Συγκλονίζει το θρακιώτικο μπάσκετ το ντέρμπι ανόδου ΓΑΣ – Ασπίδας

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

–  Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για το μεγάλο παιχνίδι ανάμεσα στον ΓΑΣ Κομοτηνή και την Ασπίδα Ξάνθης, που θα κρίνει ποια από τις δύο ομάδες της Θράκης θα πάρει την άνοδο μαζί με το Ανατόλια για την Β’ Εθνική.

 

Η Ασπίδα προσέρχεται στον αγώνα πάνοπλη, έχοντας πλεονέκτημα ενός βαθμού, κυρίως όμως ένα χάντικαπ 17 πόντων από τη νίκη της στο ματς του πρώτου γύρου. Ωστόσο ο Δημήτρης Παναγιωτόπουλος έχει εξηγήσει στους παίκτες του ότι αν μπουν στον αγώνα με την λογική της ήττας αλλά με μικρή διαφορά, θα κινδυνεύσουν να βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων. Για αυτό του καλεί να είναι προσεκτικοί σε όλο το ματς και να δώσουν τα πάντα για τη νίκη, που αν έρθει, θα φέρει και μαθηματικά την νεοφώτιστη Ασπίδα να επιτυγχάνει στην πρώτη χρονιά της στην Γ’ Εθνική στην άνοδο στην Β’ Κατηγορία.

Από την άλλη πλευρά, ο ΓΑΣ Κομοτηνής επίσης ετοιμάζεται πυρετωδώς για αυτόν τον αγώνα. Όλη την εβδομάδα υπήρξε στην πόλη της Κομοτηνής εντονότατη διαφήμισή του, ενώ χαρακτηριστικό είναι το βιντεάκι που κυκλοφόρησε με τον αρχηγό Κώστα Ντίνα να θυμίζει στους νεώτερους την θρυλική νίκη επί της Νήαρ Ήστ το 1987 που σήμανε την παραμονή της ομάδας στην Α2 Κατηγορία. Τότε χρειαζόντουσαν 16 πόντοι και ο ΓΑΣ πήρε σχεδόν διψήφια διαφορά. Μάλιστα, ο Ντίνας θέλει τη νίκη για έναν παραπάνω λόγο: έχει τα γενέθλιά του και αυτό θα είναι το καλύτερο δώρο για αυτό.

Ο Νεοκλής Λεμονίδης έχει τονίσει στους παίκτες του ότι οδηγός πρέπει να είναι η εμφάνιση επί του πρωτοπόρου Ανατόλια, που ο ΓΑΣ πέτυχε μεγάλη σε έκταση νίκη απέναντι στην μέχρι πρόσφατα μόνη αήττητη ομάδα στο πρωτάθλημα (μετράει όλες κι όλες δύο ήττες από τις δυο ομάδες της Θράκης). Ο αγώνας αρχίζει στις 6.00 το απόγευμα και θα μεταδοθεί ζωντανά από το ThrakiSportS, που θα βρίσκεται από νωρίς στο κλειστό γυμναστήριο της Κομοτηνής για να μεταφέρει το κλίμα της μεγάλης αναμέτρησης.