Θρακιώτης έφυγε, Θρακιώτης ήρθε στην πρωινή ζώνη του Σπορ FM

Γράφει η Βερόνικα Ευθυμίου

–  Ανατατατάξεις στην κορυφαία αθλητική συχνότητα της χώρας, τον γνωστό μας “Σπορ FM” που αναμεταδίδεται σε Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη κάποιες ώρες, κυρίως τις πρωινές. Εκεί μέχρι την Παρασκευή είχαμε την ευκαιρία να ακούμε έναν… Θρακιώτη, αλλά έφυγε μαζί με το έτερόν του ήμισι – και ήρθε σε αντικατάσταση ένας άλλος, επίσης Θρακιώτης.

 

Σας μπερδέψαμε; Πάμε στο παρασύνθημα. Ο Γιώργος Θαναηλάκης, με καταγωγή από τις Φέρες για όσους δεν το γνωρίζουν, αποτελεί παρελθόν για τον Σπορ FM. Το ίδιο ισχύει και με το έτερόν του ήμισι, τον Μηνά Τσαμόπουλο. Ήταν δική τους επιθυμία και ήταν για καλό λόγο. Τα παιδιά παίρνουν μεταγραφή σε άλλο ραδιόφωνο – συγκεκριμένα αυτό που θα δημιουργηθεί στην Αθήνα από την ομάδα της εφημερίδας “Παραπολιτικά” – λέγεται ότι θα αποτελέσει άτυπο ραδιόφωνο του Ολυμπιακού ως προς το αθλητικό του κομμάτι. Κάπως έτσι, η ιστορική εκπομπή “Πνίξτε τον φουνταριστό” παίρνει μεταγραφή και φεύγει από τον Σπορ FM ο Γ. Θαναηλάκης, μια από τις φωνές με τις οποίες έχει ταυτιστεί ο σταθμός περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον.

“Όλα έχουν ένα τέλος στη ζωή, ή πληρώνει αμαρτίες φίλων του; Ο λόγος για τον παραγωγό Γιώργο Θαναηλάκη που μετά από 15 χρόνια αποτελεί παρελθόν από τον Sportfm. Έτσι μαζί με τον Μηνά Τσαμόπουλο δεν θα κάνουν πρωινή παρέα στους ακροατές του σταθμού. Η πιάτσα πάντως συνδέει την αποχώρηση του Θαναηλάκη με τη μεγάλη αποχώρηση προ μηνών του Σωτηρακόπουλου και της ομάδας του. Επειδή οι εργοδοσίες  στα media ασπάζονται το ρητό όποιον θέλουμε τον κρατάμε, είναι ηλίου φαεινότερο, πως η εργοδοσία της Καλλιθέας δεν ήθελε να κρατήσει το δίδυμο”, αναφέρει το μιντιακό ρεπορτάζ του enimerosi24.

Το κενό στην ζώνη επτά με δέκα το πρωί κλήθηκε να καλύψει το δίδυμο των Πέτρου Πολυχρονίδη και Μάνου Σταμόπουλου, άλλο γνωστό ραδιοφωνικό δίδυμο στα αθηναϊκά ερτζιανά. Και για όσους δεν ξέρουν, με το πρώτο μέλος του να είναι επίσης θρακιώτικής και δη εβρίτικης καταγωγής, όπως και ο Θαναηλάκης. Η εκπομπή τους λέγεται “Καμμένοι στο ζέσταμα” και στο σχετικό ανακοινωθέν από τον Σπορ FM, αναφέρονται τα εξής: “Με την γνωστή ποιότητα του compact disc club, ο Μάνος Σπανόπουλος και ο Πέτρος Πολυχρονίδης, βγάζουν καθημερινά στη φόρα όλα τα άπλυτα, αφού τα ξεχωρίσουν σε χρωματιστά και ασπρόρουχα. H “μπουγάδα” απλώνεται πλέον κάθε πρωί 07:00-10:00 μέσα από τη συχνότητα του Nova Σπορ FM 94,6″.

Στην συνέχεια, ο Πέτρος Πολυχρονίδης παρουσιάζεται ως εξής: “Γεννήθηκε στις 17:00 το απόγευμα και αυτό έχει λιγότερη σημασία από το ότι είναι μόλις 2.457 τα βήματα από την αυλή του σπιτιού του στη Νέα Βύσσα του Έβρου, μέχρι το τουρκικό τελωνείο της Ανδριανούπολης, που έχει απο το 2003 και duty free αλλά έπρεπε να φτάσουμε στο 2012 για να ρίξει 50% τις τιμές στα μπρελόκ του “Αθήνα 2004”. 

Σε περίπτωση που το Πολυχρονιδέϊκο δεν είχε μετακομίσει στην Αθήνα, τότε η βιομηχανία παραγωγής σκούπας σάρωθρα και αυτή του σκόρδου, θα είχε άλλο ένα γρανάζι στη μηχανή της, αφού η Βύσσα είναι η πανευρωπαϊκή πρωτεύουσα των δύο αυτών προϊόντων. 

Ο Λούκι Λουκ πυροβολεί πιο γρήγορα και από τον ίσκιο του και ο Πέτρος μιλά πιο γρήγορα και από τον ίσκιο του Λούκι Λούκ. Το πως καταφέρνει να κάνει 15 χρόνια ραδιόφωνο είναι αντικείμενο μελέτης περισσότερων κατασκευαστών και από αυτών με τα πλυντήρια. 

Από το 2000 γνώρισε το ταίρι του στα μικρόφωνα. Κόλλησαν τόσο καλά με τον Μάνο Σπανόπουλο που σκέφτονται χρόνια να πάρουν τα τέσσερα παιδιά τους (όλα δικά τους είναι) από τις γυναίκες τους και να ζήσουν ξένοιαστοι στην Ολλανδία. 

Εκτός από “Καμένος στο Ζέσταμα” εικάζεται ότι έχει κάψει και άλλα ζωτικά μέρη του οργανισμού του. Δεν εξηγείται αλλιώς, πως παρότι έχει “κλείσει” τέσσερις ραδιοφωνικούς σταθμούς, ένα κανάλι, δύο περιοδικά και μία εφημερίδα, έχει ακόμη δουλειά. 

Μάλλον αυτό οφείλεται στις γνωριμίες του, αφού είναι ο αρχι-μασώνος των fight sports στην Ελλάδα, και στο κινητό του, τα πρώτα τρία τηλέφωνα που έχει αποθηκευμένα είναι του Ζαμπίδη και δύο ring girls που δείχνουν τους γύρους σε κάθε διάλειμμα από ματς kickboxing, φορώντας διχτυωτό μαύρο κορμάκι με δερμάτινα τελειώματα”