Σε μεγάλους μπελάδες η Ξάνθη! Πικρή ήττα με ανατροπή στην Κρήτη…

Ανταπόκριση από την Κρήτη: Λάζαρος Φιλιππίδης

–  Σε πολύ σοβαρό κίνδυνο βρίσκεται πλέον η Skoda Ξάνθη, μετά την απρόσμενη για πολλούς ήττα της στην Κρήτη από τον ΟΦΗ – και μάλιστα με ανατροπή –  και με δεδομένα τα υπόλοιπα αποτελέσματα που είχαμε στην προτελευταία στροφή της Super League.

Πλέον, αποκτά χαρακτήρα τελικού η εντός έδρας αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό. Αίσθηση προκάλεσε πάντως το γεγονός ότι ο αγώνας στην Κρήτη είχε πολλή ένταση και δυο πέναλτι – κάτι που απέδειξε ότι κάθε άλλο παρά “φιλικός” ήταν. Η ομάδα της Θράκης πλέον είναι προτελευταία στην βαθμολογία και κινδυνεύει άμεσα, ενώ ο ΟΦΗ γίνεται πρώτο φαβορί για την κατάληψη της έκτης θέσης που υπό προϋποθέσεις μπορεί να οδηγήσει στην Ευρώπη.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για την Ξάνθη, που άνοιξε το σκορ μόλις στο 6΄ με τον εύστοχο χτύπημα πέναλτι με τον Κάλβο. Ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα για ανατροπή του Μάνταλου από τον Ζόρο και έτσι η Ξάνθη πήρε προβάδισμα στον αγώνα. Στην συνέχεια ο ΟΦΗ έψαξε πολύ την ισοφάριση με τον Κουτσιανικούλη στο 11΄ και τον Παπάζογλου στο 18΄ να στέλνουν την μπάλα άουτ, ενώ ο Κυριακίδης μπλόκαρε το σουτ του πρώτου στο 24΄. Το γκολ που έψαχνε ο ΟΦΗ ήρθε τελικά από τον Ροβίθη στο 39΄, ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή στον αγώνα μόλις τρία λεπτά πριν.

Σε έναν αγώνα που εξελίχθηκε με πολύ ένταση και σκληρά μαρκαρίσματα, η Ξάνθη πήρε πάλι προβάδισμα στο σκορ με γκολ του Γούτα στο 45′. Ενδεικτικό για τα νεύρα και την ένταση που υπήρχαν είναι ότι αποβλήθηκε ο γυμναστής και ο γιατρός του ΟΦΗ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΟΦΗ μπήκε με διάθεση στο γήπεδο και κυνήγησε το γκολ πιέζοντας την Ξάνθη. Οι φιλοξενούμενοι, όμως, παίζοντας αμυντικά δεν άφησαν χώρους στους Κρητικούς.

Μόλις στο 48΄, ο ΟΦΗ «φώναξε» για πέναλτι που έγινε στον Ροβίθη από τον Βάλλα, αλλά ο διαιτητής δεν έδειξε την άσπρη βούλα και τιμώρησε με κίτρινη κάρτα τον παίκτη των γηπεδούχων.

Στο 79΄ ο ΟΦΗ κατάφερε και ισοφάρισε με τον Περογαμβράκη. Σε εκείνη την φάση η Ξάνθη ήταν με 10 παίκτες, καθώς ο Σολάρι είχε βγει εκτός αγωνιστικού χώρου, διότι είχε αισθανθεί ενοχλήσεις. Τότε, ο ΟΦΗ έπιασε στον… ύπνο την άμυνα της Ξάνθη και μετά από εξαιρετική ενέργεια του Κουστιανικούλη, ο Περογαμβράκης έφερε το ματς στα ίσια.

Παρά την ισοφάριση συνέχισαν να υπάρχουν νεύρα στον πάγκο του ΟΦΗ και λίγα λεπτά μετά αποβλήθηκαν οι δυο βοηθοί του Σα Πίντο! Όμως, αυτό το γκολ έδωσε… φτερά στον ΟΦΗ, που είχε δοκάρι με τον Μπούρμπο στο 83΄. Μόλις δυο λεπτά ο Βάλλας έκανε χέρι και ο διαιτητής έδωσε πέναλτι υπέρ του ΟΦΗ. Ο Μιλιάζες ευστόχησε από τα 11 βήματα και έτσι οι γηπεδούχοι πήραν τη νίκη, με μια μικρή γιορτή να ξεκινά στο γήπεδο με το τελευταίο σφύριγμα.

Το πάθος των γηπεδούχων αλλά και το ξέφρενο πανηγύρι των οπαδών του ΟΦΗ έδειξε ότι (δυστυχώς) υπάρχουν πολλοί στην Super League που ΔΕΝ θέλουν την Ξάνθη στην μεγάλη κατηγορία. Πλέον, όλα θα κριθούν στα τελευταία 90 λεπτά της Κυριακής – αλλά όχι μόνο σσε αυτά…

ΟΦΗ (Σα Πίντο): Φερνάντες, Ζόρο, Μπανούσης (34′ Ροβίθης), Κουτσιανικούλης, Παπάζογλου, Ντουντού (57′ Περογαμβράκης), Ζε Εντουάρντο, Μπαρέιρο (78′ Νούνιες), Μπούρμπος, Μακρής, Μιλιάζες.

SKODA ΞΑΝΘΗ  (Κεχαγιάς): Κυριακίδης, Βασιλακάκης, Γκουζμάν, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης (27′ Σολάρι), Κάλβο (46′ Βάλλας), Μάνταλος, Χοσέμι, Τριάδης, Σολτάνι.