Ο τίτλος της ΕΠΣ Ξάνθης και μαθηματικά στο Άβατο, με το βλέμμα στην… Skoda

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Ο Άρης Αβάτου κέρδισε με 2-1 μέσα στον Εχίνο Σπορ για την προτελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας ΕΠΣ Ξάνθης και έτσι εξασφάλισε και μαθηματικά τον τίτλο, πριν καν διεξαχθούν οι υπόλοιποι αγώνες  της προτελευταίας αγωνιστικής και φυσικά αυτοί της τελευταίας.

Ήδη το Άβατο μετά από τη νίκη επί της Θαλασσιάς την περασμένη αγωνιστική είχε προβάδισμα τίτλου, αφού αύξησε την διαφορά στους τέσσερις βαθμούς. Πλέον αυτή πήγε στους επτά, αλλά δεν μπορεί να καλυφθεί στα δύο όλα και όλα παιχνίδια που έχει ακόμα η Αναγέννηση Θαλασσιάς.

Πλέον ο αγώνας της τελευταίας αγωνιστικής με τον Ηρακλή Νέου Ζυγού αποκτά πλέον διαδικαστικό χαρακτήρα για την ομάδα του Άρη Αβάτου, ο οποίος θα αγωνιστεί με τον πρωταθλητή της ΕΠΣ Έβρου Εθνικό Αλεξανδρούπολης, τον πρωταθλητή ΕΠΣ Θράκης Μέγα Αλέξανδρο Ιάσμου και την πρωταθλήτρια της ΕΠΣ Καβάλας που μάλλον θα είναι η Πέρνη στα μπαράζ για το ένα εισιτήριο της ανόδου στην Γ’ Εθνική.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι ο προπονητής του Άρη Αβάτου και παλιός παίκτης της Ξάνθης Χρήστος Σαμαράς επισημαίνει ότι δεν είναι ώρα πανηγυρισμών, αλλά ώρα συσπείρωσης για την μεγάλη ομάδα της πόλης, που δίνει την Κυριακή τον κρισιμότερο αγώνα της ιστορίας της.

Αναλυτικά, ο Χρήστος Σαμαράς, προπονητής των πρωταθλητών της ΕΠΣ Ξάνθης, σχολιάζει: Η ομάδα μας δίνει τον κρισιμότερο αγώνα της ιστορίας της.Δεν είναι στιγμή ούτε για κριτική ούτε για αναζήτηση ευθυνών και θεωρίες…Είναι η στιγμή της μεγάλης μάχης..κι όλα θα κριθούν μέσα στο γήπεδο.Είναι η στιγμή που οι ποδοσφαιριστές της Ξάνθης θα πρέπει με αυτοθυσία να αγωνιστούν για ένα και μόνο αποτέλεσμα…τη ΝΙΚΗ..Να είμαστε όλοι εκεί και να αγωνιστούμε μαζί τους..ομάδα και κόσμος ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ!! Η ΞΑΝΘΗ ΔΕΝ ΘΑ ΝΙΚΗΘΕΙ!!!”.