Μεγάλη πρόκριση στα πέναλτι της ΕΠΣ Θράκης στον τελικό του Regions Cup

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Δημήτρης Μπακιρτζής

–  Μετά από ένα δραματικό παιχνιδι, η μεικτή ομά της ΕΠΣ Θράκης υπέταξε στα πέναλτι την αντίστοιχη της ΕΠΣ Δράμας και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό για την Ελλάδα του Regions Cup, φτάνοντας ένα βήμα πριν την εξασφάλιση του εισιτηρίου για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην διοργάνωση αυτή της ΟΥΕΦΑ.

 

Ήρωας για την ΕΠΣ Θράκης στάθηκε ο τερματοφύλακας Συριτούδης που απέκρουσε δύο πέναλτι, ενώ ένα ακόμα έφυγε άουτ με αποτέλεσμα η ΕΠΣ Θράκης να περάσει στην επόμενη φάση με 3-1. Για την ΕΠΣ Θράκης σκόραραν οι  Φωτιάδης, Βάσκος και Ξενάκης ενώ για την ΕΠΣ Δράμας μόνο ένας παίκτης κατάφερε να στείλει στα δίχτυα την μπάλα.

Η κανονική διάρκεια του αγώνα, που διεξήχθη στο Ενωσιακό γήπεδο του Ραδιοφωνικού Σταθμού Κομοτηνής, έληξε 1-1. Στο 73΄ ο Λυκούδης με σουτ από 40 μέτρα έκανε το 1-0, στο 78΄ ισοφάρισε ο Χριστιανίδης με κεφαλιά. Η ομάδα της Θράκης ήταν ανώτερη και έχασε πολλές ευκαιρίες για να «καθαρίσει» το παιχνίδι στην κανονική του διάρκεια, αλλά δεν τα κατάφερε, ενώ το ισόπαλο αποτέλεσμα έμεινε και μετά την ημίωρη παράταση.

Ετσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα πέναλτι, όπου η ΕΠΣ Θράκης επικράτησε με 3-1. Τρελά πανηγύρια ακολούθησαν μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας από τους παίκτες της ΕΠΣ Θράκης, καθώς πήραν έτσι την πρόκριση για τον ελληνικό τελικό, που θα φιλοξενηθεί στο στάδιο της Τούμπας στην Θεσσαλονίκη.

Την συνάντηση διηύθυνε ο Καβαλιώτης Κωνσταντινίδης με βοηθούς τους Λαζάρη και Κεμπερίδη πάλι από την Καβάλα.

ΕΠΣ ΘΡΑΚΗΣ (Νίκος Ιωσηφίδης): Συριτούδης, Σιδηρόπουλος, Βαλσαμής (80΄ Φωτιάδης),Ζούλης, Κουφιώτης, Τσώνης, Αρχοντής (86΄ Νικολαϊδης), Ξενάκης, Αμέτ Ερκάν, Μουστάκας (78΄ Βάσκος),Λυκούδης.

Ε.Π.Σ. ΔΡΑΜΑΣ: Κιουμουρτζής, Ζαχαρής, Ράδος (46΄ Ξενίδης), Καλόγλου, Ρέντος, Περσιανίδης (73΄ Πέτρο), Δεληκωστίδης, Γιαριτζίδης, Κιοσέογλου, Χριστιανίδης, Κυσσίδης (78΄ Θεοφανίδης).