Συγκλονιστικός Ζουέλα: «Αν είναι να σωθεί η Ξάνθη, ας πέσει ο Απόλλωνας»

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Ο Φρανκ Ζουέλα μπορεί πλέον να έχει φύγει από την Ελλάδα και να αγωνίζεται στην πατρίδα του, την Αγκόλα, ωστόσο παρακολουθεί σχεδόν σε καθημερινή βάση τα τεκταινόμενα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι ενήμερος για όλες τις εξελίξεις, καθώς μπαίνει και διαβάζει τις αθλητικές ιστοσελίδες αλλά μιλάει και με τους φίλους που έχει κάνει στην πολυετή παρουσία του στην χώρα μας, που αγγίζει την μια δεκαετία.

 

Στην Ελλάδα ήρθε το 2005 για να αγωνιστεί στον Ακράτητο, αλλά το όνομά του στην χώρα μας το έφτιαξε από την επόμενη χρονιά, όταν και μετακόμισε στην Skoda Ξάνθη. Με την φανέλα της ομάδας της Θράκης αγωνίστηκε για τρεις σεζόν,πριν αρχίσει μια μίνι περιπέτεια στην Κουμπαν Κρασνοντάρ, στην Αλάνια Βλαντικαβκάζ, τον ΠΑΟΚ, εκ νέου τον Ατρόμητο, το ΑΠΟΕΛ της Κύρπου και τελευταίο σταθμό μέχρι πριν μερικούς μήνες τον Απόλλωνα.

Το ThrakiSportS επικοινώνησε με τον Ζουέλα. Τον εντοπίσαμε στην Αγκόλα και με χαρά δέχτηκε να στείλει το δικό του μήνυμα στους παίκτες και τον κόσμο της Ξάνθης, ενώ δεν δίστασε να απαντήσει και στο ερώτημα τι… επιλέγει ανάμεσα στους πρώην ομάδες του Ξάνθη και Απόλλωνα, εφόσον όλα δείχνουν ότι μεταξύ τους θα κριθεί η υπόθεση παραμονή στην κατηγορία.

 

“Είμαι πολύ στενοχωρημένος που η ομάδα βρίσκεται σε αυτή την θέση που δεν της αξίζει, και ούτε στον κ. Πανόπουλο που έχει δώσει και προσφέρει τόσα πολλά να βλέπει την ομάδα σε αυτή την κατάσταση. Θέλω να πιστεύω πως τα παιδιά θα κερδίσουν την τελευταία αγωνιστική, θα παίξουν για τον εγωισμό τους, θα παίξουν με την καρδιά τους για να δώσουν χαρά στον κόσμο και στον κ. Πανόπουλο”, σχολίασε αρχικά ο Ζουέλα.

Σε ερώτηση για το μήνυμα που θα επιθυμούσε να στείλει στους Ξανθιώτες, είπε: “Θέλω να πω σε όλο τον κόσμο της Ξάνθης να γεμίσει το γήπεδο να σταθεί στο πλευρό της ομάδας τώρα που τους χρειάζεται  και ΟΛΟΙ μαζί στο τέλος να πανηγυρίσουν την σημαντική νίκη, γιατί είναι πολύ κρίμα για μια ομάδα σαν την Ξάνθη να βρίσκεται σε αυτή την θέση που δεν της αξίζει”.

Τέλος, όταν τον βάλαμε να βάλει στην ζυγαριά τις ομάδες όπου έχει αγωνιστεί και να επιλέξει μεταξύ Απόλλωνα και Ξάνθης, δεν φάνηκε να έχει δίλημμα: “Αγαπάω παρά πολύ την ομάδα και την πόλη της Ξάνθης, η Ξάνθη είναι η μόνη Ευρωπαϊκή ομάδα που έπαιζα με την καρδιά μου και ακόμη έχω αισθήματα, στις υπόλοιπες έπαιζα σαν επαγγελματίας αλλά στην Ξάνθη έδωσα την ψυχή μου και έχω πολλούς φίλους. Οπότε δεν υπάρχει για μένα θέμα επιλογής ποιος θέλω να σωθεί, μακάρι να μπορούσε ο Απόλλων και η Ξάνθη να τα καταφέρουν, αλλά αν πρόκειται να εξαρτηθεί μεταξύ τους ελπίζω και θέλω να τα καταφέρει η  Ξάνθη”.