Σκέφτεται προσφυγή στο Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο η Ξάνθη (!;)

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Η δυσχερής θέση στην οποία βρίσκεται η Ξάνθη, μετά την εξέλιξη των αποτελεσμάτων της τις δύο τελευταίες αγωνιστικές, υποχρεώνει την ομάδα της Θράκης να επεξεργάζεται διάφορες σκέψεις προκειμένου να αποφύγει δυσάρεστα γεγονότα.

Το πρώτο αφορά το καθαρά αγωνιστικό μέρος και έχει να κάνει με την προετοιμασία της ομάδας ενόψει του δύσκολου εντός έδρας αγώνα της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό. Ο Νίκος Κεχαγιάς πρέπει να βρει λύσεις σε πολλά προβλήματα, καθώς υπάρχουν τιμωρίες και τραυματισμοί ποδοσφαιριστών.

Το άλλο κομμάτι αφορά το καθαρά νομικό και τα όποια όπλα μπορεί να χρησιμοποιήσει η ΠΑΕ Skoda Ξάνθη για να φέρει σε δυσχερή θέση άλλες ομάδες. Όπως λοιπόν γράφει ο Δημήτρης Παπανικολάου σε άρθρο του στο PameSports, “πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ξάνθη σκέφτεται την προσφυγή στο CAS, το Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο της Λωζάνης σχετικά με την απόφαση της Λίγκας και της ΕΠΟ να αποδεχθούν στη διοργάνωση του πρωταθλήματος ομάδες που δεν είχαν πάρει αδειοδότηση”.

Η πένα του Δημήτρη Παπανικολάου δεν είναι τυχαία, καθώς είναι δημοσιογράφος αναγνωρίσιμος και ιδιαίτερα γνωστός. Είναι ο παρουσιαστής της εκπομπής που έχει κάθε Κυριακή η Nova με τα στιγμιότυπα του πρωταθλήματος ενώ εργάζεται και στο ΟΠΑΠ – άρα είναι πιθανό να έχει εκ των έσω πληροφόρηση που καλό θα ήταν να έχουμε στην άκρη του μυαλού μας, αν κάτι πάει στραβά την προσεχή Κυριακή.

Βέβαια, ο Παπανικολάου ξεκαθαρίζει ότι ο νομικός χειρισμός της υπόθεσης θα είναι δύσκολος, καθώς οι αποφάσεις περί της συμμετοχής ομάδων που δεν είχαν αδειοδότηση “έχουν ληφθεί από τα αρμόδια όργανα και κατά συνέπεια τυγχάνουν νομικής κάλυψης”. Ωστόσο, όπως επισημαίνει, “η Ξάνθη ήταν η ομάδα που είχε μειοψηφίσει στην τελευταία απόφαση της Λίγκας, που ελήφθη στις 20 Νοεμβρίου του 2013 για την αυστηροποίηση των ποινών, θεωρώντας ότι δεν θα έπρεπε να γίνονται δεκτές στο πρωτάθλημα ομάδες χωρίς άδεια”. Κατά συνέπεια, “επειδή λοιπόν, η Ξάνθη έχει καταγεγραμμένη την αντίρρησή της για την υπόθεση των αδειοδοτήσεων, πιστεύει ότι έχει και έννομο συμφέρον να ασκήσει προσφυγή υπέρ των απόψεών της”.

Το άρθρο καταλήγει: Το τι μπορεί να πετύχει (κυρίως σε βάρος του Πανιωνίου, γιατί έτσι κι αλλιώς ο Άρης έχει ήδη υποβιβαστεί) είναι άγνωστο. Θα πρέπει πρώτα να κατασταλάξει στον τρόπο που θα ενεργήσει νομικά και μετά να περιμένει την εκδίκαση της υπόθεσής της στο CAS.

Θυμίζω ότι η Ξάνθη αγωνίζεται 25 χρόνια στη μεγάλη κατηγορία, στην οποία βρέθηκε για πρώτη φορά την περίοδο 1988-89, χωρίς ποτέ να υποβιβαστεί. Είναι απολύτως τακτοποιημένη οικονομικά, χωρίς εκκρεμότητες με το δημόσιο, το ΙΚΑ κτλ και έχει ιδιόκτητο γήπεδο.

Τέλος, ήταν η πρώτη ομάδα που απέκτησε… ονοματεπώνυμο (Skoda Ξάνθη) εφαρμόζοντας τις σύγχρονες επιταγές του μάρκετινγκ”.