Β’ Εθνική: Όσα έγιναν στον αγώνα ΟΛ.Α. Δράμας – Δημοκρίτειο Κομοτηνής

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

–  Για την δέκατη και τελευταία αγωνιστική, χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον παρά μόνο την οριστική θεση στη βαθμολογία του 5ου ομίλου της Β’ εθνικής, η ομάδα του Δημοκριτείου Κομοτηνής ταξίδεψε στην Δράμα για να αντιμετωπίσει την τοπική ομάδα με σκοπό να κλείσει τις αγωνιστικές υποχρεώσεις με τον καλύτερο τρόπο.

 

Τα πράγματα ομως δεν πήγαν καλα για την ομάδα της κομοτηνης ,με τους διαιτητες να γίνονται αρνητικοί πρωταγωνιστές της αναμέτρησης.Οι φιλοξενούμενοι αν και σαφώς ανώτεροι ποιοτικά, κατι το οποιο εδειξαν και στο παιχνίδι του πρώτου γυρου, μπήκαν σχετικά νωθρά, με αποτελεσμα το σκορ στο 1ο δεκάλεπτο να ειναι ισόπαλο 5-5. Μετά το πέρας του 20ού λεπτού οι φιλοξενόυμενοι ήταν μπροστά με 8-9. Οι γηπεδούχοι αντιστεκόταν και με σύμμαχο τα σκλήρα μαρκαρίσματα εμεναν στο παιχνίδι με το σκορ μαλιστα στο ημίχρονο να κλείνει 14-12 υπερ τους. Χαρακτηριστικό είναι η μοναδική διλεπτη αποβολη των γηπεδούχων στο 25ο λεπτο παρα τα παρατεταμενα αντιαθλητικα μαρκαρίσματα.

Στο 2ο ημίχρονο τα πάντα άλλαξαν. Η ομάδα της Κομοτηνης, εμφανώς κουρασμένη, συνέχισε να βρίσκεται πίσω στο σκορ αν και με μικρή διαφορα με το σκορ στο 40′ να ειναι 18-16. Απο εκείνο το σημέιο και μετά οι διαιτητές της αναμέτρησης έκαναν τα πάντα ωστε η συμβολή τους στο ματς να είναι καθοριστικη. Οι φιλοξενούμενοι της Κομοτηνής δεν έπαιρναν κανένα σφυριγμα υπερ τους αν και η εμφανιση τους δεν ήταν αντάξια των προσδοκιών.

Απορίας άξιο είναι οτι η ομάδα του Δημοκριτείου, αν και είχε την 2η καλύτερη επίθεση στον όμιλο και οι γηπεδούχοι την χειροτερη άμυνα, το σκορ στο 55ο λεπτό ήταν 22-16 με τους φιλοξενούμενους να μένουν χωρις γκολ για 15 ολόκληρα λεπτά. Όπως όμως καταγγέλλουν οι άνθρωποι του Δημοκριτείου, “μεγάλο μερος αυτου του γεγονότος οφείλεται  στους διαιτητες οι οποίοι δεν τιμωρουσαν προκλητικά τα πλήρως αντιαθλητικά χτυπήματα των γηπεδουχων βάζοντας σε παρατεταμένο κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των παιχτών της Κομοτηνής”.

Το τελευταίο δεκαλεπτο ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα με την ομάδα της ΟΛΑ Δράμας να σημειώνει την μοναδική της νίκη στο πρωταθλημα και την νεανική ομάδα της Κομοτηνής να τελειωνει το πρώταθλημα τερματίζοντας 4η, κλείνοντας την χρονιά με επιτυχία και ολοκληρώνοντας μια σεζόν στην διάρκεια της οποίας κόντραρε στα ίσια ολους τους αντιπάλους, εντος και εκτος έδρας.

Η νεανική ομάδα της Κομοτηνης αν και έκανε πολύ κακή εμφάνιση, έχει αρκετά ελαφρυντικα οπως την κούραση του ταξιδιού, την μία και μόνο αλλαγή λόγω πολλών τραυματιων καθώς και την απουσία του προπονητή της λόγω προσωπικου προβλήματος,με τον τραυματία αθλητή της ομάδας,Παπαιωάννου Βασίλη, να αναλαμβάνει την καθοδήγηση της ομάδας σε αυτο το ματς.

Το Δημοκρείτιο απαρτίζεται σε μεγάλο μερος απο φοιτητες και σε ολο το πρωταθλημα το χαρακτιριζαν το ήθος και το αθλητικο πνευμα. “Στην ομάδα δεν της ταιριάζει καθόλου αυτο που εγινε στη Δράμα με την ΟΧΕ να όριζει Δραμινους (!!!) διαιτητές στο παιχνιδι, ώστε να σφυρίξουν την ομάδα της πόλης τους, οι οποιοι σε ενα αδιάφορο ματς καταφεραν να το μετατρέψουν απο τυπική διαδικασία σε… ροντέο”, επισημαίνουν οι άνθρωποι του Δημοκριτείου.

Τέλος η ομάδα της Κομοτηνής ευχαριστεί θερμά ολους τους φιλάθλους που την στίριξαν εντος και εκτος γηπέδων αυτούς τους επτά μήνες σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια που εκαναν παίκτες και προπονητής, καθώς υπενθυμίζεται ότι αυτή η ομάδα που φτιάχτηκε απ την αρχή τον Σεπτέμβρη κάνοντας άλματα προόδου αγωνιστικά όλο αυτό το διάστημα.

Δεκάλεπτα 5-5, 8-9, 14-12 (ημίχρονο),18-16,22-16, 26-20 (τελικό αποτέλεσμα)
Διλεπτες αποβολες 3-1  –  Πεναλτι (1/1) (1/1)
 
ΑΣ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ (Παπαιωάννου Βασίλης):  Παπαφώτης Αντωνης 6 ,Σάκκος Γιωργος 3,Γκουντούλας Κωστας 1,Δούγιας Στεφανος 4, Λιόντος Χρηστος 3,Σίωπης Αλέξανδρος 2,Απαζίδης Παντελής(Τ/Φ),Γιαννούλας Νίκος 1