Βόμβες Δανιήλ: «Η Ξάνθη θεωρούσε ότι δεν έχει κίνδυνο! Μεγάλη μου αγάπη ο ΠΑΟ…»

Ανταπόκριση από την Ξάνθη : Νεκτάριος Αμποβιανίδης

– Για τον «τελικό» που έχει να δώσει η Ξάνθη με τον Παναθηναϊκό και τα όσα γίνονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο μίλησε στη Δημόσια Ραδιοφωνία ο Βασίλης Δανιήλ. Ο άλλοτε τεχνικός των δύο ομάδων και νυν υπεύθυνος των Ακαδημιών της Ξάνθης έκανε λόγο για περίεργα αποτελέσματα στις τελευταίες αγωνιστικές και τόνισε πως το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει χάσει την αξιοπιστία του. Επίσης, αναφέρθηκε στην αναζήτηση του αντί-Σάντος από την ΕΠΟ.

Πιο μεγάλη αίσθηση προκαλεί ωστόσο το γεγονός ότι δηλώνει πως μεγάλη του αγάπη είναι ο… Παναθηναϊκός αλλά παρόλα αυτά στον συγκεκριμένο αγώνα θα υποστηρίξει την Ξάνθη (αυτό έλειπε μάλιστα, θυμίζουμε ότι για τον ίδιο λόγο με την φωτογραφία με τον Πράνιτς ουσιαστικά εκδιώχθηκε από την ομάδα ο αρχηγός της Κ20). Επίσης, στο ερώτημα για τις φημολογούμενες σχέσεις της Ξάνθης με τον Ολυμπιακό, εκφράζει μεν την διαφωνία του με την θέση αυτή, αλλά διευκρινίζει ότι δεν είναι αρμόδιος να απαντήσει και υποστηρίζει ότι κάτι τέτοιο δεν πρέπει να ισχύει σήμερα (αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να ίσχυε παλιά). Τέλος, αίσθηση προκαλεί και η αποστροφή του ότι η Ξάνθη θεωρούσε ότι δεν θα κινδυνεύσει, με την αναφορά σε πολλές περιπτώσεις να γίνεται σε τρίτο πρόσωπο, αν και ο ίδιος είναι μέλος της ομάδας.

 Αναλυτικά, τα όσα είπε ο Βασίλης Δανιήλ στο Δημόσιο Ραδιόφωνο, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που κυκλοφόρησε το τελευταίο:

«Τα αποτελέσματα τον τελευταίο καιρό είναι λίγο περίεργα. Κάποιες ομάδες βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού και κρίνονται από το αποτέλεσμα όχι μόνο το δικό τους, αλλά και σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα των άλλων ομάδων. Ένα πολύ κρίσιμο αποτέλεσμα είναι της Ξάνθης με τον Παναθηναϊκό.

Ο αναγεννημένος Παναθηναϊκός έχει κάνει μια εκπληκτική πορεία στον δεύτερο γύρο, ο Αναστασίου έχει κάνει πολύ καλή δουλειά. Η Ξάνθη από την άλλη μεριά, η οποία θεωρούσε ότι δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο γιατί πίστευε ότι θα κέρδιζε κάποιο παιχνίδι, βρέθηκε σε μια δύσκολη στιγμή και αυτή τη στιγμή επιβάλλεται να κερδίσει για να σώσει την παρτίδα, να σώσει την παραμονή της στην κατηγορία.

Και για να το πετύχει αυτό θα πρέπει να υπερβάλλει και να δείξει τον παλιό καλό της εαυτό. Δεν είναι εύκολο, όμως, γιατί ο Παναθηναϊκός ανεξάρτητα με ποιους παίκτες θα παίξει παραμένει μεγάλος σύλλογος. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι για την Ξάνθη, όμως θέλω να πιστεύω ότι θα καταφέρει να κερδίσει και πρέπει να κερδίσει προκειμένου αυτή η υγιής ομάδα να παραμείνει στην κατηγορία.

Η Ξάνθη είναι με την θηλιά στο λαιμό και είναι λογικό να επιθυμώ να κερδίσει αυτή. Η μεγάλη μου αγάπη βέβαια είναι ο Παναθηναϊκός, αλλά ο Παναθηναϊκός αυτή την στιγμή δεν έχει κάποιο όφελος από αυτό το παιχνίδι. Αν στα μυαλά των παικτών του Παναθηναϊκού υπάρχει και το ματς με τον ΟΦΗ τότε αυτό θα διευκολύνει περισσότερο το έργο της Ξάνθης για να φτάσει στη νίκη. Για τον Παναθηναϊκό είναι πολύ σημαντικό ένας τίτλος και αυτόν θα τον κυνηγήσει μέσω του Κυπέλλου».

Για το ότι μερίδα του κόσμου του Παναθηναϊκού χρεώνει την Ξάνθη ως ομάδα πολύ φιλική με τον Ολυμπιακό και αν συμφωνείτε με αυτή την άποψη:

«Όχι, διαφωνώ κάθετα. Θεωρώ ότι δεν υπάρχει σχέση, αλλά δεν θέλω να υπεισέλθω στο θέμα, αυτό αφορά την διοίκηση της Ξάνθης.

Δεν είμαι αρμόδιος να το κρίνω, αλλά πιστεύω ότι αυτή την στιγμή η Ξάνθη δεν έχει σχέση με τον Ολυμπιακό. Οι ομάδες που έχουν κάποια σχέση με τον Ολυμπιακό ξέρετε ποιες είναι και πώς βοηθήθηκαν, τις βλέπουμε να κάνουν πορεία πρωταθλητισμού τις τελευταίες αγωνιστικές. Δεν ξέρω αυτό αν ενοχλεί, αν είναι αιχμηρό, είναι όμως η πραγματικότητα».

Για το ότι τα τελευταία χρόνια δεν βλέπουμε τη Ξάνθη να παράγει παίκτες όπως παλιά:

«Νομίζω ότι η Ξάνθη συνεχίζει να βγάζει παίκτες. Και φέτος πούλησε παίκτες, όπως τον Λοντίγκιν που είναι βασικός στη Ζενίτ και τον Μάνταλο.

Υπάρχει μια εφεδρεία παικτών που μπορεί να καλύψει άνετα τις ανάγκες της ομάδας, αλλά το γεγονός ότι δεν εξασφάλισε την παραμονή της από πολύ νωρίς για να δώσει την ευκαιρία σε νέα παιδιά να παίξουν, αυτό είναι το πιο αρνητικό της φετινής χρονιάς της Ξάνθης».

Για το ποια ομάδα θεωρείτε ότι βρίσκεται σε πιο δύσκολη θέση με βάσει την εικόνα των ομάδων, την βαθμολογική τους θέση και το πρόγραμμα το αυριανό:

«Ο Απόλλων βρίσκεται σίγουρα σε δύσκολη θέση λόγω του ότι παίζει με τον Ολυμπιακό. Είναι μια συμπαθής ομάδα, πάλεψε δυνατά, πήρε αποτελέσματα και έχει μια καλή συγκομιδή βαθμών. Το ότι παίζει με τον Ολυμπιακό αυτό δυσχεραίνει το έργο του.

Όμως υπάρχουν και άλλα παιχνίδια τα οποία δεν είναι εύκολα, όμως το ποια θα είναι τα αποτελέσματα δεν μπορείς να τα προβλέψεις, γιατί τον τελευταίο καιρό είδαμε περίεργα αποτελέσματα, κάτι που δεν τιμά το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει χάσει την αξιοπιστία του και νομίζω ότι ομάδες και παράγοντες που τιμούν το ελληνικό ποδόσφαιρο θα πρέπει να διαφυλαχθούν σαν κόρη οφθαλμού για να μην φτάσουμε στο σημείο να έχουμε ομάδες χρεοκοπημένες, που ενώ δεν έχουν τα εχέγγυα, παίζουν στην Α’ Εθνική.

Δυστυχώς από το ποδόσφαιρο έχει χαθεί το συναίσθημα, γι’ αυτό οι ομάδες της επαρχίας θα πρέπει να δώσουν ιδιαίτερο βάρος σε νέα παιδιά, σε Ελληνόπουλα, προκειμένου να αυξηθεί με τον τρόπο αυτό και η προσέλευση των φιλάθλων στα γήπεδα».

Για το αν σωστά η ΕΠΟ αναζητά μόνο ξένο προπονητή για τη θέση στην Εθνική ομάδα:

«Καταρχήν θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στον κ. Σάντος για το μεγάλο επίτευγμα που έχει πετύχει.

Τιμώ τους Έλληνες προπονητές και ξέρω ότι υπάρχουν αρκετοί ικανοί, ωστόσο επειδή την συγκεκριμένη χρονική στιγμή υπάρχει μεγάλη αντιπαλότητα μεταξύ Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ, θα υπήρχε και μεγάλη καχυποψία στην περίπτωση που προπονητής στην Εθνική ήταν Έλληνας. Νομίζω ότι μια τέτοια κατάσταση θα μπορούσε να τη διαχειριστεί μόνο ξένος προπονητής».