Η πιο ατυχής ανακοίνωση Πανόπουλου: ο επόπτης, το ταγκό και το ’21

Σε ημέρα δημοσιογραφικής απεργίας, δύο ημέρες μετά το ματς της Κρήτης και πέντε πριν το κρισιμότατο με τον Παναθηναϊκό, ο Χρήστος Πανόπουλος αποφάσισε να χτυπήσει μέσω ανακοίνωσης που δημοσιεύθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας.

Ίσως ήταν η πιο ατυχής ανακοίνωση στα τόσα χρόνια της διαδρομής του Πανόπουλου, στον οποίο ελάχιστοι δεν μπορούν να υποβάλουν τα σέβη τους για τις αν μη τι άλλο εμπνευσμένες δηλώσεις του. Και δεν αναφερόμαστε τόσο πολύ στο περιεχόμενο της ανακοίνωσης, στο οποίο με σαφή ειρωνικό τόνο η Ξάνθη χαρακτηρίζει ήρωα της ελληνικής επανάστασης (!) τον βοηθό ρέφερι Αντώνη Καρατζίκα, τον επόπτη που καταλόγισε το πέναλτι με το οποίο οι Κρητικοί έκαναν το 3-2 παίρνοντας τη νίκη και βάζοντας για τα καλά τους ακρίτες σε «περιπέτειες».

Μεγαλύτερο ζήτημα ήταν ο χρόνος έκδοσης του δελτίου Τύπου. Αφενός η ανακοίνωση αναφέρεται στον Ήρωα του ’21 περίπου δυο εβδομάδες μετά την 25η Μαρτίου, αφετέρου εκδόθηκε σε ημέρα δημοσιογραφικής απεργίας, με αποτέλεσα να την φάει η… μαρμάγκα. Από ελάχιστες ιστοσελίδες που δεν τήρησαν το 24ωρο της απεργίας προβλήθηκε, αλλά και πάλι όχι στην έκταση που δινόταν συνήθως σε ανακοινώσεις Πανόπουλου, ενώ μοιραία θα χαθεί και κάπου στα ψιλά των εφημερίδων της Πέμπτης, αφού λόγω της απεργίας Τετάρτη δεν κυκλοφόρησαν.

Το ThrakiSportS δημοσιεύει την ανακοίνωση που εξέδωσε το μεσημέρι της Τρίτης η ΠΑΕ Skoda Ξάνθη, έστω και με μια ημέρα καθυστέρηση, λόγω της δημοσιογραφικής απεργίας:

«ΚΑΡΑΤΖΙΚΑΣ – ΗΡΩΑΣ ΤΟΥ 1821 Σαν άλλος Παλαιών Πατρών Γερμανός στο 86’ αδράζοντας με θυμό, σθένος και αυταπάρνηση τη σημαία του και τρέχοντας δεξιά κι αριστερά δίνει το αμφισβητούμενο πέναλτι. Σε ένα ματς που κρινόντουσαν πολλά, έδωσε το πέναλτι αυτό στο 86’, ο νεότερος ήρωας της ελληνικής ιστορίας, όταν εκατοντάδες ίδιες φάσεις σ’ αυτό το πρωτάθλημα της Superleague έχουν χαρακτηριστεί ακούσιο, είχε γυρισμένη πλάτη, μάζευε το χέρι, κοιτούσε αλλού κι άλλα πολλά και κανένας δεν ασχολήθηκε.

Σημ. 1: Έχουμε δει στο ποδόσφαιρο πολλά πέναλτι να δίνονται από τους επόπτες. Αλλά οι “εμφατικές” κινήσεις, μετακινήσεις και ο χαρακτηριστικός τρόπος που υπεδείχθη το συγκεκριμένο πέναλτι από τον Καρατζίκα, έμοιαζαν να έχουν το ίδιο πάθος με το πάθος και την αυταπάρνηση που έδειχναν οι παίκτες του ΟΦΗ για να κερδίσουν το παιχνίδι, όπως ήταν και υποχρέωσή τους. Γνώμη μας είναι ότι ο κ. Καρατζίκας στις επόμενες αποφάσεις πέναλτι που θα υποδεικνύει θα πρέπει να είναι σεμνός, εγκρατής και σοβαρός στις κινήσεις και υποδείξεις του προκειμένου να μην υπάρχουν τέτοιες εικόνες σαν αυτές που είδαμε την Κυριακή. ΜΟΝΟ ΤΑΓΚΟ ΔΕΝ ΧΟΡΕΥΕ ΟΤΑΝ ΕΔΙΝΕ ΤΟ ΠΕΝΑΛΤΙ. Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει.

Σημ. 2: Ο “ήμαρτον” κ. Γεωργίου χθες στην εκπομπή του στο Action24, ανέφερε χαρακτηριστικά: “Φαίνεται ότι έχουν βάλει την Ξάνθη στο σημάδι”. Εμείς απαντάμε: “Τι είναι αυτά που λέτε κ. Γεωργίου; Αποκλείεται”».