τους γονείς ή την ομάδα του παιδιού, να συνδράμουν στο ποσό που θέλει η Ομοσπονδία τι θα γίνει;

Τρίτον, έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο η ΕΟΠΕ που της λείπουν 1710 ευρώ (19 παιδιά Χ 90 ευρώ) για την προετοιμασία της Εθνικής παίδων και άλλα 2.160 ευρώ (24 παιδιά Χ 90 ευρώ) για την προετοιμασία της Εθνικής κορασίδων;

Και οι παράγοντες της Ομοσπονδίας τί κάνουν; Για να κρατούν μόνο τις καρέκλες τους είναι; Δεν θα έπρεπε να έχουν φροντίσει να βρουν τα χρήματα από χορηγούς ή άλλες πηγές;”.