Τρεις πρώην παίκτες του Εθνικού Αλεξανδρούπολης ζητούν αφαίρεση βαθμών

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

–  Τρεις μόλις ημέρες πριν την έναρξη της σειράς των ημιτελικών του πρωταθλήματος, οι πονοκέφαλοι για την διοίκηση του ΤΑΑ Εθνικός αυξάνονται αφού προστέθηκαν αιτήματα τριών ακόμα πρώην παικτών της ομάδας της Αλεξανδρούπολης που ζητούν αφαίρεση βαθμών από την ομάδα για παλαιότερες οφειλές τους.

Η αίτηση των αθλητών Μάικλ Ντιλ, Βίκτορ Ριβέρα και Κερτ Τόπελ περί αφαίρεσης βαθμών του ΤΑΠ Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης είχε προγραμματιστεί να συζητηθεί για το μεσημέρι της Δευτέρας, όπως ενημερώνει όμως με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, η υπόθεση πήρε αναβολή για τις 28 Απριλίου, δηλαδή μετά τις γιορτές του Πάσχα.

Αυτή ήταν η μοναδική υπόθεση βολεϊκού ενδιαφέροντος που απασχόλησε την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού στην συνεδρίαση της 7ης Απριλίου. Με τις υποθέσεις αυτές είχε ξανασχοληθεί στο παρελθόν, χωρίς κάπιοια απόφαση, καθώς υπήρχε η αίσθηση ότι είχε επιτευχθεί συμβιβασμός (τουλάχιστον με τον Ριβέρα). Υπενθυμίζεται ότι σε εκκρεμότητα ενώπιον της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού βρίσκεται και η υπόθεση ενός ακόμα πρωην παίκτη του Εθνικού, του Ιβάνκοβιτς, που έχει πάρει δύο φορές μέχρι στιγμής αναβολή επ’ αόριστον.

Ο αμερικανός Ντιλ είχε έρθει το 2002 στον Εθνικό και αγωνίστηκε για τέσσερις σερί σεζόν, 2002-2003, 2003-2004, 2004-2005 και 2005-2006, αποτελώντας έναν εκ των ηγετών της ομάδας εκείνης της περιόδου και ίσως τον μακροβιότερο ξένο παίκτη στην ιστορία της ομάδας. Την σεζόν 2005-2006 αγωνίστηκε και ο Ριβέρα στην Αλεξανδρούπολη, ενώ τις περιόδους 2006-2007 και 2007-2008 αγωνίστηκε στον Εθνικό ο Τόπελ, που στην συνέχεια μεταπήδησε στην Λαμία συνεχίζοντας στην Ελλάδα την καριέρα του.

Δέκα σχεδόν χρόνια μετά από την δημιουργία αυτών των χρεών από την τότε διοίκηση του Εθνικού, τα βρίσκει μπροστά της η τωρινή. Βέβαια, ήταν μια περίοδος που όλες σχεδόν οι ομάδες είχαν προχωρήσει σε αντίστοιχα ανοίγματα, που είχαν φέρει τον Εθνικό να έχει κάποια στιγμή στο ρόστερ του ακόμα και πέντε ξένους. Εκείνες όμως τις παλιές αμαρτίες δυστυχώς τις κουβαλούν οι σύλλογοι στην πλάτη τους (πρόκειται για δεδουλευμένα χρήματα, μην ξεχνάμε άλλωστε), με αποτέλεσμα να βρίσκουν αυτά τα χρωστούμενα μπροστά τους οι νυν διοικήσεις – στην προκειμένη περίπτωση και αυτή του Εθνικού.

Οι αναβολές που έχουν δοθεί πάντως ξεκαθαρίζουν ότι δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνος για τον Εθνικό αναφορικά με την τρέχουσα περίοδο, αλλά το γεγονός υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερις πρώην παίκτες που διεκδικούν ζητώντας αφαίρεση βαθμών τα δεδουλευμένα τους δείχνει ότι η διοίκηση του ΤΑΑ Εθνικός έχει πολλούς επιπρόσθετους μπελάδες στο κεφάλι της, για να διαχειριστεί ενόψει της επόμενης περιόδου, ώστε να μην βρεθεί προ δυσάρεστων εκπλήξεων…

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΠΑΛΙΟΤΕΡΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ THRAKISPORTS ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΙΒΑΝΚΟΒΙΤΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ